Sedím v kúte a čítam si knihu:nie velmi zaujimavu,nie velmi strašidelnu a tiež nie velmi zábavnú.Je to klasická kniha v ktorej mam napisaných niekoľko viet, ktoré sa nedajú prečítať.Ale prečo sa nedajú prečitat?
Kniha je vydana v nedávnom roku a je už taká stará, že to nikto nevie prečitať.
Ja tomu ani nemôžem uveriť ,ale je to tak.
Veríte mi, či nie,mne je to jedno ale táto vec Vás určite zaujme…
Z knihy zrazu vyleteli dva listi,začala som kričať
-Jaj ta mačka……
A poriadne som sa nazúrila,neskôr som si išla zobrať piť ale mačka bola v kuchyni už dobrú hodinu a tam spala. Neviem prečo ale predsa cítila som sa že niekto ma prenasleduje…..Kto to len môže byt?
Sestra nebola doma,otec bol vonku a ja s mamou sama v dome,k tomu este aj s mačkou.
Ale kto to len mohol byt?
Nechapavo som pozrela na mamu neskôr na mačku,ale čo mama stala a utierala riad,mačka ešte stale spala a ubehla hodina potom dve a nakoniec aj tri.
Ubehol skoro cely den no mačka stale len spala,a spala….
Mama na mna nechapavo pozerala ze prečo sa stale pozerám len na mačku a na ňu…
-Čitala som jednu knihu mam z nej zly pocit,najskôr mi odleteli dve strany,myslela som si že to bola Pandorka,no zistila som že to nebola Pandorka,a teraz mam pocit že ma niekto prenasleduje.Neviem čo si o tom mam fakt mysliet….povedala som mame napokon. Už bolo vela hodin a tak sme si lahli že si ideme pospať.No mne sa nedalo spať a tak som len čakala a čaka,rozmyslala som nad tym:ako je to možne že Pandorka spí cely deň?Ved den je dlhšie ako noc,nie?Táto otázka mi celu noc letela hlavou…
Ráno ked som vstala spytala som sa mami
-Je pravda že noc je kratšia než deň?
-Prosím Ta,na tieto hlupe otazky teraz nemam čas!
Potom som išla do školy,spytala som sa tu otazku mojej najvernejšej kamošky a povedala mi že čo sa mi stalo ked sa jej stale vypytujem na neake nezmysli,tak ani u tej som dobre nepochodila.Nuž a tak som tu otazku mala stale v hlave.Zajtra sme mali prazdniny.
Jarné.A jasne mama mi nepovedala ze mi neodpovie.Ona povedala ze nema čas.A tak som sa jej to spytala ešte raz.
-Noc je kratšia než deň.Mamine som sa podakovala a mala som aj s otazkou.
Do teraz neviem kto to bol,kto ma to prenasledoval, kto odtrhol tej knihe tie dva listy,a mnohe ine otazky ktore mi prave letia hlavou.Ale hadam mi to neako vyleti z tej hlavy.

 Blog
Komentuj
 fotka
misicka606  24. 2. 2011 14:32
odveci
Napíš svoj komentár