Kde bolo, tam bolo, bolo jedno žieňa. Kde bolo, tam bolo, bol aj jeden chlap. A kde bolo, tam bolo, kde kondómu nebolo, bol jeden malý zákrpok s veľkým srdcom. A bolo to práve to žieňa, ktoré sa vzoprelo svojej mame. No a tak dostal ten malý zákrpok s veľkým srdcom meno Majka.
Ako dni plynuli, naučila sa aj chodiť, a ako dni plynuli ešte dlhšie, naučila sa rozprávať. No dni plynuli ešte dlhšie a ešte rýchlejšie a na ten malý zákrpok s veľkým srdcom, neláskou k druhej tete, a teraz už aj škôlke, čakala osudová skúška. Skúška medzi debilitou a mierne nadpriemerným IQ. Skúška, ktorej meno sa mnohí boja aj vysloviť: ŠKOLA.
Už po prvom dni si ten malý zákrpok s veľkým srdcom, neláskou k druhej tete, škôlke a teraz aj novej učiteľke uvedomil, že až teraz sa začína ozajstný boj. Tak ten malý fiškus prešiel dva ročníky s ´´čistým´´, potom ďalšie dva s čistým v jazykovej triede. A potom sa to stalo. Ten osudový okamih, ktorý zatiaľ navždy zmenil jej život. Že čo? Tak predstavte si, že toho malého zákrpka s veľkým srdcom, neláskou k druhej tete a teraz už s láskou spomínajúc na škôlku, učiteľku, tretiu a štvrtú triedu, prijali na elektrotechnickú školu. Príma bola príma, možno aj preto, že bola prvá. Tam sa jej tiež znepáčila učiteľka ekonomiky a angličtiny. Sekunda prešla ako voda, štvorka z ekonomiky a angliny tomu zákrpku s veľkým srdcom, neláskou k druhej tete a už s láskou spomínajúc na škôlku, učiteľku, tretiu, štvrtú až deviatu triedu, a teraz už aj s chlapcom, ktorý sa jej páči, len nenávisti dodá.
Teraz je z nej terciánka, ktorá sa v súčasnosti venuje písaniu tohto životopisu, športom, čítaniu kníh a plánom do budúcnosti. A tých má veru dosť. A už naposledy: Momentálne už nie tak malý zákrpok s veľkým srdcom, neláskou k druhej tete, hríbom a učiteľke angliny a ekonomiky, s láskou spomínajúc na škôlku, (m)učiteľku, tretiu, štvrtú až deviatu triedu, s množstvom priateľov, chlapcom, ktorý sa jej stále páči, a teraz už aj so šibalským úsmevom sa mi zdôveril, nech je akokoľvek úprimný, že pomýšľa na kariéru športovca alebo reportéra alebo veterinára alebo herca alebo potom už nevie čo, len nech to nie je právnik alebo poisťovák alebo politik.
Tak tu máte môj dlhý životopis o mojom krátkom živote. A ja len teraz môžem dúfať, že ste čítali aj horšie veci.

 Blog
Komentuj
 fotka
kissmeplease  24. 1. 2010 21:26
hehe toto bolo dobréé
 fotka
ubosko  25. 1. 2010 15:17
Bolo to milé čítanie.
Napíš svoj komentár