Kamile sa nechcelo žiť, a to každým dňom čoraz viac a viac. Plne si začala uvedomovať, že jej životná láska Alex, oddíde za tou svojou žirafou do Anglicka, tak či tak. Zo začiatku sa nad tým veľmi nevzrušovala, lebo plánovala "veľmi náhodné stretnutie na Trafalgar Square pri krmení holubov" alebo nič netušiace prisadnutie si v buse počas sightseeing tour. Veď do Londýna je to len asi hodinku lietadlom, tak where is the problem? A lišiacky sa usmievala ďalej.

Z tohto nekonečne dlho trvajuceho sna precitla až dva týždne pred jeho odchodom. Nespala, nejedla, bolela ju hlava, vracala a bola nepríjemná. To sa jej snáď nemože stať! Nie jej! Je to predsa jej imaginárny manžel, otec jej troch detí, bývajuci v jeho dome oproti tomu nej, keďže sú už niekoľko rokov susedia. Mali sa od seba asi na 5 krokov, a predsa si boli tak vzdialení. Alexove city totiž zamrzli na vete typu: Mám ťa rád! Si naj kamšoka a susedka! A Kamila trpela a trpela.

Alex vedel, že ho miluje. Kamila sa to totiž ani veľmi nesnažila skrývať! Alex tvrdil Kamile, že miluje Simonne a Kamila tvrdila jemu, že on miluje ju!

Za 10 rokov toho preskákali veľmi veľa. Od prvého spoločného bozku až po pohreby. Vždy si pomáhali, radili sa, hovorili si vždy všetko... Miestami sa zdalo, že žijú jeden pre druhého. Všetci na sídlisku vraveli, že tí dvaja skončia raz spolu. No Alex, vysoký blondiak s modrými očami a pekne vyrysovanou postavou s nenápadnými pehami posiatymi po hebkej tvári, ju už teraz nepotreboval. Čakal ho nový life,jak on vravel.

Častokrát jej vravel, že oddíde a tým sa všetko vyrieši, že zabudne a nájde toho pravého. On si jednoducho nechcel priznať, že ten pravý je ON! Sám nevedel prečo od nej uteká. Vedel dobre,že je pre ňho pridobrá, že jej nesiaha ani po päty. On obyčajný drevár a ona diplomatka s ustavične kabelou v ruke ladiacou s jej oblekom.

Bolo zvláštne dívať sa na tých dvoch, ako každý večer zašli na dvojitu tequilu s pomarančom a škoricou dolu do baru pod ich sídliskom. Nevodili sa za ruky, a predsa to tak vyzeralo. Nebolo by minuty, žeby Kamila nespomenula ich dvoch... a už bol oheň na streche. Zas začínaš? Prestaň, nemá to zmysel! A bodka, koniec debaty!

Viedli rozhovory ako starí manželia: o svojich rodičoch, o buducnosti, o moliach v šatníku, o hlupom kolegovi v práci, o nereklamovaných bikinách... O všetkom a nikdy nepoznali minútku ticha. Boli zohratí ako nikto iní. Jeden myslel, druhý dopovedal. Nenávideli sa a zároveň sa milovali.

To, že je s Kamilou 2 krát častejšie ako so Simonne, Alexovi očividne neprekážalo! Keby sa ho Kamila nespýtala, kedy tej koze naposledy volal,ani by si nespomenul,že niekto taký vobec existuje! A aj tak chcel utiecť!Kamila sa už pomaly zmierovala s faktom,že ho stratí.Dookola si opakovala vetu,že čo sa raz začne,sa aj skončí...až jeden víkend jej zmenil život!Víkend pred jeho odchodom.

Trebalo sa rozlučiť ako sa patrí na starých kamarátov! Ako ináč, všetko sa začalo v bare s tequilou. Boli v tak dobrej nálade,že si ani nevšimli, že ich čašník okradol o stovku! S kamarátmi sa stretli v pube. Po dvoch hodinách dobehnutých pitným režimom, sa už podopierajúc jeden druhého, nechali odprevádzať svojimi zmatenými krokmi.

Cesta domov. ktorá im im obvykle trvala 15 minut, im teraz zabrala hodinu 15. Za ten čas stihli rozobrať svoje rutinné debaty, sedemkrát pristáť hlavou v okolo idúcom kvetináči a pospomínať na staré časy. Zrazu Alex strčil jazyk do ust prekavepenej Kamile a začal ju náruživo a zároveň vášnivo bozkávať. Spamätali sa až pred jej domom. Pozreli na seba výrazom tváre: buď teraz alebo nikdy... a vkročili do haly. Veľmi sa im hodila situácia, že nik nebol doma! Polonahí pristáli na jej letiskovej posteli a ničím nerušiac sa pustili do začatého diela! Boli síce dosť opití, ale nie na toľko aby nevedeli čo robia... a predsa sa pomilovali. Kamila po prvýkrát v živote zažila, čo je to vaginálny orgazmus. Tak ju to všetko dojalo,až sa rozplakala. Zdalo sa jej,ze sa jej Alex snaží vynahradit všetko,čo doteraz odsuval bokom.

Keď skončili, bez slov sa ostali pozerať jeden druhému do očí. Keď zaspala, vstal, obliekol sa a šiel dospať noc do svojej postele... Veď na druhé ráno odlietal,ne?

Kamila sa ráno snažila vybaviť si všetky podrobnosti predchádzajucej noci, a keď stanovila: noc strávená s naj kamošom, srdce sa jej rozbušilo. Nevedela ako sa má teraz zachovať. Rozmýšľala či ísť za ním alebo nie. Keď sa po 3 hodinách vsugerujucich si nie, rozhodla ísť za ním, Alex bol už preč! Kamila klesla na kolená a nekontrolovateľne sa rozplakala. Je koniec, pomyslela si.

Prvý týždeň bol hrozný. Nič jej nevychádzalo, všetko ju bolelo... Prešiel skoro mesiac a Kamilin život išiel ďalej vodou. Jeden večer, keď sa vracala domov neskoro z knižnice držiac Alexovu fotku v ruke, sa rozplakala. Zas. Tak strašne chcela vrieskať,chcela ho objať, stačilo by jej ho vidieť... keď sa tu na to zjavil Alex na verande s ružou v ruke. Kamila stála nechápavo v stoji ako stoľný stlp ešte hodnu chvíľu, kým jej nepodal kvet do ruky. "Co tu robíš?" Vyliezlo z nej. Pousmial sa, pobozkal je jemne na pery, a vtedy si všimla, že v kvete je snubný prsteň. "Prepáč,že to takto dlho trvalo.Chcel som nájsť unikát!" A žmurkol presne tak,jak on vedel a ako ona zbožňovala.

 Blog
Komentuj
 fotka
luc.ka  8. 6. 2007 16:26
tak toto sa mi fakt páčilo a nielen kvôli tequile open_mouth:

"Alex tvrdil Kamile,že miluje Simonne a Kamila tvrdila jemu,že on miluje ju!"

 fotka
drbna  8. 6. 2007 16:43
No neviem Luc.ka...tvoja láska k tequile... ...
 fotka
mayo  8. 6. 2007 20:03
*tlesk* *tlesk*



Inak, kto je ta Simonn? Daj mi pravé meno a ja ju už nejak odstránim!
 fotka
ha-mka  10. 6. 2007 14:41
congratulation moaaa len tak dalej... cmuqes
Napíš svoj komentár