Začalo nevinnou návštevou u babky so zámienkou ísť trhať burinu , no nakoniec sa toho udialo viac než by som čakala.
Kedže babka čakala návštevu tak ma poslala ku krstnej nech tu nezostávam medzi starými babami a idem k mladým, tak som teda išla veď krstná býva hneď vedľa . U krstnej bol i bratranec aj so synom, ďalší bratranec, kamarátka a zopár ďalších mladých . Najprv sme tam len tak sedeli a pozerali telku, neskôr keď už nebolo také horko sme sa išli kúpať do bazéna.

Keď sme sa už vykúpali som išla trhať tú burinu, musela som to spraviť keby nie ja tak potom babka, ale tej nerobí dobre keď sa zohýba. Ale urobila som to rada, už to tam medzi jahodami vyzeralo strašne . Potom som sa vrátila ku krstnej a kamarátka vravela niečo, že chce ísť do nákupného centra tak som sa rozhodla, že idem i ja, veď som si aj tak chcela ísť kúpiť nejaké lacné tričko ku košeli, ktorú som dostala k meninám.

Dorazili sme tam hodinu pred zatváraním obchodov v nákupnom centre. Mali sme čo robiť, aby sme stihli všetko čo sme si potrebovali kúpiť. Za pár minút sme každá sme si niečo vybrala ja iba top so smajlom, kamarátka nejaké oblečenie do práce, druhá kamarátka super bermudy tie sme jej všetci pochválili, a brat si vybral mikinu. Pri nakupovaní nás napadlo či nepôjdeme stanovať. A tak sme sa rozhodli, že ideme i keď bolo už deväť hodín večer. Nakúpili sme si nejaké jedlo išli ešte domov pre veci a vyrazili sme už bolo asi desať hodín.

Niečo po jedenástej sme prišli na miesto určenia už nás tam čakali i ostatný. Prichystali sme si veci na spanie vyzeralo, že pršať nebude tak sme stan any nevyťahovali. Ešte pred spaním sme si asi hodinku posedeli pri ohníku. Nejak som nemohla zaspať, ale nakoniec sa mi podarilo zaspať (spalo sa mi vynikajúce i keď krátko)i keď na hodinku či dve potom som sa zobudila na šuchot kamarát nám oznamuje, že bude pršať.

Pár kilometrov pred nami sa riadne blýskalo. Na rýchlo sme stavali stan ešte sa nám paličky odrhli od seba, tak stan bol trochu nakrivo postavený. Už začínalo pršať tak sme rýchlo vbehli do stanu, niektorý do áut.

Ja som už od strachu nezaspala aspoň myslím no skrátka si nepamätám, žeby som zaspala. Ja sa doteraz až tak búrok nebála, veď komu by vadili v pohodlí domova, či v meste kde nieste najvyšší bod, ale uprostred lúky a všade okolo vás sa blýska a hrmí. Hromy ako keby mali ozvenu, no len tak to vyzeralo. Ten dážď bol neznesiteľný stále len kvapkvapkvap... Neskôr ma začala bolieť hlava, zle mi bolo, hladná som bola a mala som strašné sucho v ústach.

Okolo šiestej som si zapla telefón, aby som vedela koľko je hodín a už konečne už toľko nelialo len slabé kvap kvap... i hromy už neboli také strašné, už bolo vidieť, že búrka odchádza. Keď prestalo pršať a počula som, že už niekto je hore som vyšla zo stanu a čo nevidím na kraji stanu barina preto bola časť stanu mokrá. Vodu som vyliala a išla som sa trocha napiť nech mi nie je tak strašne po zvyšok dňa, zjedla som suchú žemľu.

Keď sa všetci prebudili a slnko už vyšlo, sme išli pre drevo do lesa čo sa nakoniec pre polovicu ľudí nekonalo, zvyšok sme išli na hríby. Potom sme vysušili veci a poskladali stan. Neskôr asi zo stresu z tej búrky, slabého spánku, i zo môjho "úžasného" života som zle zareagovala na nejakú poznámku ku niečomu a rozplakala som sa a po zvyšok dopoludnia som mala nejaké záchvaty plaču a opäť ma hlava rozbolela a bolo mi mizerne ani kofola mi nechutila.

Po ceste naspäť som si trocha pospala. Stavili sme sa kamarátky na obed, jej mama nás pozvala. Robila jedno z mojich obľúbených jedál. Najprv som si myslela, že mi z toho bude zle, ale nakoniec som zjedla takmer všetko a bolo mi oveľa lepšie. Každý z nás sme išli domov osprchovať sa. A opäť ku krstnej jeden z bratrancov mal narodeniny tak sme mu išli zablahoželať.

Neskôr sme sa išli ešte kúpať na jazerá. Na ktoré už tak ľahko nepôjdem, pretože sa mi nejak nepáči kamienkovo-piesková "pláž".

A to je všetko z víkendu. Bol to jeden z mojich neobyčajných víkendov. Na túto stanovačku asi nikdy nezabudnem vďaka tej búrke.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár