Neuveriteľné, teraz mám oveľa dôležitejšiu činnosť, ale neviem sa k nej ani zaboha nijako prinútiť. Mám, pocit akoby som to nebola ja, ktorá si riadi vlastné konanie. Robím všetko iné len nie to, čo treba. A zase si to odložím na zajtra. Ako raz povedala moja sestra: "čo môžeš urobiť dnes, odlož si na zajtra"
A ja len odkladám a odkladám a keď príde čas skúšok, učím sa ako idiot celú noc.
Niekedy sa zhrozujem nad svojou lenivosťou a nedisciplinovanosťou. Vytváram si zbytočné problémy. No, ale čo už, zrejme nie som jediná, ktorá si necháva niektoré veci na poslednú chvíľu.
A vždy si myslím, že nabudúce to bude iné. Ale od maturity to nie je iné. Preboha maturita, to bolo niečo! No tak s biológiou to bolo fakt husté. Drvila som sa do rána a čo z toho aj tak som si vytiahla otázku, ktorú som si nepozrela, kdežto moja sestra sa naučila dve otázky a aj si vytiahla jednu z nich.
Myslím, že si môžem dať pauzičku. Veď štyri roky na gympli som nevidela nič iné len knihy, moje hobby ostávali pozadu. Teraz už mám aj nové záľuby, ktoré pestujem s veľkým entuziazmom.
Odkedy nevenujem všetok svoj čas učeniu, som si vytvorila k sebe celkom dobrý vzťah a upevnila svoje hodnoty.
Vlastne ani nie to učenie bol problém, ale tá nenásytná lenivosť, ktorá ma neustále sprevádzala a ešte stále sprevádza. Lenivosť pri učení sa spôsobovala, že som celý deň chodila s knihou v ruke, rozčuľovala sa, že sa musím ešte učiť, no v skutočnosti som sa tomu venovala až od 20 tej hodiny.
Odteraz nedovolím, aby nado mno vládla hlúpa ľudská vlastnosť. Chcem sa jej postaviť tvárou v tvár, pozrieť sa do očí a potom ju zničiť!

 Denník
Komentuj
 fotka
fhobos  15. 5. 2007 22:31
Aaaano velmi dobre poznáme... niekedy by som vytepoval celý byt, alebo radčej začal upratovať len aby som sa nemusel učiť...
 fotka
sqa  15. 5. 2007 22:39
no ja mam uz od rana zosit hned vedla seba ale doteraz som sa nedonutila sa donho pozret..a uz teraz viem aka budem zajtra na seba nastvana ze si vsetko necham na posledny den..
 fotka
sarah_whiteflower  16. 5. 2007 07:53
Jeeeeeej niekto tu písal o mne!!! Ja by som sa mala učiť, ale nikdy sa neučím... položím knihu pred seba, ale nájdem milión iných činností, ktoré by som mohla ešte zvládnuť, dokým sa k tomu naozaj seriózne posadím...



A ak už raz začnem, pokračovať nemám problém... ten najväčší problém je začať... a ako si to tak napísala, že máš chcenie sa tomu postaviť zoči voči tvárou v tvár, uvedomila som si,že to skúsim s tebou... úplne vážne... možno práve toto je to, čo som potrebovala na nakopnutie...



A držím palce, nech sa to všetko podarí...
 fotka
sculptus  7. 10. 2008 13:54
Lenivost je jedna z najkrajsich veci, co ma kedy v zivote postretli a hodlam ju pestovat aj nadalej
Napíš svoj komentár