Keď som prechádzal cez chodbu v nemocnici, skoro vždy som prešiel okolo stolíkov s letákmi, ktoré propagovali rôzne liečivá, že to či ono je najlepšie na tlak, proti kašľu, bolestiam, atď. Už som sa blížil k schodisku, keď som zbadal na zemi malinký papierik veľkosti asi 6 x 4 cm - no možno nebol až taký malý , ale zaujalo ma, že na ňom bolo napísané červenými písmenami - Čakáš nečakané dieťa? A pri tom bol tiež veľký nápis ALEXIS. Viem, že aj Birdz si prechádzal obdobím, keď tu bol skoro každý tehotný , ale vážne - koľkí z Vás by ste vedeli, že niečo také vôbec existuje?

Vlastne som zabudol napísať, že tým slovom niečo také som myslel poradňu pre ženy a dievčatá, ale ako som sa ďalej dozvedel nielen pre nich, ale aj mužov či rôznych rodinných príslušníkov, ktorí im chcú pomôcť. Pomoc poskytujú dievčatám a ženám, ktoré : 1) Uvažujú o umelom potrate , 2) trápi tehotenstvo, na ktoré neboli pripravené, 3) trápi neporozumenie otca dieťaťa, prípadne u partnerov aj matky dieťaťa, 4) trápia nejasné výsledky vyšetrení v tehotenstve, 5) trápia rodinné a vzťahové problémy vzniknuté po zistení tehotenstva, 6) prekonali umelý alebo spontánny potrat. Spolupracujú s organizáciou - na ktorú vás môžu odporučiť, ktorá vybavuje utajený pôrod, adopciu - ak si mamička nechce bábätko nechať, bývanie v azylovom dome v prípade nezáujmu rodiny či partnera a ešte ďalšie užitočné veci. Prečo to píšem?

Možno si pomyslíte - aha nejaký prolife týpek, ale myslím si, že v tejto situácii by takáto konkrétnejšia pomoc ženám a dievčatám viac pomohla ako zákon za zrušenie potratov, lebo by išli niekde do susedného štátu a tým sa to nezmení, možno len pokrytecky v štatistikách. Jednoducho aby tie konkrétne ženy a dievčatá mali takú možnosť sa o tomto dozvedieť. Veľmi by som si želal, aby ich mohli o tomto informovať aj ich lekári - gynekológovia, ale to žiaľ ešte dnes nie je možné. Ale veľmi pomôže ak o tom budete vedieť VY - že niečo také ako Alexis existuje, že sa dajú nájsť v Google vyhľadávači aj kontakty na nich, že tie sú bezplatné . Je to dôležité preto, aby ste o tom mohli povedať ďalším - aspoň to spomenúť - môže to dosť pomôcť a zároveň tým nikomu neberiete právo, aby sa rozhodol ako chce.

Tento článok nie je o počte hviezdičiek, ale o pomoci a je jedno aké máme vierovyznanie, či sme ateisti, či máme radi tvaroh , ale o tom, že môžete pomôcť druhým a nikdy neviete kto Vás v okolí bude potrebovať - nevykašlite sa na nich, keď už o tom VIETE

P.S. Ďakujem Vám

 Denník
Komentuj
 fotka
willbebetter  19. 1. 2014 21:34
Aj ja som si vsimla billboardy...a schvalujem. Malo by byt niekolko takychto centier pomoci.
 fotka
georg21  19. 1. 2014 23:24
 fotka
zajkousko  19. 1. 2014 23:37
ak som tomu správne pochopil, ide tu o to ako pomôcť mamičkám ak maju problém s pôrodom a potom čo s dieťatkom ak ho nechce vychovávať...

správne píšem?
 fotka
beatlesgirl  29. 1. 2014 21:46
Si super, Jihad. Robis skvelu osvetu. mama mojej kamaratky len tak tak odisla z potratu...a dnes je z togo babatka skvele dievca.
To my dakujeme tebe.
 fotka
sherloch  4. 8. 2014 20:07
@beatlesgirl
Aj tu je...no tak 2 roky hore dolu
Prečo mu hovoríš Jihad ?
 fotka
motovidlo323  12. 7. 2020 02:24
Pekne si to spísal
Napíš svoj komentár