Dnes som zacula trikrat slovo superhrdina z troch roznych zdrojov, v troch roznych casoch. Prvy raz necakane popri nakupe v nasom nepopularnom nizkorozpoctovom obchodiku, ale neviem, v akom kontexte, druhy raz znenazdajky zaznelo slovo superhrdina z radia v nejakom interview, a po tretikrat z televizie, v nejakej reklame na dalsi konzumny serial.

A to ma primalo zamysliet sa nad tym. Kto a co je superhrdina? Superideal? Teda mna zaujima, kto je superhrdinom pre mna? Nejaky vzor neotrasitelnej a neporazitelnej fyzickej sily, nejaky urputny, strnuly muz s ostrymi crtami tvare a nepriestrelnou hrudou?

Alebo mocny muz, ktory vladne nad inymi ludmi, mozno vysokopostaveny bohaty uradnik, funkcionar? Megaloman? Niekto s vysokym kontom, vysokym spolocenskym statusom, tromi diplomami a dalekosiahlymi konexiami alebo ten s dobrym srdcom?

Niekto s dobrym srdcom moze byt superhrdinom? Alebo niekto odvazny, cestny, uprimny, seriozny s nemalou davkou sudnosti? Ano, prave taky moze byt hrdinom. Moze to byt ktokolvek, pre nas samych, kto nam nejakym sposobom pomoze alebo, co je ten najmocnejsi cin hodny oddanej vdaky- zachrani zivot.

To uz by bolo na dlhokansku polemiku. Podstatne je, ze superhrdinom sa moze stat i celkom (spolocensky) obycajny clovek.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  16. 8. 2011 23:30
a ja som dnes písala o supermanovi
Napíš svoj komentár