Ísť za kamarátmi s cieľom pobaviť sa, porozprávať a hlavne zasmiať, môže byť niekedy rizikové. Najmä vtedy, ak sa to otočí celkom proti tomu, kto za tými kamarátmi šiel. Daromné bolo moje obratné vysvetľovanie, ich oči naznačovali nedôveru. Krásne ráno sa tak premenilo na deň so šedým sfarbením.

Tak som sa uchýlila spať do toho môjho brloha, pre zmenu s cieľom sa pred kamarátmi skryť a nemusieť čeliť nabrúseným jazykom oponentov. Zbabelo sa vyhnúť slovnej prestrelke, to nie je môj štýl. Tentokrát si to odpustím, z dôvodov vnútorného hlasu, čo šepkal- "Odíď!", tak som poslúchla. Aspoň vo voľné dni si nenechať skákať po hlave.

S predsudkami je to ťažké. S domýšľaním si skutočností ešte horšie a otravné reči horlivých nadšencov klebiet môžu, ale aj nemusia skaziť deň. Koho je čo do toho, nech sa spamätajú, nežijem pre nich. Spamätajte sa!

Lačné dni s poloprázdnym tanierom z obeda. Poloprázdny tanier ma vie rozčúliť a rozdráždiť vyhrávajúci žalúdok. To je asi ten dôvod, prečo zakopnúť o roh postele alebo zažívať tie chvíle, keď všetko vyletí z rúk, nič sa nedarí, dokonca aj zubná pasta odkvapne z kefky priamo na dlážku. Áno, presne to všetko sa mi dnes stalo.

Malátnosť ma dohnala k jedinému, čoho som bola schopná- doplaziť sa do postele s vyschnutým jazykom prilepeným o podnebie. Nestálo to ani za zrniečko maku, takáto fyzická neschopnosť. Knihy sa však neubránili mojej celkovej letargii a čo som začala, som aj dočítala. Knihy, mĺkvi a verní spoločníci.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár