Mi povedal takmer každý človek ktorý vedel čo sa deje. Každý, vrátane mňa si myslí že je to jediná cesta ako možno pokračovať.

Každý má nejaké ciele a tie sa snaží dosiahnuť. Akonáhle niečo stratí, alebo sa mu prestane v niečom dariť, sústredí sa na iný cieľ a snaží sa o to viac. Začne sa mu v tej danej oblasti dariť a je šťastnejší a šťastnejší. Každým dňom sa približuje k svojmu cieľu. A to ho drží nad vodou. Nestratil svoj smer napriek tomu že stratil napríklad niekoho kto šiel popri ňom. Alebo niečo čo mu veľmi pomáhalo v snažení sa. Ako však má pokračovať človek ktorého cieľom bolo len niečo si udržať, niekoho nesklamať... Ako môže pokračovať človek keď nemá žiadny cieľ?

Ostane len stáť na jednom mieste a nevie sa z neho pohnúť. Nedá sa to. Nemá sa za čím pohnúť a všetko mu príde neskutočne zbytočné a banálne. Nič zrazu nemá zmysel. Každý to vidí a každý sa toho bojí. Nikto nechce stratiť svoj životný smer. Keď sa to stane zrazu nevieme čo máme ďalej robiť. Ale čo nám môže pomôcť? Začať s niečím novým? Všetko nám príde zbytočné. A tak isto je to aj s týmto. Nemyslím si že niečo môže byť pre mňa také dôležité ako to čo som stratil. Ale to čo som stratil je už stratené a nezískam to späť, nedá sa to. Ja viem, „nedá sa to“ by som nemal hovoriť. Ale človek sa musí zmieriť s tým že na niektoré veci jednoducho nemá. Nie všetko sa podarí. Takýmto prístupom sa dá možno predísť mnohým sklamaniam.

A možno sa mýlim a len hovorím nezmysly tak ako to u mňa bolo zvykom. Len potrebujem zo seba dostať ten prúd myšlienok. Vyniesť odpadky tak ako v pokojnom bojovníkovi. Kto to videl, vie o čom hovorím. A týchto odpadkov mám v hlave naozaj požehnane. Budem potrebovať skutočne veľké vrece... A keby len jedno...

Keď človek upratuje občas sa stane že nájde niečo zaujímavé. Niečo čo mu pripomenie nejakú udalosť. Či už negatívnu alebo pozitívnu. Vždy sa potom nad tým pozastavíme a chvíľu premýšľame o tej udalosti. Ak to „niečo“ pripomína niečo zlé, vyhodíme to. Naopak, ak nám to pripomína niečo pekné, necháme si to. Ešte chvíľu to držíme v ruke a premýšľame o tej situácii. A potom to odložíme niekam na svoje miesto. Aby to nebolo len tak pohodené hocikde na zemi. Dobré spomienky si predsa treba uchovať. Ešte sa nám veľmi zídu keď nám bude ťažko.

A tak isto je to aj s mojou hlavou – treba ju už upratať. Dlho som tam nevysával a neumýval okná. Potom som všetko videl rozmazane a skreslene. Cez špinavé okná nemohol dnu preniknúť ani lúč svetla a tak bola v mojej hlave permanentne tma. V tme nikto nič nevidí a tak nikto nevidel aký bordel tam je. No zažal som svetlo. Po dlhej dobe. A zhnusilo sa mi to keď som to všetko videl. Začal som umývať okná aby sa do hlavy dostávalo viac a viac svetla a začal som svet vidieť jasnejšie. A pomaly vynášam odpadky. Kým upratujem, možno nájdem tiež niečo čo by mi pripomenulo nejakú šťastnú spomienku. Niečo čo mi dá smer ktorý mi momentálne chýba. A potom nebudem musieť len tak stáť na mieste a nehýbať sa. Potom budem tak ako ktorýkoľvek iný človek kráčať zas dopredu s čistou hlavou. Kráčať za svojím cieľom.

Ospravedlňujem sa všetkým ktorí sa teraz nad týmto smejú, potreboval som to len dostať von... Možno práve toto bolo ďalšie vrece plné odpadkov, ktoré som potreboval vyniesť...

 Blog
Komentuj
 fotka
azel  11. 7. 2012 00:26
Nie je to zlé.
 fotka
azel  11. 7. 2012 00:30
Je tam možno niekoľko možností ako to vylepšiť:



1. Menej rozťahané. Myšlienkovo je to dobré, ale text pôsobí rozvláčne a veľmi intelektuálne



2. Väčšie členenie do odsekov a oddeľovanie jednotlivých myšlienok. Máš to dobre spracované, len je toho dosť veľa. Treba na to veľké sústredenie.



3. Hlavné myšlienky je možné vytlačiť hrubým. Dotyčný môže prebehnúť text, ale keď tam takto nájde niečo, čo ho zaujme, prečíta si to podrobnejšie. Ináč vyjadrovaciu schopnosť by som hodnotil ako veľmi dobrú.



Celkovo dávam 4 hviezdy.
 fotka
menoapriezvisko  12. 7. 2012 14:58
vďaka skúsim to nabudúce teda urobiť inak podľa toho čo píšeš...
 fotka
katuska8808  15. 7. 2012 21:35
pekne napísané budem ti držať palce
 fotka
azel  20. 7. 2012 00:03
@menoapriezvisko Inak mimochodom ako dlho si to písal?
 fotka
menoapriezvisko  21. 7. 2012 22:34
@katuska8808 ďakujem

@azel ... 15 minút? viac myslím že ani nie...
 fotka
kacaxyz  31. 8. 2012 22:28
ale v bojovnikovi bolo aj, ze nie je dolezity ciel, ale cesta. ked vynesies smeti, vsetko bude zrazu v inom svetle, zaliate slnkom
 fotka
menoapriezvisko  31. 8. 2012 23:20
@kacaxyz len ich treba vyniesť
Napíš svoj komentár