Ahoj!

Viem, že si už dávnejšie chcel, aby som sa ti ozval. Viem, že si na to dlho čakal. Rozhodol som sa, že práve dnes bude ten deň. Chcem ťa totiž pozvať na plavbu mojou novou superluxusnou jachtou naprieč oceánmi.

Moja jachta je skutočne úžasná. Je na nej všetko, po čom túžiš, ale je veľmi veľká, takže môže istý čas trvať, kým to nájdeš. Ak to, samozrejme, budeš mať silu a čas hľadať. Možno sa jedno ráno zobudíš v kajute (zariadenej presne tebe na mieru) a budeš mať pocit, že nie je taká perfektná,ako by mala byť. Ubezpečujem ťa, že je špeciálna, aj keď teba možno bude nudiť, že je stále rovnaká. Pokojne môžeš odísť hľadať takú, ktorá sa ti bude páčiť viac. Nebudem ti brániť. Na mojej jachte je kajút viac než dosť. Vezie sa na nej veľa ľudí, takže je prispôsobená na zmeny ich nálad. Sú na nej bazény so slanou aj sladkou vodou, fontány, tenisové kurty, terasy plné zelene, aj malé tiché miesta, kam môžeš zájsť, keď budeš chcieť byť sám. Krytý svah, kiná, divadlá, obchodíky, knižnice, vlastne všetko, čo ti len napadne. Znie to neuveriteľne, no stále je na palube miesto na zrealizovanie nových, možno práve tvojich nápadov. Chce to len odvahu vysloviť ich nahlas. Som veľmi flexibilný hostiteľ.

Áno, som prísny. A zásadový. Občas niekto na jachte vystrája a ničí ju. Poznáš ma, neváham ho nakopať. Na druhej strane, dokážem byť veľmi tolerantný. Ku všetkým. Aj k tebe. Len sa na mňa, prosím ťa, nehnevaj, keď na teba namám práve čas. Ako som už povedal, moja jachta je veľmi veľká. Nie je jednoduché spravovať ju.

Ale neboj sa, po celej jachte chodia moji asistenti a čašníci, ktorí splnia každé tvoje prianie. Nečakaj však, že ich spoznáš podľa svietivej uniformy. Zatiaľ som im ich nedal ušiť. A ani sa nechystám, pretože by to bolo neprirodzené. Nemalo by ti robiť problém ich zastaviť, len musíš mať oči dobre otvorené. Byť pozorný je na mojej jachte veľké plus. Niektorí ďalší cestujúci sú veľmi roztržití, stále mojich asistentov hľadajú, no napriek tomu nemajú záujem osloviť ich, alebo ich prehliadajú, aj keď ich majú na dva kroky pred sebou. Samozrejme, potom sú veľmi nespokojní, a pritom stačí tak málo... Niektorí sú dokonca na tom tak zle, že im nepomôže ani dohováranie osobne odo mňa a radšej dobrovoľne vyskočia cez palubu. Nechápem ich! Veď sám uvidíš, že na mojej jachte je perfektne. Spolu budeme pozorovať východy slnka, skoky delfínov, napoludnie si môžme zaplávať v azúrových prúdoch a v noci budeme počítať hviezdy...

Spoznáš tam veľa zaujímavých ľudí. Niektorí budú vedieť žonglovať so všetkým okolo, iní ti povedia básne, aké si nikdy nepočul, ďalší budú dosť silní, aby ťa zdvihli, keď sa náhodou pošmykneš na vyšplechnutej morskej vode, alebo budú len tak sedieť a počúvať ťa. Nie všetci ti budú sympatickí. Ale musíš byť ohľaduplný. Veď budete na tej istej lodi, nie? Ohľaduplnosť a empatiu by si si mal zabaliť do príručnej batožiny.


Nemusíš mi na túto pozvánku odpovedať. Ale viem, že ak to necháš tak, neskôr ťa to môže veľmi mrzieť. Buď prídeš, alebo nie. Neuznávam žiadne medzi. Je len na tebe, či si tam nájdeš spriaznenú dušu. Nemienim ti nič uľahčovať. Viem, čo si práve myslíš. Nebude to príliš riskantné? Preto ti hovorím dopredu - áno. V rozbúrených vodách oceánov je všetko riskantné. No nesmieš sa báť riskovať, aj za tú cenu, že ti možno nevyjde všetko presne podľa predstáv. Negarantujem ti, že sa ti na mojej plavbe bude páčiť. Proste ti posielam lístok a je len na tebe, čo s ním urobíš. Reklamácie neexistujú. Zvykni si už konečne, že ja ti nikdy žiadnu záruku nedám.

Poriadne si všetko premysli. Čas tvojho rozhodovania plynie. Pamätaj si ale, že možnosť plaviť sa v mojej jachte máš len raz.

Čakám ťa už zajtra.

Tvoj Život.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
pawlo  30. 5. 2008 23:41
Ešte porozmýšlam - ale znie to lákavo
 fotka
meretseger  29. 6. 2008 15:18
Najprv si musíš počkať, až ti pozvánka dôjde priamo domov
Napíš svoj komentár