Do statusu to nevoslo, tak to vopcham sem.

Rozhovor c. 1 (zazracny dedko): Videli ste film Peaceful Warrior ? Ak nie, tak odporucam. Pre tych co ano, tak dnes vo fitku som stretol jedneho takeho zazracneho dedka, s ktorym sme si pokecali. Ked sme sa videli, on sa videl vo mne a ja v nom, aneb prebudeny prebudeneho vidi. Nepoznali sme sa, ale predsa sme si super pokecali. Asi pol hodku, bol to taky ten rozhovor, fakt zaujimavy rozhovor... typek mal cez 50, vyzeral tak na 38, fit, forma, narocne veci robi, crossfit, plno sportov. Videl, ze tiez cvicim svoje fajnsmekerske own cviky, tak sa ma opytal, ci cvicim len klasicky, alebo tak kadeco. Zacali sme kecat o posilnovani, hovoril mi svoje rocne skusenosti so sportami, s cvicenim, ako sa aj duchovne pocas tych rokov vyvijal, ze sa smeje, ako niekedy bol velky nabuchany a nefunkcny. Presli sme na stravu, potom mi porozpraval pribeh, ako otvoril firmu, ako vnima zamestnancov, doslova mi radil, mne cudziemu cloveku ako sa k zamestnancom spravat, ako vnima ludi, ze je vacsina vlastne ozaj velmi povrchna, nepochopila o co v zivote ide, ze ziju na dlh, kupuju si drahe auta, dovolenky a tak...ze on uz ani nemusi robit, lebo ma tolko penazi, ale aj tak si take veci nekupi, jednoducho, takto nejak si sam seba predstavujem v jeho veku. Jeden uvedomely typek, uplne fit, vsestranne zamerany, funkcny, optimisticky, vyrovnany, jasno v zivote. Nechal sa dost uniest, porozpraval mi toho dost, na to , ze sme sa vobec nepoznali. Musel to zo mna citit, aj tym, ze je aj v cviceni uz uplne inde, tak asi videl, ze ked si dam zalezat na rozcvicke a co jak robim, ze som v tom tiez hlbsie, dbam na zdravie a ze asi budem vediet, o co v zivote ide.


Lebo ti ludia, ktori robia nieco na urcitej urovni, preskumaju nieco do dostatocnej hlbky, maju tendenciu lepsie nazerat aj na ine veci, nemat v hlave predsudky a sudy, ale preskumat to, vyskusat a az tak si utvorit nazor. Rozsiruju si ten vnem vnimania. A vela uspesnych ludi sportuje, nehovorim, ze musia posilnovat...ale nieco na tom asi ozaj bude, ten pocit po primeranom sporte sa neda opisat, to treba zazit a clovek pochopi, ze je to nutnost (primerany je tam napisane naschval, lebo ked mas nadvahu 20kg a zacnes behat 3km, asi to pre teba prijemny zazitok nebude, ale vsetci maju dnes tendenciu sa niekam ponahlat, takze chcu schudnut rychlo, pritom to ide aj pomalsie a hlavne prijemne a zdravo).

Rozhovor c.2 (trener): Potom "zazracny dedko" odisiel a dosiel dalsi typek, tento je pre zmenu o cosi mladsi ako ja, cvici 5 rokov, ale cvici uplne krasne technicky, no radost pozerat, vyslovene vidno prepojenie mysle s danou svalovou partiou, ktoru cvici. Prihovoril sa mi, tiez sme pokecali, opytal si na mna FB, ze sa mozme niekedy dohodnut, ze dame spolu trening a poshareujeme info, jeden druheho nieco naucime. Pre mna je toto viete ake hodnotne ? Na nezaplatenie a pre nho asi tiez, vymenit si skusenosti cekol som si ho doma, je to nejaky trener, cvici ozaj ukazkovo, v hlave to ma vsetko v poriadku, rozumny chalan, aj si robi videjka jak si vari na youtube a podnika tiez (nahodicka ). Vysvetloval mi take detaily pri cvikoch, ktore vam tu nejdem rozpisovat, ale...ked ma nauci hoc len jednu vec, pre mna je to maly zazrak, ked ma niekam posunie. Dlho som nemal ucitela, vacsinou som stale ucil ja. Prijemna zmena. Normalne sa teda ja s nikym v posilke nebavim, mam hudbu a idem si svoje a dnes uz hned 2 super rozhovory.

Rozhovor c.3 (krestanka): Prisiel som domov a zazvonil mi telefon s neznamym cislom. Predstavila sa mi nejaka pani so skreklavym hlasom, ze oslovuje ludi a rozprava sa s nimi na jednu spolocnu temu a chce im teda pomoct a tou temou je uzkost a uzkostlive stavy. V prvom momente sa mi zapol program, ze ju z fleku zrusim, ale povedal som si, dostatocne nabity pozitivnou energiou, ze jej necham priestor a ked tak, slusne ju zrusim. Povedal som jej, ze je mila, ale ja sa pokladam za vyrovnaneho cloveka, aj cela moja rodina, ze sa snazime uzkosti vyhybat a nemame s tym problemy. Zenskej som tym chcel dat najavo, ze o ziadne tabletky, knizky ani nic podobne zaujem nemam, ta bola odpovedou zaskodena, zacala sa smiat, ze zo mna vyzaruje dobra energia, ze ju predomnou vela ludi hnusne zrusilo, ze je rada, ze som ju nechal dohovorit a ze asi to robim spravne, ale ze tu ma jednu myslienku z nejakeho svateho evanjelia, ze ci mi ju moze aspon precitat. Ja som povedal, ze ak jej to urobi radost, kludne moze. Zas sa rozrehotala a precitala mi nieco v zmysle, ze si netreba lamat hlavu nad tym, co bude zajtra, ze kazdy den ma svoje problemy. Uz som s nou nechcel zachadzat do hlbsej debaty,ze to nielen svate evanjelium, ale vsetky filozoficke a nabozenske smery v podstate tocia o tom istom, tak som to nechal tak. Zrazu mi uz ani jej hlas nepripadal taky skreklavy, asi preto, ze som v nom pocul smiech a radost. Ze ju niekto hned neodsudil a nezrusil a vypocul si ju. Hovorila, ze len tak vola ludom a hovori im pekne myslienky, ze sa im snazi takto pomoct, je to zvlastne, ale myslim ,ze tym pomaha sebe a nakoniec mi to prislo aj celkom mile, opytala sa ma este, ci mi moze zavolat aj nabuduce, ked najde nejaku peknu myslienku, zazelala pekny den a rozlucili sme sa. Som rad, ze som si ju vypocul a nezrusil, ludia sa vacsinou len rozculuju, ze ich vsetci otravuju a maju z toho nervy. Pritom, aj ked s niekym nesuhlasime, mozme si ho vypocut a zazelat si navzajom pekny den, nebude nasrata ani jedna strana, ked nabuduce pridu klopat jehovisti ]

Vzdy som si myslel, ze ma ludia unavuju. Ze mi saju energiu, preto som aj, ked mam tu moznost, sam. Stale len reci o nicom a predstieranie zaujmu zo slusnosti unavuje. Ale nieje rozhovor, ako rozhovor. Naopak, shareovat info s rozumnymi ludmi je na nezaplatenie a neunavuje, ale nabija energiou. Len je takych ludi malo. Staci byt mily a mat oci naozaj otvorene a jak Momo hovori "nemat v hlave sudy, no nezozrat aj navijak". To je dalsia vec, ktoru vedia uspesni ludia.

O, a ak ta zaujima, pozri aj toto : ) -  » www.startitup.sk/preco-tolko-slo...



 Blog
Komentuj
 fotka
barb  23. 4. 2016 19:03
 fotka
method  23. 4. 2016 19:14
 fotka
sadistrom  23. 4. 2016 20:39
diky za zdieľanie zážitkov
 fotka
method  23. 4. 2016 20:43
@sadistrom Ty si paan! ]
 fotka
sadistrom  23. 4. 2016 20:52
Ty si
 fotka
milgamman  23. 4. 2016 21:51
ja len tolko, ze ak ma niekto nad patdesiat este neni dedko inak super
 fotka
method  23. 4. 2016 21:53
@milgamman vsak som pisal, ze vyzera na 38 vobec nevyzeral jak dedko, to pomenovanie som mu dal len kvoli tomu filmu, ten vo filme bol taky zazracny dedko : - )
 fotka
barky  23. 4. 2016 23:17
method ahoj. A super profilovka
 fotka
method  23. 4. 2016 23:20
@barky ahoj, zijes stary? ze? zlaty maly budha vysmiaty : )
10 
 fotka
antifunebracka  24. 4. 2016 01:54
Ten film som videl - a bol dosť shitný čo sa o tomto blogu našťastie povedať nedá. Fakt z neho na mňa prešlo kus pozitivity. A nevedel som, že Momoglamorous zadelila takú prísnu myšlienku!
11 
 fotka
method  24. 4. 2016 15:01
@antifunebracka nespominaj certa, lebo dojde spat xDD
12 
 fotka
motyylia  24. 4. 2016 17:57
ďakujem
13 
 fotka
method  24. 4. 2016 19:43
@motyylia :happy:
14 
 fotka
phantasia  25. 4. 2016 20:23
ou, pozrime že
15 
 fotka
method  25. 4. 2016 20:30
16 
 fotka
method  25. 4. 2016 20:30
ale ho nafuklo
17 
 fotka
subarnica  27. 4. 2016 11:52
18 
 fotka
method  27. 4. 2016 12:03
Napíš svoj komentár