Neberte tento blog príliš vážne, tak ako ani tie predchádzajúce. Tento bude o tom ako je ťažké žiť so starou mamou. I keď ju nadovšetku ľúbim a želám si aby žila večne, tento blog bude plný zlosti a hnevu pretože nikto ma nevie nasrať rýchlejšie ako matka mojej mamičky. 

V bodoch vám vykreslím zopár situácií kedy mi hlava horí v plameňoch od hnevu a povestnú zápalku, čo zápalku, plameňomet a benzín drží v ruke moja stará mať. Budeme ju tu volať len v skratke ako SM - stará mater, pre tých čo tiež prechovávajú miernu zášť na svoje babky a stará mama pre tých, ktorým stará mať nezasahuje do života nejakým radikálnym spôsobom. 

1. AGENT PROVOKATÉR 

Ležím na gauči, zamotaná v deke. Je piatok večer a ja mám konečne pokoj. Pozadie pre moje slastné driemkanie vytvára zapnutý televízor. V TOM  vletí do izby SM, zapne svetlo a doslova zvreskne ,, ČO ROBÍŠ? ( chvíľa pauza lebo skenuje pohľadom čo robím....a keď to už vidí, vidí, že ležím a oči mám zlepené sťa lepidlom tak svoju otázku doplní)  UČÍŠ SA? "  V tej chvíli by som ju najradšej vystrelila na pluto alebo ešte ďalej. Jasné, učím sa z neviditeľných kníh, ktoré schovávam pod dekou a čítam ich zlepenými očami. 

2.FLORISTKA 

ZAKÁZALA som jej, doslova ZAKÁZALA aby mi do izby vláčila nejaké posrané kvety. Neznášam kvety, nemám k nim vzťah a ešte aj posraný kaktus mi zhnil. Neviem odkiaľ ale tak to mám zaryté v hlave, že v miestnosti, kde človek spí by nemali byť žiadne kvety. A hádajte čo? Áno, ja vo svojej izbe spím. Lenže ju to nezaujíma. Jej je to jedno, každý štvrtok keď k nej prídem, izba je doslova zajebaná kvetmi. Kam sa pozriem, kam sa pohnem, tam zakopnem o nejakú zelenú listnatú obludu.  Náš dialóg potom vyzerá asi takto:

,,Zober tie kvety lebo ich vyhádžem von oknom. "

,,Juj Mima prepáč, ja som zabudla. A veď to ti tu nemôže nejak vadiť."

,,Ty prečo nemáš v spálni ani jeden kvet?"

,,Lebo tam kde spím nesmú byť kvety" 

,,A ja v tejto izbe v noci levitujem či kieho?"

,,Veď už ich beriem, nezdúvaj sa. "

A hádajte čo o týždeň vo štvrtok opäť objavím vo svojej izbe??

3. DIKTÁTOR

 Nevytáča len mňa ale aj okolie a svojich synov. Raz sme tak šli autom do Bratislavy. Ja ako jej doprovod na vyšetrenie do nemocnice. Ujo ako šofér lebo naňho tento krát vyšiel čierny Peter. Starká ako správna starká nabalila rožky so šunkou na cestu ako desiatu. Aby sme neboli hladní. Ja som to ocenila a za rožkom sa len tak zaprášilo. Uja núkala raz, druhý raz, tretí raz. Nechcel. Odmietal. Jej to však nedalo a tak mu ten rožok aj po štvrtý krát vopchala pred ksicht. Už mu stačilo. Chytil rožok, stiahol okno auta a rožok vyhodil von oknom. Len tak bez slova. Vybuchla som smiechom a starká nechápajúc stíchla. Nie, už ho viac neponúkla. 

4.BUDIČ 

,, Zajtra idem autobusom o 10:00. Nebuď ma , vstanem. "

 ,,Dobre Mima.Dobrú."

      A hádajte čo ? O pol siedmej ráno mi vpáli do izby a s vreskotom ako v pavilóne opíc skríkne ,, Mima je pol siedmej, aby si nezaspala." 

Nereagujem. Hoci sa vo mne hromadí žlč a telom mi cuká hnev, tvárim sa, že som sa nezobudila. 

 ,,Mima. Počuješ? Vstávaj. Koľko ti mám uvariť párkov? "

,,Odíď" syknem pomedzi zuby. 

,, ČO?" 

,,Vstanem keď ja uznám za vhodné. ODÍĎ!" 

5 AGENT ŠTB. 

 Vybrala som sa s frajerom na výlet. Nechcela som to však nikomu okrem rodičov vešať na nos. Veď načo? Mamka mi však zavolala, že volala so starkou a že jej povedala, že sme šli na výlet, nechcela jej klamať. Okej, rešpektujem.  Za pár minút po telefonáte mojej maminky mi volá SM. 

,, Mima? Ahoj. Kde si ? Doma? Varíš?"

,,Ahoj. Prosím?"

,,Že, čo robíš. Či pozeráš telku?" 

,,PROSÍM?"

,, Upratuješ?"

,,Veď si pred chvíľou volala s mamou a povedala ti, že som na výlete. Tak čo sa ma to teraz pýtaš?"

,,NA výlete? S kým? Jaaaj veď ja tú maminu ani poriadne nepočúvam čo hovorí. S kým si , kde?"

6. MAXIMALISTA

Pečiem koláč. Vymixovanú plnku nechám chladnúť a odbieham do špajze po múku. Starkej som zakázala akokoľvek zasahovať do môjho pečenia a tak celú dobu len sedela a sledovala ma. Keď sa potichu vraciam do kuchyne, vidím ako drží v jednej ruke balík cukru, v druhej varešku a zamiešava ho do mojej plnky. 

,,TO ČO ROBÍŠ?"

,,Mima ako som sa ťa zľakla! Jaj mne sa to zdá málo sladké, tá plnka."

,,Okamžite odlož ten cukor a opusti priestory kuchyne."

P.S : Ja viem, že príde deň, keď budem toto čítať s plačom a prosiť aby mi ešte mohla nejako takto nechcene uškodiť. Snažím sa byť čo najmilšia a povzniesť sa nad väčšinu situácií ....ale niekedy to už nejde. 

 Blog
Komentuj
 fotka
paulieevans  7. 5. 2016 20:38
Ja to poznám, dedka mám rada ale keď prídem k nim a opýta sa ma : "Už si skončila v robote?" Tak mám chuť povedať: "Nie, je tu moja projekcia a stále som v práci." Takisto mi vadí keď sa s niekým rozprávam , napr. s mamou a on zrazu príde, úplne odignoruje fakt že niečo rozoberáme a začne sa pýtať na otázky úplne odveci a musím mu hneď odpovedať... Starí ľudia, hold... Starajú sa až príliš do všetkého lebo už majú nudný život :/
 fotka
doyouhearme  7. 5. 2016 20:39
super píšeš! som ti to už párkrát chcela napísať, ale nejak nevydalo, tak ti to píšem teraz
 fotka
mia246  7. 5. 2016 20:43
@paulieevans strašne ťažko sa so starými ľuďmi jedná ...strašne ťažko
@Doyouhearme Ďakujem tiiii
 fotka
patrixo  7. 5. 2016 20:45
looooooool kvety to presne ako moja mama a ja
 fotka
h8u  7. 5. 2016 20:46
toto je strasne super
 fotka
patrixo  7. 5. 2016 20:49
najlepsie bolo, ked som odhrnal zaves a zakazdym tie kvety z parapety zhodil dole odkedy som tu hlinu prestal upratovat, s tym, ze ja to upratovat nebudem, lebo som 100x hovoril, ze ziadne kvety tam nemaju byt, tak ich tam prestala davat je pochopitelne, ze jej sa to upratovavat nechcelo
 fotka
mia246  7. 5. 2016 20:49
@patrixo som rada, že tieto "fighty" prežíva aj niekto iný
@H8u ďakujem
 fotka
patrixo  7. 5. 2016 20:50
@mia246 ja nie
 fotka
patrixo  7. 5. 2016 20:51
a najlepsie bolo, ked kvetinacik malicky, lebo to nepresadila a rastlina obrovska, tak to bolo uplne labilne.. furt mi to padalo z okna
10 
 fotka
mia246  7. 5. 2016 20:53
@patrixo moja stará mať tie kvety z izby potom prenáša do obývačky a rovno pred televízor. Hoci máme fakt veľkú telku, keď si chcem niečo pozrieť musím sa najprv mačetou predrať tým dažďovým pralesom čo vytvorila.
11 
 fotka
patrixo  7. 5. 2016 20:54
@mia246 zalozme hnutie "Stop kvetom!"
12 
 fotka
kuvincik  7. 5. 2016 21:03
super to je

mňa strašne doráža, že vždy, keď príde moja babča, začne mi prehrabávať skriňu
A potom prídem ja a vidím, že ju mám ale úplne reorganizovanú pôvodne som mala oddelené letné veci, zimné veci, veci na doma atď.. keď babča skončí, mám všetko zorganizované ale že úplne zle... lebo jej sa viac pozdáva, keď to je podľa farby je úplne jedno, že sú to elegantné šaty, storočné pyžamo a osuška.. ak sú rovnakej farby, budú pri sebe
13 
 fotka
mia246  7. 5. 2016 21:07
@kuvincik vidím , že sa veľa ľudí vie stotožniť s mojimi problémami
14 
 fotka
1ggy  7. 5. 2016 21:39
som sa pobavil kvalitne 4 je presne ja a moja mama Viac takýchto
15 
 fotka
mia246  7. 5. 2016 21:43
@1ggy Ďakujeeeeeeeem
16 
 fotka
kosmiklove  7. 5. 2016 23:04
toto vyzera ako dalsi popici blog od teba idem citat
17 
 fotka
kosmiklove  7. 5. 2016 23:11
super to bolo musis viac pisat. kedysi som mal tusim podobny blog
18 
 fotka
mia246  7. 5. 2016 23:12
@kosmiklove ďakujeeeeem no ja som lenivá ale sem tam sa zadarí !
19 
 fotka
kosmiklove  7. 5. 2016 23:15
to chapem. ja som povacinou lenivy to aj len precitat. nie este pisat DD
20 
 fotka
antifunebracka  8. 5. 2016 00:46
Neospravedlňuj sa za svoje nervy, po tomto neznášam tvoju babku aj ja.
Napíš svoj komentár