,, Máš krásny náramok.” Tlačila sa mi do priazne.

Zadívala som sa naň. Na červenej nitke boli navlečené sklenené guľôčky. Nikdy som sa naň nejak špeciálne nesústredila. Dala som si ho na ruku a kráčala ďalej po ulici. Nepriklada som mu špeciálnu dôležitosť. Uhladená blondína však chcela o tomto sklenenom darčeku vedieť viac.

,,Daroval ti ho niekto s rodičov? No tak vidíš, že im na tebe záleží. “ Kútiky úst mi ťahalo do úškľabku ale udržala som vážnu tvár. Náramok som si stiahla z ruky a prezerala si ho. Tá úradníčka si však myslela, že sa dostala na koňa a pokračovala.

,, Je to spomienka na nejaké spoločné chvíle však?”

,,Ja vám ho darujem.” Natiahla som k nej ruku s náramkom.

,,To nemôžem prijať” začala sa brániť.

Celá situácia bola komická a tak som viac nevydržala hrať toto divadielko a vyšla s pravdou von.

,,Dostala som ho od bezdomovca. Chcel sa mi odvďačiť za bagetu. “ hodený náramok cinkol o sklenený stôl.

Blondínka si niečo zapísala do svojich papierov.

,,To naozaj spolu nemôžeme komunikovať normálne? Rozvod sa blíži. Musíš si vybrať s kým chceš ostať.”

S kým chcem ostať. No s kým? S vorkoholickou matkou alebo so štyridsiatnikom v kríze stredného veku? To sú mi teda možnosti, byť s niekým koho nezaujímate pokiaľ nie ste papier počmáraný číslami alebo s muzikantom ktorý chvíľu brnká po gitare a chvíľu po neplnoletej čupke.

Pozerala som sa na to už naozaj zo všetkých možných uhlov. Najčastejšie sa však pozerám na vec z uhlu finančného. O nejakej rodičovskej láske sa totiž nemôžeme ani baviť. Tak teda matka má peňazí dosť ale nerada sa o ne delí. Raz som si chcela kúpiť značkové tenisky a vysmiala ma. Vraj načo decko potrebuje také drahé veci. Hlavne, že ona má plné skrine Bucciho a Pitona. Logicky, tam sa ku korytu nedostanem. Čo sa týka fotra, mohlo by sa zdať, že je pri prachoch keď už teda má tú kapelu a hrajú dosť veľa koncertov. Lenže ich kapela je asi taká slávna ako Dušan Horváth v hokeji. Poznáte Dušana Horvátha? No tak vidíte.

,,Nechcem žiť ani s jedným.” Vyriekla som ortieľ, oprela sa a rezignovane zavrela oči.

,,V poriadku. Skúsime to inak. S kým si bola naposledy? Čo ste robili?”

Nemusela som odpoveď na túto otázku loviť hlboko v pamäti. Bolo to pred dvoma týždňami. Otec sa vrátil z nejakej šnúry. Je to neuveriteľné ale skutočne ma jeho príchod potešil. Po byte sa rozľahol jeho parfém a pri dverách bola opretá gitara. Z pliec si zložil ruksak a ja som mu ho nadšene odniesla do kuchyne. Najradšej by som s ním šla až niekam do Narnie, aby ho nenašiel. Aby ho musel dlho hľadať a nemohol tak skoro zasa odísť. Počula som otca z chodby vykríknuť ,,Zlatko tu som.” Zdalo sa mi to smiešne. Veď som predsa dobre vedela kde je. Náš byt zas nie je až tak veľký. Vybehla som k nemu na chodbu. Moja radosť z jeho príchodu v sekunde opadla. Dostala som poriadnu facku, podľa bolesti niekde hlboko v mojom vnútri súdim, že to bola facka minimálne od slona. Vo dverách sa za nim objavila mladá šťanda a pobozkala ho. Ten hajzel si bez hanby doviedol do nášho bytu nejakú ženskú. V sekunde som schmatla svoju bundu a vybehla z bytu preč. Ten človek bez chrbtovej kosti za mnou ešte niečo kričal. Vraj, že sa správam ako decko. Doboha veď ja som ešte decko! Preto tu teraz sedím s touto rašpľou a snažíme sa zistiť u koho si odsedím trest kým dovŕšim plnoletosť.

,,Už si nepamätám.” Radšej som zaklamala ako sa hanbiť za nadržaného fotra.

 Blog
Komentuj
 fotka
gorgor  10. 5. 2016 21:13
Nóóó... dobré počítaníčko. Je to dobré, sem-tam gramatická chyba, ja viem, "zmysel" je dôležitejší. Ale máš akýsi talent dobrej gradácie. "O nejakej rodičovskej láske sa totiž nemôžeme ani baviť." - pubertálna veta, nejde mi dokopy s inak inteligentným textom. Máš talent na vyjadrenie pocitov, to málokto dokáže. Musíš prežiť ešte tak 20 rokov, aby to bolo podložené aj skúsenosťou.
 fotka
mia246  10. 5. 2016 23:07
@gorgor úúúú ďakujem za takýto rozbor za gramatiku sa ospravedlňujem mnohonásobne
 fotka
gorgor  10. 5. 2016 23:19
@mia246
To nevadí, máš štvorku, nabudúce opravíš.
Ale vážne, vieš gradovať text. To je talent.
Napíš svoj komentár