Letní filmová škola Uherské Hradiště & Hviezdne noci Bytča
Viac než mesiac som nenapísal "blog", nie pretože by som nikde nebol alebo nemohol napísať niečo o Grejpe (akože napíšem), ale chcel som si porovnať lfš a noci. Nechcel som písať bezprostredne po lfš keď som mal zmiešané pocity z x vecí ale tak okej poďme skúsiť porovnať neporovnateľné aspoň z pohľadu dobrovoľníka.


Ísť z Pohody na lfš je vo veľa ohľadoch šok a preto som nechcel nič napísať skôr než si zažijem iný filmový festival aby som ich nezdrbával za "normálne" veci

Ubytko v triedach kde sme ako dobrovoľníci mali svoju vlastnú je super. Vstávanie o štvrtej-pol šiestej nehrozí vzduch aj svetlo sú vo vnútri skrátka iné.
Toto fakt iného zaujímať nemusí ale jedlo zabezpečené nieje, argumentuje sa tým, že ani oni nemajú - čo je pravda, avšak väčšina má plat- odmenu pokrývajúcu minimálne to jedlo - a na viac než týždňovom festivale to je slušná kopa peňazí čo som mohol minúť inak(nemať na pivo je bieda) ale nakoniec som fungoval s rozpočtom pokrývajúcim aspoň šaláty z Kauflandu a zlacnené pečivo...


inak super filmy a xy vecí ako napr. divadelní stan fungujúci do rána, kde bola podmazová hudba vnútri a všetci boli pred stanom a užívali si; a Smetanovy sady- to nepostavíte + 8nocí(aj dní) bez dažďa

Hviezdne noci majú za sebou o 40(slovom štyridsať) ročníkov menej tak to samozrejme nieje tak sponzorované, hlavne z roka na rok rastie a nevieme kam až siaha potenciál mesta Bytča a ja mu teda dosť fandím za málo peňazí veľa muziky len ešte treba dotiahnuť tento event k ziskovosti nech je šanca spraviť z toho ešte lepší festival bez zadĺženia sa.


Boli raňajky - vydržali aj na desiatu a obedy takže fajn. Ubytko v telocvični už viem čo to obnáša- pohoda.


Bol som väčšinu času bedňák- ale skôr som len počúval kapely a odbiehal keď bolo niečo niekde treba(na lfš tak neako tiež).


Toľko hudby za free Bytča nemá za celý rok - ešte akej! Ja som sa tešil na Samča, ale aj na Ills, jimmyho pé a Stroona- počas ktorého som bol v nočnej..


Vypočul a spoznal som pár iných kapiel a jednotlivcov, na niektoré talentované zostavy odporúčam ísť pred upitím sa na smrť niektorých protagonistov prípadne zákazom vystupovania od ich matiek. A je to festival kde by som sa chcel v budúcnosti zapojiť viac aj keď som v porovnaní s inými festivalami na tomto robil dosť- oproti zvyšným dobrovoľníkom - hlavne organizačnému tímu som sa flákal.

Grejp bol fajn-ale nie kvôli hudbe ani kvôli grejpu aj ohovne- predovšetkým počasie, asi si nájdem iný festival v rovnakom čase alebo budem chystať Hviezdne noci.


Ak niekto chce môže sa spýtať na čokoľvek, ale nepoviem ktorý člen Dave Brannigan pil najviac.





 

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
drahojev  22. 8. 2017 02:56
hrali Chiki liki tua Kristínú na HN?
a ešte mi prezraď ako si sa dostal k takýmto robôtkam
 fotka
mico5000  22. 8. 2017 03:33
@drahojev síce som bol v backstage počas koncertu, moc som ich nepočúval, carlo bol isto & a hej fajčil som vodnicu... HN mali ako aj iné festivaly osobitný online formulár alebo veľké tlačidlo ktoré ťa tam hodilo... a hej človeka za free vezmú takmer všade
 fotka
feelagain  22. 8. 2017 09:10
akože aj by som si to prečítala ale wtf chlape, ty nevieš normálne po slovensky?
dávaj si pls bacha na formu
 fotka
mico5000  22. 8. 2017 16:03
@feelagain možno viem, ale skôr nie.
Napíš svoj komentár