"Spravny muz je drsny chlap, silny a odvazny, nemoze byt citlivy, musi byt dominantny v kariere a mal by nosit oblecenie tmavych farieb a bozechran aby si neobliekol ruzovu. Zena naopak nie je nikdy agresivna, nahnevana, nie je silna, mala by robit domace prace, je citliva, vsetko odpusti a...mala by nosit ruzovu "
A mnoho dalsieho. Povedzte mi: o com to sakra je? Kto na nieco take prisiel? Preco by sme taki mali byt, aby sme boli "spravni", ak taki nie sme, sme "ini" ?? Mozno na taketo delenie prisiel niekto v stredoveku, kto uznaval rytierov, alebo neviemkto. Ale urcite je to riadna blbost. A my teraz, v 21. storoci, podla toho este stale zijeme??? Kde sme?
Na zakladnej som mal mnoho "pomenovani". Decko, gay, zena, v osmicke som bol "guma" . Ale preco? Lebo som nebol taky tvrdas, nepocuval som hip-hop a co ja viem co, co prave letelo -lebo to predsa spravni ludia pocuvaju....alebo preto, ze ako jeden z mala som sa cez prestavky odmietal bit a mal som dobre znamky? Teraz na strednej je to uz lepsie, mozno aj kvoli tomu som prisiel na gymnazium "na urovni", kde som tusil (pravdivo), ze sem budu chodit ludia s ktorymi si budem aj rozumiet. Je to tak. Ale na mnohych inych skolach, vid SOU to tak nie je - a aj tam sa musi kazdy clovek ako blbecek pretvarovat a hrat sa na "spravneho chlapika" alebo "spravnu babu", aby ho kolektiv prijal a aby nebol donuteny raz spachat samovrazdu. Len preto, lebo sa odmietol pretvarovat a chcwel byt sam sebou...
Ja som minuly rok prisiel na takuto myslienku: "Clovek ta nemoze mat rad, ak ta nepozna." Ak sa aj ty hras na nejakeho "spravneho" a nie si pred druhymi ludmi sam sebou, nikdy si ich neziskas. Nebudu ta totiz nikdy mat radi - budu mat radi len tvoju falosnu masku. Teba vsak nebudu ani poznat.

 Blog
Komentuj
 fotka
dusand  4. 3. 2006 18:20
Hm....dost dobre. Clovek ta nemoze mat rad, ak ta nepozna. To je pravda. Preto su ludia na inych nasrani, preto vznikaju aj vojny. Treba byt asi otvoreni voci inych.
 fotka
tamvtme  12. 3. 2006 10:03
tk podobnú myšlienku zdieľam aj ja: ľudia, ktorí ťa majú radi, nemajú ťa v skutočnosti radi lebo ťa nepoznajú a potom príde otázka: oplatí sa mať rád, ľudí, ktotí ťa nepoznajú..:/ ? - platí o tých ktorí sa pretvarujú.. a nečuduj sa , že tradujú takéto normy,presvedčenia lebo ľudia sú nedokonalí a tak nemôžu mať dokonalé a harmonické názory...a je úplne fajn, že ideš svojou cestou, ved si individum a nie tuctový kokotko/sorko/a ty musíš pozerať na svuj vnútorný- skutočný svet aby si ho ukazoval okoliu a bol tak spokojný sám so sebou....) tak len do toha a ináč aj ja som na gympli- už končím a poviem ti , že mnoho ľudi sa tam nájde(ako ja a mnohí sa tam len pretvarujú a márne sa hľadajú, pretože komerčnosť a konzumnosť spolčnosti vedú nad ich hodnotami!
 fotka
eskarina  28. 8. 2006 21:10
bohuzial mas pravdu....ani nevies ake je tazke najst chalana ktory ked sa nastve netresne pastou do steny(v lepsom pripade) alebo do najblizsieho ineho terca....
 fotka
angie2112  16. 12. 2006 22:47
ano ale ako sa nepretvarovat? hmm uvedomujem si velmi dobre ze to na co sa hram pred inymi ludmi niesom ja, ale ako mam byt sama sebou? snazim sa byt konecne ja...ale nejde mi to...jednoducho som si uz zvykla nahadzovat masku hned ako vyjdem z domu...a tazko sa to odnauca...preco to robim?

hmm mozno preto aby mi nebolo ublizene? mozno preto ze este sama neviem aka som a nemam vsetko utvrdene...
 fotka
antropofobia  3. 8. 2008 16:07
Kašlat na ideály,rešpektujem,milujem a kamarátim sa len s ludmi,ktorí ma majú radi preto aká som (možno práve preto ich nie je tak vela) ale kvalita je viac než kvantita. Nepotrebujem sa bavit s nejakou krásnou maskou,pretože jej postupním spoznávaním je to ešte horšie.
 fotka
mizoyka  29. 7. 2009 17:05
veľmi dobrý článok ..klobúk dole..máš pravdu...som dievča a NEZNÁŠAM rúžovú len tak mimochodom...
Napíš svoj komentár