Poviem vám teraz niečo málo čo som sa dozvedela o verejnom obstarávaní Akože viacerí už o tom viete, pre niektorých to bude možno novinka (pre mňa to bola skôr novinka). Ale podľa mňa toto sú veci o ktorých by mal každý človek aspoň niečo tušiť.
Jeden pán podnikateľ so svojou skôr menšou firmou sa rozhodol, že sa prihlási do konkurzu na verejné obstarávanie (štátna zákazka). Išlo o dodanie techniky v hodnote 2,7 milióna €. Tento pán podnikateľ má dlhoročné skúsenosti a túto techniku dodáva do rôznych firiem už niekoľko rokov. Vypracoval cenovú ponuku a tá ho vyšla na neuveriteľných 1,7 milóna € čize o rovný milión € menej Ako to je možné? Tak, že toto verejné obstarávanie má vyhrať vopred určená firma a ten jeden skromný milión si rozdelia všetci kompetentní. Ide predsa o štátnu zákazku.
Náš pán podnikateľ sa prihlásil do prvého kola konkurzu. A tu nastáva problém. Zo strany verejného obstarávania prichádzali nové a nové podmienky, ktoré by táto firma mala spĺňať aby mohla postúpiť do druhého kola. Po niekoľkonásobnom dokazovaní, že firma má živnostenské oprávnenie a opakovanom posielaní overených originálov dodacích listov sa firme podarilo dostať do druhého kola. Pričom posledný mail zo strany verejného obstarávania prišiel v piatok okolo pol štvrtej poobede, že ak nedodajú overené originály dodacích listov do 3 kalendárnych dní firma bude automaticky vyradená z konkurzu. Pričom tieto spomínané dodacie listy už úrad verejného obstarávania dostal dávno len neboli overené presne podľa ich predstáv, boli naskenované a poslané mailom.
Takže takto sa robí biznis na Slovensku. Uvidíme čo bude v druhom kole.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
dumbledore  30. 8. 2015 13:49
klasika
 fotka
highvoltage  30. 8. 2015 13:53
Pekne Adka
 fotka
johnysheek  28. 6. 2016 09:12
ty s takým niečím robíš?
(a mno.. toto je ešte pohodka, dejú sa veci ďaleko horšie nanešťastie)
Napíš svoj komentár