Postavenie ženy sa za posledných pár tisíc rokov poriadne menilo. V praveku bola žena tá, čo viedla celý rod. Ako matku a ploditeľku ďalšieho potomstva si ju vážili. Neskôr sa žena utiahla do úzadia a hlavnú rolu získal muž. A dosť dlho to tak bolo. Prvou ženou, ktorá chcela, aby mali rovnaké práva ako muži aj ženy bola Olympe de Goudes, ktorá napísala Deklaráciu práv ženy a občianky. Mužom sa to nepáčilo, tak ju pre istotu sťali gilotínou. Krutá pravda!

No, ale mojím cieľom nie je hovoriť o vývoji ženských práv. Práva už našťastie máme.

Múdra, úspešná, silná, ambiciózna žena. Má pri sebe chlapa, alebo nie? Podľa mňa skôr nie... Muž potrebuje byť vo vzťahu nadradený a aj keď je už 21. storočie, chce mať nad ženou nadvládu.
Múdry, úspešný, silný, ambiciózny muž. Má pri sebe ženu, alebo nie? Má! A možno aj dve, tri... Ale môžete si byť istí, že tie jeho ženy nie sú ani múdre, ani úspešné. Sú to len obyčajné ženy, ktoré obdivujú toho muža a tešia sa ako také chuderi, že si všimol práve ich.
No ale prečo teda aj múdre, úspešné, silné, ambiciózne ženy nemajú svojho maznáčika? Lebo muži sa ich boja! Boja sa, že by boli lepšie ako oni. Je to tak! Ale prečo? Mužskú psychiku nikdy nepochopím...

Žena, nech je už úspešná, alebo len chudrea, by si mala uvedomiť svoju cenu a nepredávať sa len tak. Každá by mala mať svoju česť.

V každom prípade, ja chcem mať múdrejšieho muža ako som ja sama (a to sprostá nie som ), aby sa necítil zle a urazene, keď v niečom budem lepšia ako on.

P.S.: Drahí muži, dúfam, že ste sa neurazili.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomias  4. 3. 2013 13:52
kazdy vynika v niecom inom,ci budem od teba mudrejsi abo nie ma vobec netrapi..ak si budeme rozumiet tak preco by som sa mal bat toho,ze budes ambiciozna,mudrejsia atd..

ps.taketo zeny byvaju casto karieristky a preto muz v nich nevidi 'potencial' na spolocny zivot
 fotka
vreskot000  4. 3. 2013 19:02
už v nadpise podľa mňa sa veľmi mýliš. ale to je tým, že máš 18 rokov...čo je nič....

prídeš na veľa vecí sama postupne. Nik sa nebojí nijakej ženy, to je nezmysel. bola jedna príde druhá. to je najhoršie čo píšeš.

žena 21.storočia nepotrebuje chlapa. je to veľmi zlé. vytratil sa z vás cit pre rodinu, to si priznajme. cit pre rodinu pravda neznamena, že budeš mať 6 detí, a pod. avšak lásku môžem prejaviť len jednej. nemôžem susedu milovať rovnocenne, ako moju ženu, to je nezmysel.

takže ked vyrastieš, trošku prídeš na to, že sa mýliš, ale neberiem ti tvoj názor pravda
 fotka
holandskasalama  4. 3. 2013 20:02
nepovedala by som, že sú ženy až také slobodné v dnešnej dobe. plus nerozumiem veľmi o čom bol tento blog. plus ak sa jej boja/čo tak vôbec byť nemusí/, tak je to možno preto, že ona sama v nich vyvoláva dojem, že ich vôbec nepotrebuje.
 fotka
milka1995  4. 3. 2013 20:21
Ale ja som čakala takéto reakcie Len som potrebovala vyjadriť svoj názor, ale v pohode
 fotka
antifunebracka  9. 4. 2014 17:25
omg tomuto hadam sama neveris a ked hej, tak potom fakt asi chlapov nikdy nepochopis
 fotka
hanka12  9. 4. 2014 17:26
po prvej vete som musela prestať čítať pripomenulo mi to hodinu slovenčiny a otázku postavenia ženy v literratúre
 fotka
artusios  9. 4. 2014 17:41
Nechápem tomu, že chceš mať múdrejšieho muža, keď obhajuješ ženy, ktoré sú múdre, ambiciózne, úspešné a silné. Podľa mňa aj takáto žena potrebuje mať pocit ochrany, že sa môže na partnera spoľahnúť. Podobne je to aj pri otázke peňazí, že bohatá žena netúži mať chudobného partnera, a viem aj prečo to tak nemá byť. Podobne je to aj s popularitou. Takže si vyber, čo sa Ti páči a napíš, ako sa Ti darilo.
 fotka
milka1995  13. 4. 2014 19:51
asi fakt nepochopim
A ja naozaj chcem múdrejšieho muža! Lebo viem, aké je mužské ego... nezniesli by pocit menejcennosti D
 fotka
topanocka  13. 4. 2014 19:55
@milka1995 ved nikto nemusí vedieť aká mudra si
10 
 fotka
milka1995  13. 4. 2014 19:56
ale ked ja to tak rada prezentujem
Napíš svoj komentár