Áno určite poznáte tu otrepanú frázu že každému sa všetko raz vráti. Ba čo viac používame ju vždy keď nám niekto ublíži. Nie žeby sme tomu nejako verili ale je to upokojenie pre našu dušu a pre nás že niečo zlé čo bolo vykonané nám bude potrestané.

Zamyslime sa nad tým, koľko krát sme si to povedali alebo spomenuli si na to keď sme škodili niekomu inému? Neviem ako vás no mňa to nenapadlo asi ani raz, teda aspoň som sa doteraz nad tým nezamýšľal. Snažím sa ku každému správať dobre a byť čo najvľúdnejší, no na čo som doplatil teda čo sa mi vrátilo bola jedná vec. Uvedomil som si to až teraz a hneď som sa rozhodol o tom napísať. Uvedomujem si že nie som veľmi trpezlivý človek hoci sa snažím no vždy keď sa ma niekto niečo opýta viac krát alebo ma s niečim neustále otravuje stratím nervy a začnem byť nepríjemný. Mám mladšieho brata ktorý bude mať 14 rokov (teda aspoň myslím ) A ten sa vypytuje stále... tie veci ktoré sú pre mňa samozrejmosťou, ktoré už viem vysvetľujem iba povrchne a nemám náladu sa s niečim tak "banalným" zaoberať. Vždy som sa rozkričal alebo došlo k nejakej potýčke, veď viete ako to medzi súrodencami chodí keď to brat nepochopil alebo niečo pokazil len preto že som to nevysvetlil dostatočne a pripisoval som to ako chybu jemu.

AKO SA MI TO VRÁTILO ?

Našiel som si novu prácu do ktorej som prichádzal ako človek s miernymi skúsenosťami a myslel som si že je to v pohode keďže som to už predtým robil. No bohužiaľ alebo bohu vďaka to neviem, ale až tam som si uvedomil ako sa cítia ľudia okolo mňa a hlavne môj brat. Dostal som sa do kolektívu kde sú všetci starší ako ja a kde je jeden človek ktorý ma priam neznáša. je drzý, hrubý, namyslený a hlavne povahovo ako ja. Vysvetlí niečo povrchne a ak to nechápem tak mám problém lebo to pokazím a už je oheň na streche. Kôli tomu dostávam každý deň zabrať v práci a taktiež ma začal ohovárať aký som neschopný. Pravda to nieje lebo skúseností mám a viem že bývalý zamestnávatelia bolí spokojný, problém je len v komunikácií. A ostatný kolegovia ma berú takého ako ma on opisuje.

Hneď som si povedal že ono sa mu to ráz vráti a zažije to iste čo ja, no hneď ma napadlo že ono sa to vlastne vracia mne. Ja presne reagujem na takého situácie tak ako on teraz. Toto zistenie ma priam dostalo. Povedal som si že sa zmením a budem sa snažiť byť lepší k ľuďom. Uvidím ako to dopadne v práci a ako budem pokračovať v rozvoji seba samého. Určite vám o tom ešte napíšem. Tak držte palce

 Úvaha
Komentuj
 fotka
katarinn  8. 4. 2014 22:12
Držím
 fotka
zlatka012  9. 4. 2014 18:43
Fandím :3
Napíš svoj komentár