Som blázon. Pretože nepodlieham konvenciám, obľubujem extravaganciu a chutí mi sarkazmus. Zo zásady nenosím oranžovú a vysvetlenie podávam jednoducho: príliš neurčitá farba!

Som pozorovateľ. Dokážem hodiny sedieť v parku na tej maľovanej, bielo – čiernej lavičke a sledovať osudy ľudí, na ktorých mi nezáleží. Netúžim ich spoznať, len nazrieť do ich duší a mozgov v tú jednu chvíľu, kedy prebehnú okolo mňa. Úžasné. Ani len nemusím zdvihnúť ten svoj lenivý zadok.

Som trpiteľ. Akosi som zabudla sama od seba rozprávať. Ak ma niečo trápi, tak ma to trápiť aj bude, až pokým sa s tým sama nepobijem a nezaženiem dotyčný problém. Či už som dostala v škole zlú známku, alebo prekonávam životnú krízu. Ako náhle sa pokúsim zavolať o pomoc, prehovoriť z ticha do ticha; zaseknem sa. Hračka na kľúčik dohrala svoju pieseň.

Som naivka. Môžem sa popáliť desaťkrát v jeden mesiac na jednej a tej istej veci. Poseriem to znovu. Lebo verím, budem veriť. Neprestanem veriť. A taktiež neprestanem dúfať.

Som divoká. Neovládam vlastný temperament. Je pre mňa ťažké a príliš náročné udržať ho na uzde; voľný a nespútaný ubližuje ľuďom, ktorých milujem. A len ťažko to napravím.

Som dôverník. Ty mi povieš svoje tajomstvo a ja ho uložím do samostatnej priehradky vo svojej čiernej duši. A to, že občas nejaké unikne, je len riziko z povolania.

Som kvapka. Čírej vody, bublinkovej limonády, alkoholu. Kvapka nemrznúcej kvapaliny.

Som záhada. Pre seba samú. Stále sa neúnavne prebíjam k svojej podstate. K tomu, čo naozaj som. Hlupaňa?

Som pieseň. Mám 56891 slôh. No ešte sa nenapísal môj refrén. A konečné verše. Som otvorený projekt.

Som parfém. Od známej značky. Som príliš výrazná zmes rôznorodých esencií. Nie každému zavoniam, nie každý vo mne nachádza ingrediencie, ktoré by ho ku mne priťahovali a nútili ho privoňať si znova. Častejšie.

Som dieťa. Večné a nezmeniteľné. Rada sa hrám. Vo všetkých zmysloch, aké len toto slovné spojenie môže mať. Vo všetkých...

Som dievča. Naozaj milujem jazzovú éru New Yorku a New Orleansu. Oblečenie, hudbu. Blues mi nie je cudzí. Stala som sa závislou na tónoch a tanci. Rada skúšam nové veci, rada ochutnávam, rada prežívam. Zo dňa na deň. Rada píšem vtáčím brkom na biely kus papiera. Chápem, prečo je vôňa čerstvo pokosenej trávy, mentolovej zubnej pasty a nového pergamenu taká príťažlivá. Nemám sa rada. Väčšinu času sa neznášam. Potom príde svetlá chvíľka a ocením na sebe každú maličkosť, každú chybičku. Ľahko sa odtrhnem z reťaze. Ak sa zaľúbim, tak rýchlo, vášnivo, bezhlavo. Saténové šatky ! Prvé obliznutie prvého kopčeku zmrzliny v prvý deň ďalšieho leta. Zabávam sa na bytostiach, ktoré ma nechápu. Vždy sa pri tom rozosmejem. Páčia sa mi tmavé farby. Dýcham, cítim, robím chyby, snívam, opätujem. Všetko a všetkým.

Som karma, som yin & yang, som víla, som omyl, som kniha v cudzom jazyku či zarosené zrkadlo.

Som všetko. Som nič.

Stačí si vybrať

 Blog
Komentuj
 fotka
grossbitch  17. 12. 2015 20:30
Super!
Napíš svoj komentár