Filip a jeho manželka si spolu nažívali v pokoji a radosti, až dokým do ich kráľovstva neprišiel istý čarodej, ktorého volali Andreas. Prišiel za kráľom a povedal mu: "Tvoja múdrosť sa rozlieha po celom kraji a ľudí nútiš ich aby boli lepšími, a čo Ti oni za to dali? " Kráľ povedal : "Nič." a zlomyselný Andreas mu na to: "No vidíš, si hlúpy, už dávno si mohol byť najbohatším človekom sveta, daj mi moc aby som sa mohol stať kniežaťom a zbohatneš! " Filip zamietavo povedal: "Dary si neprajem, a z Teba knieža nespravím, lebo nechceš byť posledným z posledných a tak pomôcť najchudobnejším." Andreas mi na to : "Ani nevieš kto som, preklínam Ťa kráľ Filip, nech tvoj jazyk zmĺkne a nech už nikdy z tvojich úst nevyjde ani hláska." Po týchto slovách Filip stratil hlas a stráž sa preľakla, ukázal na čarodeja a zmocnili sa ho stráže. Vodca stráže sa opýtal, že kam ho majú dať a Filip ukázal na žalár. Radcovia sa radili, kto z nich bude vládnuť namiesto kráľa ale vtom prišla Petra a ukázala list na ktorom stálo:
KEDŽE MA TEN BODLIAK ANDREAS PRIPRAVIL O HLAS, BUDE VLÁDNUŤ MOJA MANŽELKA, A VY MÁTE ZA ÚLOHU NÁJSŤ MI POMOC!
Petra na druhý deň zasadla na trón a hneď musela riešiť problém, prišli ku nej dve ženy s dieťaťom, jedna druhú obvinila, že jej dieťa vymenila za vlastné mŕtve dieťa. Kráľovna rozmýšľala ako to rozsúdiť a prikázala, aby jej to dieťa dali. Zobrala si ho na ruky, zobrala nôž a povedala. Dieťa má dve matky tak ho treba zabiť, vtom sa jedna z nich, ktorá sa prišla sťažovať zrútila a začala plakať, ale tá druhá stála a pozerala. Kráľovna povedala: "Žena vstaň, tvoje dieťa nezabijem, a ty pôjdeš do žalára na jeden rok, aby si pochopila, čo je to materská láska, odhodila si tvoje mŕtve dieťa a zobrala si si cudzie, niesi matka ale hyena."
Medzitým prišiel za kráľom kňaz, po jeho príchode sa Filip zaradoval, lebo vedel, že on mu pomôže, modlil sa, žehnal ho, ale nič nepomáhalo. Kráľovná po namáhavom dni prišla do jeho izby a dala mu pusu na čelo, vtom sa mu rozviazal jazyk a povedal: "Petra, si to najlepšie čo ma v živote stretlo, skúšali ma vyliečiť mnohí ale dokázalo to tvoje srdce, Andreas je nad lásku bezmocný" Vtom nastalo zemetrasenie a žalár v ktorom sedel Andreas a žena odsúdená za krádež dieťaťa sa zrútil a obidvoch ich tam pochoval. Filip a Petra odvtedy vedeli, že láska je nad všetko ostatné.

 Rozprávka
Komentuj
 fotka
pettulqa  28. 11. 2009 10:22
 fotka
iguana  28. 11. 2009 15:26
nemam už ani slov
 fotka
pettulqa  30. 11. 2009 13:21
pusu na čelo?? :/
Napíš svoj komentár