spočiatku som chcela písať o niečom úplne inom s inou tématikou, no dnes som videla film The World´s Greatest Dad s Robinom Williamsom..k filmu: len odporúčam, plakala som pri ňom dokonca, výborný aj keď trošku viac dramatický..

až pri tomto filme som si uvedomila ako niektorí zúfalo celý život bažia po uznaní a kúsku pozornosti za každú cenu a sú schopní ísť aj cez mŕtvoly a to doslova..

no potom je tu ešte iná vec..tá dôležitejšia, ktorú si uvedomíme až keď niekto navždy odíde z nášho života..tak ako sme ho možno nevnímali, tak po smrti sa tvárime akí sme boli skvelí kamaráti, ako sme spolu toľko toho prežili, akí sme boli nerozluční a nemuseli sme sa o neho s nikým deliť..
a potom príde deň, keď naozaj ten človek odíde a my zistíme, že vlastne to čo sme s ním prežili bol len zlomok toho, čo sme prežiť ešte mohli..

aj keď sa každý deň stretávame s priateľmi alebo s rodičmi a súrodencami..mali by sme im hovoriť každý jeden deň čo pre nás znamenajú a ako ich máme radi, lebo ďalší deň už nemusí prísť a nás potom bude ťažiť svedomie a úzkosť, že o tom ten človek nevedel, lebo sme mu to nepovedali..
niektorí teenageri budú možno považovať toto za nejaký prihlúply vtip a ako to oni nepotrebujú..

kde je tá doba keď si ľudia navzájom ešte dôverovali a mali sa radi, ako si pomáhali a jedli spolu pri jednom stole?..dnes to všetko stojí už za úplné hovno lebo z našich životov sa vytratila ľudskosť, láska a nádej na lepší zajtrajšok..
kde je ten chlapec, ktorého nikto nemal v škole rád, ktorého považovali za lúzra, za usmrkanca alebo bifľoša??..kde je to dievča, ktoré malo večne zasnený pohľad a každý deň si písalo denník o svojej tajnej a nenaplnenej láske??..už ani jeden z nich tu nie je..už nikdy nepríde..lebo je jednoducho už neskoro..
už je neskoro odpúšťať a priskoro zabúdať..
z bifľoša a lúzra a je počítačový maniak, ktorý sa celý deň nehne zo svojej izby a z nevinného dievčatka je zmachlená fiflena, ktorú od dokonalej a nehynúcej lásky delí míľová vzdialenosť, lebo sa svojej túžby z detstva vzdala..ale prečo?..prečo nie sme schopní držať sa svojich zásad a trvať si na svojom názore nech sa deje čokoľvek?..kedy to máme zažívať, keď nie teraz??..a v najlepšom období svojho života??..

lebo keď príde smrť..potom už asi sotva dačo zažijeme, jedine ak prehodnotenie nášho doterajšieho bytia, ktoré aj tak stálo za hovno..

 Blog
Komentuj
 fotka
elwinko  20. 1. 2010 00:24
dosť kritický blog, súhlasím, i keď...
 fotka
muco22  20. 1. 2010 12:54
mas pravdu, treba to hovorit, kym nie je neskoro. lebo toho potom budeme lutovat. Sam viem ako sa citim teraz po tom co sme sa nezhodli s ocinom, ake to je a nechcel by som aby to takto skoncilo,..
 fotka
muco22  20. 1. 2010 12:55
uzivat zivot kym nie je neskoro, aby si clovek na konci mohol povedat ze to stalo za to
Napíš svoj komentár