Pozrite sa, posledné mesiace boli pre mňa utrpením. Vyhodili ma z dreamjobu a potom som bol dva mesiace nezamestnaný. Medzi iným som sedel dva dni v najhoršej práci akú som kedy mal. A čo je na tom všetkom najhoršie- Počas leta som nemal príjem, takže som len prežíval.


Poďme ešte raz a pomaly.

Vyhodili ma z dreamjobu – milujem hry v akejkoľvek forme, takže keď mi ponúkli miesto v najslávnejšej firme na české doskovky a k tomu všetkému som zdieľal kancel s najlepšm dizajnérom hier v našich končinách (plus autor mojej najobľúbenejšej videohry) tak som oslavoval vo veľkom.

Fakt vo veľkom.

Ale o tri mesiace neskôr, teda, deň pred koncom skúšobnej doby, že teda, hľadajú niekoho iného

Bol som dva mesiace nezamestnaný – ako keby nebol vyhadzov z dreamjobu dostatočný osudový kopanec do vajec, tak si skúste byť nezamestnaný s tak nabitým životopisom ako mám. Moja motivácia a hrdosť jednoducho neexistovala.

Cez leto som nemal peniaze – teda mal, ale nedovolil som si ich míňať na zábavu, kým som nenašiel novú prácu. A tá prišla skoro na konci budgetu.

Ale už je našťastie po lete.

A teraz si uvedomujem, že bývam na mieste, ktoré si množstvo ľudí kedysi vysnívalo.

Niekoľko rokov dozadu ľudia sledovali seriál Priatelia a väčšina fanúšikov si vtedy hovorila: Wau, aj ja raz chcem bývať so svojimi priateľmi.

Potom prišli na intrák a prešlo ich to.

Nebudem tu lamentovať nad rozdielmi, ale je to iné ak na veľkom apartmáne bývajú naozajstní mladí dospeláci. Na intráku nik nemá peniaze a variujú tam aj ľudia s rôznorodou zodpovednosťou.

U nás nie.

Nejakým zázrakom bývam v centre Brna a cez chodbu mám svojich kamošov. Na našej obrovskej izbe máme premietačku, extra posteľ pre návštevy, konzolové ovládače a spoločenské hry.

A môj život naozaj už dávno nebol lepší. Pretože všetko vymenované denne používame, nová práca ma baví a konečne mám po dlhom čase pocit, že len “neprežívam” ale že si tento život aj “užívam”.

Tento blog je síce už dávno mŕtvy, ale aj tak, ktokoľvek ho ešte číta, ako sa chcete do správ či komentárov podeliť o to, aké ste mali leto. Rád si vás prečítam  

 Blog
Komentuj
 fotka
wewo  17. 10. 2018 22:01
K tým ovládačom máš aj konzolu či ako?
 fotka
mix  17. 10. 2018 23:09
@wewo Hej, PS4kové sú multifunkčné,prepojm ich s počtačom, prípadne s ps3kou. Ale skús niekedy » jackboxgames.com/project/drawful... a nepotrebuješ k tomu ani ovládač.
 fotka
pubertslatinocelny  17. 10. 2018 23:24
@wewo ty pelé mas napisat, ake si mal leto, nie chytat za slovicka!

ja som mal take normalne, vacsinou do roboty a tak, ale boli sme na par vyletoch a v istom zmysle aj na dovolenke skoro 3 tyzdne, hoci bola dost taka nedovolenkova
 fotka
antifunebracka  18. 10. 2018 16:15
A kdeže teraz robíš?
 fotka
vreskot000  20. 10. 2018 19:53
dva mesiace nezamestnaný to ešte nie je tragédia, ale ak počitaš dobu na urade prace, kedy si naozaj nikde nepracoval. aj na urade prace ak robis kdesi na dohode... zatial napr. sa to nepočita do dochodku, ale myslim že časom bude, ak tento model by existoval. apropo. niekedy je dobre si aj oddychnuť. pozri. ja som tento rok odpracoval cely od decembra minuleho roku, a predtym som robil rok zas na dohode, a predtym rok a pol a pol roka. pohoda. stále som mal prácu. lenže som málo zarobil. bolo to o ničom. drel som ako koň. nie v pravom slova zmysle, ale v tom, že prácu sice som mal ľahkú, ale brutááálne pešo daleko, a robil som od šiestej ráno. teraz je to iné. mam niečo cez 800 eur, nemenil by som za nič. mam stale natankované, proste pohoda. veci, ktoré do istého času, asi rok dozadu, bol len jeden sen, teraz je bezproblémov realita. ale v zmysle, že treba sa držať pri zemi, nenadobudol som nijaké maniere. kamarátov moc nemám, ale devíza je to, že nebývam doma. a tak
Napíš svoj komentár