V tomto článku sa budem venovať skvelej britskej kapele, ktorá mi 19. septembra vo Varšave rozjasnila tvár. COLDPLAY .A tu je mojich 10 naj piesní, ktoré ma stále naozaj dostanú.

10.Viva la Vida
Napriek tomu, že ide o vážne skutočný, ktorý pred pár rokmi chytil za srdce určite stovky poslucháčov, dostal sa až na desiatku iba kvôli tomu, že sa mi jeden čas dosť presýtila, ale bezpochyby, je veľmi chytľavá.



9.Paradise
Tak toto je precítená skvelá vec, ktorá dvihne zo stoličky nejedného fanúšika. Myslím, že nepoznať ju by bol hriech. Škoda len, že je to rádiovka.



8. Hurts like heaven
A za Paradise tu máme ďalšiu vec z najnovšieho albumu Mylo Xyloto. Je energická, napĺňa ma a môžem ju počúvať od rána do večera, neomrzí ma.



7.Green eyes
Tak, samozrejme, musela tu prísť aj nejaká pomalá pieseň, ktorá vás pohladí na duši a myslím, že Green eyes je úplne vhodná.



6.Don't let it break your heart
Opäť energická vec, ktorá vás nenechá chladnými. Nie je síce tak chytľavá ako už spomínaná Viva la Vida, či Paradise, ale kto jej príde na chuť, isto si ju zamiluje.



5.Lost
Touto piesňou sa dostávame do najužšieho kruhu ich tvorivosti. Táto pieseň dáva človeku veľa pocitov ako napr. smútok, nádej, ale aj radosť. Nie je ako ostatné a svojou jedinečnosťou ma ozaj dostala.



4.Violet Hill
Keď vyšla na pozemské svetlo táto vec, fakt som bola v úžase. Nielenže sa to dobre počúva, ale klip je proste jedinečný. stačí si ho pozrieť a vžiť sa do toho. V rádiu som ju počula tuším raz, a to je len dobré, lebo mi to nezvoní v ušiach na každom kroku a je to kvalitná vec.



3.The scientist
Koho aspoň raz nedojala, s tým si asi ani nebudem rozumieť. ( ) Naozaj, jedna z mála piesní, ktorá ma dokáže dostať do kolien. A áno, mala som pri nej už veľakrát slzy na krajíčku. Pieseň so smutným, ale pravdivým textom. Je to jedna z prvých piesní, ktorú som od Coldplay poznala. Fakt úžas.



2.Fix you
Už sa pomaly dostávame do úplného záveru so singlom Fix You. Patrí jej právom 2. miesto, pretože si ju púšťam vždy, keď mi je smutno. Možno aj preto, že v nej cítiť zúfalstvo. No v refréne je tu cítiť nádej. "Lights will guide you home.." Najviac mnou rezonuje časť, keď sa iba hrá. To ma najviac dostáva.Naozaj, klobúk dolu.



1.Yellow
Najlepšia vec na svete. Nemám k tomu čo dodať. Už neskutočne dlho je moja TOP 1 a myslím, že ešte dlho to tak ostane. Má všetko, čo má mať krásna, motivujúca vec. Emócie, energickosť, pekný text....schopnosť, že si ju všetci zaľúbia. "Look at the stars, look how they shine for you .." Naozaj ju milujem.



Takže už sme na konci. Dúfam, že sa vám aspoň polovica páči.
A vy chlapci, držte sa. Tvorte.. A ak budete mať ešte turné v Európe, budem tam.

 Blog
Komentuj
 fotka
stenatko  2. 1. 2013 19:58
Mne osobne tam chýba Speed of sound, Trouble a Clocks



Desiatke som nikdy neprišla na chuť. A Paradise neznášam.
 fotka
mizoyka  2. 1. 2013 20:00
@stenatko Trouble je taká pohodová a samozrejme, pekná a ďalšie spomínané som si púšťala dookola a teraz potrebujem od nich väčšiu pauzu.
 fotka
sugy1  2. 1. 2013 20:11
s jednotkou suhlasim, chyba mi tam Clocks a Paradise by som dal vyssie inak skvely clanok!
 fotka
mizoyka  2. 1. 2013 20:16
ďakujem.
 fotka
cool1223boy  2. 1. 2013 20:20
Ta 1 vznikla zevraj kvoli smrti matky jedneho clena zo skupiny...
 fotka
poke  2. 1. 2013 20:20
ešte by som tam dal strawberry swan a veľmi ma potešil článok, kedže som niektoré pesničky dlho nepčul ale aj pesnička charlie brown je pekná či ako sa volá, už neviem
 fotka
uspavanocka  2. 1. 2013 20:22
prekvapuje ma ze je tam tolko pesniciek z noveho albumu ktore podla mna so sutocnym coldplayom nema nic spolocne. u mna tiez jednoznacne vitazi yellow a fix you tie pesnicky milujem a su to pesnicky ktore by som pocuvala do konca zivota keby sa da. a tiez mi chyba talk clocks speed of sound. ale kazdy ma iny vkus. nic to nemeni na tom ze coldplay su skveli
 fotka
piotra  2. 1. 2013 20:23
Chcela som dať hviezdičky už iba kvôli tomu, že je to o Coldplay, ale ovládla som sa a vlastne... ten výber ma až tak nenadchol. Coldplay sa vo svojej tvorbe posunul, to je prirodzené, každopádne ich najväčšie hudobné kúsky sú podľa mňa späté z ich staršími albumami. Ale každý má iný vkus, každému sa páči niečo iné a to je prirodzené, takže iba vyjadrujem svoj nepodstatný názor. Príjemné počúvanie.
 fotka
mizoyka  2. 1. 2013 20:33
@uspavanocka

@piotra

Tých pesničiek malo byť len tých 5 najužších, no potom som sa rozhodla, že dám 10. Z nového albumu sú 3 a to viac-menej preto, že aj ich koncert bol vo veľkej miere o novom albume, takže tu je dôvod



Ináč, väčšina z nich sú super a nie je azda ani jedna, ktorá sa mi vyslovene nepáči. A tiež si myslím, že tie staršie sú krajšie, lepšie a možno aj kvalitnejšie. Tie najnovšie sa už totiž približujú k mainstreamu
10 
 fotka
cokozeledortikposypanyskorici  2. 1. 2013 20:49
Tiez by som dal Paradise vyssie
11 
 fotka
nicmanenapada  2. 1. 2013 21:10
10. Scientist

9. Fix You

8. Hurts Like Heaven

7. Viva la Vida

6. Talk

5. Clocks

4. Shiver

3. Major Minus

2. Violet Hill

1. Amsterdam
12 
 fotka
willbebetter  2. 1. 2013 21:41
Trouble a Clocks v top 10 nesmu chybat si myslim...ale tak zase ja neznasam Viva La Vida takze kazdy to vidi inak



a Paradise u mna v prvej trojke.
13 
 fotka
ricky92  3. 1. 2013 00:50
najradsej mam the scientist dobry vyber
Napíš svoj komentár