Určite ste počuli frázu: "Raz si hore, raz si dole."

Budem otvorená.
Nepáči sa mi.

Ktorý človek chce byť úplne dole? Myslím, že sa nenájde žiaden. No ak by som sa opýtala, kto by chcel byť na vrchole, ozvali by sa všetci. To sú asi jediné otázky, na ktoré mám stopercentné odpovede. Ale čo tak byť niekde na osemdesiatich percentách alebo kdesi okolo päťdesiatky na priemere?

Možno sa to zdá šialené, uspokojiť sa s priemerom alebo byť kdesi v rozmedzí, keď môžete byť top, ale má to veľa svojich výhod. Môj otec mi raz vravel, že život je sínusoida. A musím mu dať za pravdu. Na nej sa nachádzame my. My všetci. Sú ľudia, ktorí sa hore škriabu, no keď tam dorazia, spadnú tvrdo dolu. A sú takí, ktorí sa stále držia na jednej priamke, no pohybujú sa iba v miernych zmenách. Žiadne prudké vzlety a pády.

Kedysi by som tvrdila, že takýto život je nezaujímavý a nudný. Dnes so všetkou vážnosťou tvrdím opak. Začínam si uvedomovať, že takýto život je skutočne skvelý. Človek sa nemusí trápiť nad neustálymi zmenami, ktoré mu spôsobujú úzkosť. Vždy sa drží svojho štandardu a má priestor vychutnať si okamihy, ktoré nám ponúkajú všedné dni. A ak raz bude zrelý odísť, bude si môcť na konci povedať.." Áno, nebežal som bezhlavo za niečim, čo by som v zápätí stratil, ale využil som si to, čo mi život ponúkol." Takýto človek môže byť na seba právom hrdý.

A ja...
Nechcem byť stále buď na vrchole, alebo na dne...
Pretože...Nikdy mi výšky nerobili problém, ale vždy som v nich bola neistá. Čo ak predsa len spadnem? A nikdy som sa rada nedívala na vrchol z dna, lebo som si pripadala menšia ako zrnko piesku. Také, ktoré je tu pre nič. So stratou nádeje, že sa vyšplhám vyššie.

 Blog
Komentuj
 fotka
udy1  18. 12. 2012 01:17
má sa to tak húpať .. opačný prípad sa nazýva stagnácia .. a tá je skoro vždy predzvesťou zlých vecí
 fotka
wind  18. 12. 2012 12:59
Aspon si viac vazis tych chvil hore. Stereotyp je spina.
 fotka
mizoyka  18. 12. 2012 15:58
@udy1 nie každý si praje, aby sa to tak húpalo..
 fotka
udy1  18. 12. 2012 16:27
ja som pochopil že by si bol radšej keby to bola konštantná funkcia v čase .. . len vravím že možno by bolo lepšie snažiť sa aby to stále aspoň trošičku stúpalo .
 fotka
kills  20. 12. 2012 16:17
A nikdy som sa rada nedívala na vrchol z dna, lebo som si pripadala menšia ako zrnko piesku. Také, ktoré je tu pre nič. So stratou nádeje, že sa vyšplhám vyššie.
Napíš svoj komentár