Stará Valachová otvorila bránku na našom dvore, spravila tri kroky a zjebala sa na nos. Nevšimla si totiž, že som začal kopať jamu kvôli oprave vodovodu. Vajcia, ktoré nám v košíku priniesla sa rozbili, fľaša s mliekom praskla a mlieko vytieklo... Aspoň syru sa relatívne nič nestalo. Mal som akurát naponáhlo do krčmy a odbil som ju s tým, nech sa ide sťažovať mojej starej.

Vbehol som do prázdnej krčmy, ešte sa nestihla naplniť miestnymi asociálmi. Dvere sa rozleteli a kričím na krčmárku:

"Jana! Zatváraj krčmu!"

"Čo? Čo si sa zbláznil?"

"Zatváraj krčmu ti vravím!"

Zatvoril som dvere a zamkol. Chytil som Janu za ruku a odtiahol ju do skladu. Prehol som ju cez špinavé sudy, vyhrnul jej sukňu, nohavičky stiahol nad kolená a vyšukal ju asi ako ešte nikdy. No čo?! Dlho som nemal.. Stará mi nedá, Zuza je riziko, Bláhová je jebnutá a nevie zavrieť hubu, ostáva mi už asi len Jana. Keď som skončil, išiel som otvoriť krčmu kričiac na Janu:

"Načapuj mi desiatku!"

Vykukol som von dverami, či nikto nie je nablízku. Potom som sa spokojne usadil a kým mi pristálo pivo na stole, ušúľal som si cigaretu.

"Daj mi aj borovičku."

Jana za celú dobu nič nepovedala, ale nechcel som sa jej vypytovať. A vlastne načo sa obťažovať jej starosťami? Dopil som pivo, borovičku zaplatil a otočil sa. Išiel som k dverám. Keď som bol medzi dverami Jana mi hovorí:

"Ani si sa ma nespýtal, ako sa mám!"

Otočil som sa, pozrel na ňu, sklopil zrak a odišiel som.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár