"Martuška jebni si!", zručal opitý "Stará Mama" (kto je Stará Mama? Viď čast I.) na celú krčmu.

Martuška je útla, vychudnutá žena tesne pred päťdesiatkou. Zanedbaná. Šedivé vlasy, iba zopár zubov, zničené špinavé ruky so zhrubnutou popraskanou kožou. Veľmi jednoduchá žena.... a ľahká. Za pálenku, alebo pár drobných dá hocikomu.


"No tááák! Jééébni si Martááá!", opäť zvolal ťažko opitý Stará Mama, ledva artikulujúc. Hneď na to sa mu štiklo a ústa sa mu naplnili obsahom žalúdka.


Raz.., dva..., tri..., štyri...... a prehltol naspäť. Našťastie! Zapil to trochou piva.


"Ved počkaj, mám už dosť", zmáhala sa pripitá Martuška.


Totižto, Stará Mama chce Martušku pretiahnuť, inak by do nej nelial borovičku. Na to je príliš skúpy. Problém je však v tom, že Stará Mama je už tak naliaty, že aj tak sa na nič nezmôže. Nejdem mu robiť prednášku na tému ťažká opitosť a erektilná dysfunkcia. Sám na to príde, keď sa bude o niečo pokúšať.


Ja sa dnes celkom držím. Pijem iba pivo, aj to desiatku. Dnes má prísť môj Miško. Sadol som si tak, aby som z krčmy videl na autobusovú zastávku. Netrpezlivo pozerám každú chvíľu na hodinky. Mišo nechodí často domov. Víkendy trávi v ateliéri, alebo v exteriéri, alebo trtká umelkyne, alebo chlasce... alebo všetko dokopy. V Bratislave mu je lepšie ako v tejto diere. Aj ja by som odtiaľto vypadol, ale čo budem? Mám svoje roky, zamestnať sa inde bude možno trochu problém, prácu ktorú mám je dobre platená, mám tu dom, šibnutú starú.. a zvykať si na nové? Neviem neviem...


Prichádza autobus, exnem do seba na zvyšné 3 deci piva, nechávam na stole 80 centov a utekám na zastávku. Miško vystupuje z autobusu a spoločnosť mu robí krásna štíhla mladá slečna s ryšavými vlasmi a bujným, pevným poprsím. Na sebe má fialové šaty s kvetinovým vzorom, ktoré jej siahajú nad kolená a v ruke má menší kufor.

 Denník
Komentuj
 fotka
bunnyboy  16. 10. 2015 20:03
erektilná .. inak pekný článok
 fotka
mojdedo  16. 10. 2015 20:05
@bunnyboy dakujem, opravene
Napíš svoj komentár