Aaach bože...zajtra k nám príde babka..z dalekého východu..tá dedina z kade je sa volá že "Hažín nad cirochou" (dost blbý názov) a len tak pre informáciu je to na Slovensku Ja mám babku rada aj,tak ale neznášam tam chodit..

Každé leto ma tam rodičia natrepú na 2 týždne naviac s neznesiteľnou sestrou..dobre..minule som dosiahla že tam strávim len pár dní..keď si to tak vezmem mám tam babku,ktorú mám rada,dedka tiež ,sesternicu a bratranca tiež...aj psa..a aj mačku..aj sliepky mám rada a nie len na tanieri..lenže..ako sa vravi len laska nestaci


Vačšinou to prebieha tak,že tam príde aj uz spomínana sesternica a je tam so mnou cele 2-3 týždne.Nieje zlá ale problém je v tom,že má cca 11 rokov (neviem presne kolk Vstáva asi o 7 ráno a potom ma buď zobudí naschval lebo sa nudi, alebo ma zobudí nechcene lebo sa nudí a musí spraviť hluk nejakou činnosťou.Keby ste chceli vedieť,ja zvyknem vstávat o 10-11 takže je to pre mňa dosť obtiažne.

Počas dňa chce íst stále pozerať a kočíkovať mojej mamy brata dcéru,ktorá má 2 roky či koľko..ja sa priznám..s deťmi to absolútne vobec neviem takže je to pre mňa skor stres ako uvolnenie.Najhoršie je to na "rodinných schodzkach"ked je v jednej izbe 200ludí a niekto ma vyzve,aby som sa hrala s malou Diankou.Všetci sa tam na mňa so zatajeným dychom pozerajú a ja sa cítim ako úplný debil.Priblblo sa na Dianku usmejem a podám jej hračku.Čo teraz??božee to je strašná situácia.Potom sa toho vačšinou ujmu dedinské deti,ktoré to s menšími deťmi vedia.Prečo sa nemožem na to decko len pozerať aké je zlaté?Inak naozaj je zlatá.Ale akosi s tými deťmi neviem nadviazať kontakt.Asi si keď budem veľká kúpim radšej psa...a na malé deti sa budem pozerať len v telke..alebo si adoptujem už niečo vačšie.
No dobre k veci..Po mojom úžasnom "hraní sa" s Diankou sa ma asi každá babka v miestnosti spýta 3krat že či je malá zlatá.Ježiši no čo jej asi tak odpoviem?!takže za ten deň poviem približne 20krát "Áno"

Je tu ešte jedna nepríjemná situácia.Keď na mňa nejaká cudzia babka vychŕli niečo nezmyselné po vychodniarsky a ja jej nič nerozumiem.Už sa mi to párkrát stalo..
V hažíne som považovaná za anorektičku a pritom v nitre som úplne "normálna"mala som síce vegetariánske obdobie, ale to bolo už dávno a už nehrozí že by som sa k tomu vrátila Ja proste milujem jedlo..všetko slakee..no a keď som bola vegetarianka boli sme u tej babky a navarené bolo len samé maso..a ja som bola hladná tak som si uvarila žihlavu neviem čo ma to napadlo ale chutilo to ako špenát..a odvtey mi pestujú žihlavu a myslia si ze nič nejem a ja už neviem ako im mám vysvetliť že jedlo mám veľmi rada a zihlavu som jedla zo zúfalstva

Najnepríjemnejšia záležitosť je ale zbieranie zemiakov (bandurok po vychodňársky Je to v lete a vždy keď tam som,mám pocit,že umriem a snažím sa ísť za svetlom,ale potom zistím že je to vlastne slnko a ja som na obrovskej roli a nie v nebi..Vtedy by som si najradšej otrieskala hlavu o zem.Moja tvrdohlavá babka proste musí pestovať toľko zemiakov!Aj tak sa polovica pokazí a ja zemakov moc neziem..no ale čo už s ňou..ale je to teda riadna zmena z mesta na pole..a dosť nepríjemná...

Niekedy k nám prídu na návštevu "Janušky" teda Katka a Maja Janušové.Sú to také zlaté hamblivé "Janušovie dzifčatka".Ale Katka nevie povedať "k" mimochodom majú asi 13-14rokov..A najvačšiou iróniou je,že má v mene dve "k".Čiže Hatha hovorí asi tahto.no dobre nepatrí sa robiť si srandu.Verím že sa jedneho dňa naučí povedať kráásne "K"
Janušky sa najradšej venujú ohováraniu dedinských pubertiačok ktoré chodia do 'baru" (krčmy)a moja babka sa k nim rada pripojí.Totiž keď chcem niečo povedať babke musím rátať s tým že do hodiny to vie celá dedina..

No a ako je na tom moja babka s dedkom?klasika..babka je malá a tučná,dedko vysoký a chudý.Babka má vlasy,dedko len po okrajoch hlavy.Babka je závislá od kostola a dedko od krčmy Dedko za to ohovára babku a babka dedka.Babina je ale "populárna"lebo chodí spievať aj do kostolov v okolitých dedinách zatial čo dedko chodí stále do tej istej krčmy.Ja sa musím robiť, že verím v Boha keď som s babkou, aspoň trochu..a v nedeľu stresuje že vsetci musia ísť do "carkvi" [kostola] a dedko je sklamaný, že nebude so svojím kamarátom-pivom.Pritom on ju do krčmy nenúti chodiť.Babka sa však doma aj modlí, ale dedko doma tiež pije.Ale niee vyznieva to, akokeby bol nejaký ožran-nieje náhodou je dobrý-postavil mi na dvore hojdačku..

Ak tento blog čítal niekto z Hažína hlboko sa ospravedlňujem a odkaz "To nebolo na teba" patri Tebe!ale o tom pochybujem, lebo málokto tam ma počítač.Ak som sa niekoho zasa dotkla, tak "To nebolo na teba" a prepaaačke "hažínčania"

 Blog
Komentuj
 fotka
alekss  31. 1. 2008 21:13
Milujem východniarčinu



moja naj veta - zaš toten spomaľeny kokoc na tem autobuše idze
 fotka
anjelik4195  31. 1. 2008 21:14
no napr.ja som wychodnarqa a howoriim normalne
 fotka
bobi  31. 1. 2008 21:20
aj ja som vychodňar a hutorim normalne, nejak to tota vychodňarina zo mne odpadla.
 fotka
mafi  31. 1. 2008 21:23
boze, milujem, ked si myslite, ze vychod je cely totalna dedina a vy ste vsetci cool... podla mna je skor trapas, ze zijes na slovensku, ale nerozumies vychodniarom..ked nerozumiem, domyslim si, nie?

NENAVIDIM, ked si myslite, ze sme totalni loosri...si tak isto Slovenka ako aj my!!! a urcite tu kazdy nerozprava narecim!
 fotka
seagull1  31. 1. 2008 22:32
co mace vi zapadňare proci nam vichodňarom? ta šak mi sme uplne taki pitni jak vi... to že nam nerozumice je vaš problem... a potom še nečudujce že co od vas pitam kedz chcem švabľiki abi mi moch zapaľic drabinku, z ktorej mi še zdrizgal na žem



inac fajn clanok
 fotka
lesia  31. 1. 2008 23:17
skvele som sa pobavila píšeš veľmi dobrým štýlom, fakt je to výborné. na východe nemám žiadnu rodinu ale po tomto blogu ti to asi závidím
 fotka
adulkaaa  31. 1. 2008 23:40
hmm no ako nic v zlom ale ja tiez nechapem preco maju vsetci na zapade o nas taqu mienku ze sme nieco menej ako vy....predsa sme wsetci rovnaki len zijeme trocha dalej..taq nas nemusite strapnovat za to...
 fotka
saddath  1. 2. 2008 08:27
pekny blog....

najviac ma pobavila cast,kde hovoris o rozdieloch babky a dedka: ,,Pritom on ju do krčmy nenúti chodiť". hah
 fotka
roxxy  1. 2. 2008 14:48
a poproč nespomenieš ...najlepší je ten odsek zo žihlavou a carkvoou..ešte si zabudla spomenúť ako na vychodze krasňe a jake potočky mace i karčmičky ...ehm..môžme vydať slovesnko-východniarky slovník ..
11 
 fotka
burberry  5. 2. 2008 21:32
oh mon som na teba hrda..sikula

strasne sa mi paci porovnavanie deda a babiny.

to je vazna zivotna mudrost, preco babky chcu, abu dedkovia chodili do kostola a dedovia babky do krcmi nevolaju..

diskriminacia
Napíš svoj komentár