Každý má nejaké to tajomstvo a má ho aj jedno tajomné dievča,každý by bol na neho zvedaví z celej dediny,ale ona nikomu nič nechce povedať.
Táto slečna vždy pútala pozornosť hlavne tu mužskú,rozhodne aj ženskú, ale skôr ju nenávideli ako vyzerá.Dievča bolo neurčitého veku,mohlo mať 18 až 30 rokov na nej nebolo nič poznať.Mala dosť zaujímavú postavu,ploché bruho,nohy až do neba a krásnu tvár do tvaru srdca.Zrzavé vlasy nosila vždy rozpustené až pod zadok.Chodila vždy vo svetlom hlavne bielej ,vždy to boli šaty až po zem.Nohy mala síce dlhé a nikdy ich nebolo vidieť.
Jedného dňa dvaja chlapci vo veku asi 16 rokov sa rozhodli že to tajomstvo musia vedieť,aká je naozaj,čo sa za tou krásnou tvárou schováva?
Keby ale vedeli čo ich čaká nechali by krásnu tvár tak a nikdy by sa o ňu nezaujímali,ale oni to nevedeli,veď je to len mladé dievča.Ako sa mýlili chlapci a to sa mali čoskoro dozvedieť.
Chlapci sa potrebovali dostať do domu keď dievča spalo,zrovna vchádzali oknom na prízemí ktoré bolo ako keby na nich pripravené.Ich to neudivilo a kľudne pokračovali až k jej izbe na poschodí,pri každom schode schod zavrzal,až ich zamrazilo že dievča sa zbudí,ale zdalo sa tak že stále spí,ako zabitá.
Keď konečne došli až hore ,tak na konci chodby zbadali jediné dvere a tie patrili dievčati.Išli nedočkavo k nim.Prví z nich stlačil kĺučku a vošiel do vnútra,dievča spalo na posteli otočené k nim chrbtom.Ako vošli dvere sa za nimi zabuchli a dievča vstalo z postele,dlhé vlasy jej maskovali tvár,tak ju nevideli .Mohli utiecť,ale nedalo im to ,chceli vidieť tu tvár pod vlasmi,neuveriteľne ich to pútalo,museli ju vidieť.
Prišla až k nim a prví chlapec jej odhrnul vlasy z tváre a čo zbadal ho tak ohromilo že zostal stáť na mieste ani ruku nedal preč.Dievča ho za tu ruku chytilo a jedným pohybom dlani mu ju zlomilo.Chlapec ale zostal stáť ako keby ho nič nebolelo.Jeho kamarát sa snažil utiecť,ale dvere sa nedali otvoriť.Ona sa k nemu blížila a na tvári mala tajomný úsmev,ta tvár nebola krásna bola samí bolák a hnisavá vyrážka.Krásna bola len cez deň,ale cez noc sa z jej krásnej tváre stalo toto a k tomu tvár nebola čistá biela ako vždy ale zelená ako tvar žaby.Vedeli jej tajomstvo a to znamená že nesmeli to nikomu povedať.Tak aj druhému chlapcovi zlomila ruku aj druhú a aby neprehovoril vytrhla mu aj jazyk a tak dopadol aj druhý chlapec.
Dievča si ďalej žilo neodhalené v krásnom dome a chlapci ako dopadli oni.Prví skočil z veže kostola a na mieste sa zabil a ďalší skončil v blázinci..A čo z toho vyplíva,že nie každé tajomstvo má byť odhalené...

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
soltino  10. 8. 2014 11:11
To je vymyslené?
 fotka
tobago  10. 8. 2014 12:10
Chýbajú odseky, to je dôležité rovnako, ako správne používanie čiarok a jednoduchých súvetí. Radšej píš kratšie vety, lebo tie dlhé sú často zle štylizované. Pozor nad slová, ktoré sú nehodia k danému žánru, treba vyberať. Veď slovenčina je krásny a bohatý jazyk.

Príklad :

"Každý má nejaké to tajomstvo a má ho aj jedno tajomné dievča,každý by bol na neho zvedaví z celej dediny,ale ona nikomu nič nechce povedať."

Na úvod by sa patrilo zaujať. Nemusí to byť dlhá veta.

Takto by sa to dalo upraviť a znelo by to oveľa lepšie :

Každý má nejaké to tajomstvo. Má ho aj jedno ( tajomné ) dievča. každý by bol na neho zvedaví ( z celej dediny ), ale ona ho nikomu nechce povedať.

Slová, ktoré som dal do zatvoriek, by som tam rozhodne nedával.

 fotka
pyromaniak  10. 8. 2014 21:01
áno odseki lepšie sa to číta
 fotka
moncici777  13. 8. 2014 00:52
@Soltino
Z mojej hlavičky
 fotka
moncici777  13. 8. 2014 00:53
@tobago
Dík za radu
 fotka
tobago  19. 8. 2014 08:16
@moncici777
V pohode...aj nabudúce, spýtaj sa hocičo, keď budeš potrebovať
 fotka
moncici777  23. 8. 2014 20:16
@tobago ďakujem to si cením
 fotka
tobago  23. 8. 2014 23:26
Napíš svoj komentár