Síce len pred par dnami som si odinštalovala Instagram, cítim sa šťastnejšia. Celkovo to že nás sociálne média menia, nie je to nič nové.

Ale keď som naposledy pozerala na Instagram uvedomila som si par veci, najhlavnejšia bola ,,Prečo sa pozerám na fotky ľudí ,ktorí nie sú v mojom živote a vlastne ma ani nezaujímajú?".

Väčšina ľudí s ktorými som teraz v kontakte nemajú Instagram a niektorí ani Facebook. Väčšina ma síce messenger na písanie ale nič viac.

Veď ľudia ,ktorí sa o mňa zaujímajú vedia ako sa mám. Áno, môže to fungovať aj ako taký pamätníček na fotky ,ale na to mam už pár rokov disk.

Komentáre od mužov ,ktorí ti ale nič nepovedia IRL. Viete, tie komentáre ,,Oh aká si ty žena". Koľko mužov vám to povedalo naživo?

Aký je potom ich zmysel? Prečo čítať myšlienky človeka čo vám nepovie to isté do oči? Áno, cítim sa potom fajn ale koľkým to už napísal? Myslel to vážne?

We will never know...

Prečo sa upravujeme hoci aj 10sekund len na tu jednu blbú fotku? Na pamiatku chápem, ale prečo je prvotný udeľ teraz už oslovenie ľudí, ktorí nás nepozvú von? Ktorí s nami nechcú pokecať, ktorým sme ukradnutí.

Prečo stalkujeme dievčatá ,ktoré nikdy neoslovíme?

Prečo čakáme že si niekto všimne ako dávame srdiečka na fotky? (Ako toto fakt nechápem

Občasne selfíčko, to je niečo čomu aj ja prepadnem, síce už sa to snažím minimalizovať ale asi ako každá žena, kde sa pekne upravím chcem byť pochválená, radšej od ľudí ktorých poznám alebo proste pekný náhodný komentár ,že mi to pristane. Komentár , ktorému sa dá uveriť ,že by mi to ten človek reálne na ulici povedal.

Keď vidím pekne cudzie selfíčko tak mi to často aj zlepší deň .

A fitnesky??..

Oh áno, fitnesky ma môžu motivovať nech si vypracujem telo a neviem čo. Ale každý ma inú postavu, pozerať sa na to ,že keď budem cvičiť toľko a toľko budem vyzerať ako ona je jednoducho hlúposť. Na prvotne zapálenie to možno stačí ale nejde iba o to.

To neznamená že občas niekam nepostnem fotku. Príroda, dovolenka, pekne oblečená and tak...

Robiť veci pre seba, nie pre závisť ostatných a pre upomienku s názvom ,,Som tu, žijem“ , to je to čo nás Instagram odnaučil...

Zámer je dôležitý, nie pre ostatných ale pre seba samého.

PS: nemyslím umelecké fotky...tie majú osloviť ofc...

 Blog
Komentuj
 fotka
agord  14. 9. 2018 23:19
Takto som ja Instagram nikdy nevnímal. Ja ho používam len ako akúsi galériu pre svoju foto-tvorbu. Ale myšlienka zaujímavá.
 fotka
feelagain  14. 9. 2018 23:41
Páči sa mi toto demonizovanie sociálnych sietí... Keď sleduješ takýchto ľudí, a pristupuješ k týmto fotkám tak, že "ok, ona je fitnesska, zavidim jej jej telo" alebo "ona bola na tretej dovolenke za rok, určite jej na to prispieva chlap, tatko, dedko, kňaz vo farnosti, tak jasné, že furt budeš závidieť niekomu niečo

Pre mňa je Instagram niečo ako fotoalbum a sledujem tam ľudí a stránky, ktoré ma naozaj zaujímajú. Lebo sledujem kamarátov, ľudí, čo ma inšpirujú, alebo tych, ktorých pohľad na svet sa mi páči, a to môže urobiť každý.

Takže to, aké maš pocity z instagramu a pod. je len a len tvoja chyba
 fotka
monogatari  14. 9. 2018 23:49
@feelagain Ja nesledujem ziadnu fitnesku, len na seba sledujem aky dopad malo na cele bytie na insta. To ake ma niekto z niecoho pocity (kladne alebo zaporne) je stale jeho zapricinenim.
 fotka
staphylococcus  15. 9. 2018 08:12
Ty kokos, toto co je kto dava veci na instagram na to, aby mu niekto nieco zavidel?
 fotka
karlotiskot  15. 9. 2018 10:36
Pozri, nepotrebovať záujem random ľudi, nenapíšeš ani tento blog. Rovnako aj vyčleňuješ "umelecké foto" ale tým si tiež chce niekto koľkokrát ukázať "aha ja som umelecký fotograf" aby bol aspon niečím.

Všetci ptrebujeme byt v určitom zmysle všimnutý ostatnými a ide len o to do akého velkého sebaklamu v sebe zájdeme pre túto potrebu. Vždy je to ale o človeku, nie o priestore...
 fotka
hellium  15. 9. 2018 10:39
Asi používame rozdielne instagramy.
Všetko ke to o nastaveniach, o strábkach, ktoré sleduješ, o ľuďoch a o tom, ako a na čo to celé využívaš. Pre mňa je to denník, galéria spomienok, inšpirácia.
 fotka
nuumik  17. 9. 2018 10:21
Mám len fb ale viem približne na jakej báze funguje insta a vôbec ma to nezaujíma mal som dobu keď som ani na fb nechodil a bol som len na telefóne pár ľudí mi stačilo čo my napísali alebo zavolali a bez fb som bol ŠŤASTNEJŠÍ teraz mám fb len kôli škole lebo máme skupiny kde chodia správy ohľadom rozvrhov a píčovin čo postuju spolužiaci donej
 fotka
motovidlo323  22. 1. 2020 16:39
Tak ja bych ťa náhodou velice rád osobne spoznal!
Napíš svoj komentár