Čo sa stane, keď zistíš, že ťa Boh opustil? Zabuchol ze tebou dvere a odkráčal kto vie kam? Čo budeš robiť, keď ťa tu nechá samého a zistíš, že ten jediný komu si tak veril sa ti vysmeje do očí? Dlhý čas uplynie, kým sa ti kolená, odreté od modlitieb zahoja, no ešte dlhšie, kým sa ti uľaví na zmoknutej duši. Aj kríž zhorí v ohni. Aj ruženec sa potopí na dno mora. Nič nie je večné. Svetlo raz zhasne a ty budeš blúdiť. Pche! „Všeobímajúca láska Božia!“
Rád by som veril, že bez Boha niet ani Diabla, no opak je pravdou. Tam, kde ťa opustí Boh, nájde si Ťa Diabol.
Jedného popoludnia zistíš, že tvoje modlydbi nikto nevislišal. Ani jednu jedinú. Ako my opíšeš ten pocit, ktorý ťa zavalí?
Kresťania tvrdia, že Boh je Láska, Boh je večný, všadeprítomný, Boh presahuje nad všetko. Čo z toho vyplýva? Že Boh je povýšenecký, arogantný a samoľúbi.
Boh je všade, no tebe sa podarí ho aj tak stratiť. Ako sa stým vysporiadaš? Diabol je bližšie, než sa zdá. Nepadneš hlbšie, ako je peklo. Stať sa pohanom je ľahšie, ako nasledovať desatoro a kajúcne dúfať v milosť.
Keď Boh je všade a presahuje nad všetko, nemal by byť mocnejší, než Diabol? A čo keď Boh a Diabol je jedna a tá istá osoba? Jing a Jang, protiklady sa priťahujú. Odvráti od teba milujúcu tvár a nastrčí ti tú hrozivú, chladnú s vycerenými tesákmi ako vlk loviac svoju korisť. Čo keď sa Boha začneš báť? Kam sa pred ním ukryješ, keď je všadeprítomný? Pokorená duša, zlomené srdce. Už si stratil priveľa, one je len poslednou kvapkou v pohári. Všetko pekné raz pominie a vrásky na tvojej váry budú pripomínať to špatné a clivé.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
roxanie  28. 3. 2014 21:14
kladieš hlúpe otázky, aspoň nazri do tej Biblie, keď toľko o tom mudruješ >
 fotka
montanalegal  28. 3. 2014 21:22
@roxanie kde mozem zmazať urazlive komenty?...
 fotka
martina4  28. 3. 2014 23:33
Naozaj si Citaj nový zakon
 fotka
montanalegal  29. 3. 2014 12:18
@martina4 to naozaj sa tu nedaju zmazať urážlivé komenty?):
 fotka
montanalegal  29. 3. 2014 12:50
JE TO čISTO HYPOTETISKá OTáZKA: čO KEBY BOH NAOZAJ EXISTOVAL?
čO KEBY ťA UHRYZOL VLASTNý PES?
čO KEBY ťA OPUSTILA OSOBA, KTOREJ SI VERIL, čO BY SA TI STALO POTOM?
NEMOZTE VSETKO BRAT DOSLOVNE

TO JE čISTO HYPOTETICKá OTáZKA TYPU čo keby....what if...TAK SA NEROZčULUJTE
 fotka
midnight  29. 3. 2014 15:19
@montanalegal vidíš tu niekde nejaký urážlivý koment? ja nie, tak sa nerozhorčuj.
Napíš svoj komentár