Moje detstvo bolo smutné. 

Mama s otcom nežili spolu, otec odmietal platiť, pil, fajčil, stávkoval, sexuálne ma obťažoval, všetko to, čo som tu už kedysi písala. 

Mama to mala ťažké. Starať sa o tri deti sama nebolo jednoduché a po pôrode mojej maličkej sestry si nevedela nájsť prácu, začala upratovať a ja som musela tiež, od jedenástich. Čiže z detstva som nemala nič, ale prežili sme to. 

Dlho som si myslela, že moja mama ku mne nebola najlepšia kvôli peniazom. Že bola neustále pod stresom, tak jednoducho nevedela byť milá. 

Lenže teraz, keď sme materiálne zabezpečení výborne, zisťujem, že to až tak o peniazoch nebolo. Je viac v pohode, viac sa o seba stará, našla si priateľa, stretáva sa s kamoškami a všetky tie veci, ktoré matky bežne robia.

Zmenil sa aj jej vzťah ku mne, ale nie tak, ako som myslela, že sa zmení. 

Podelím sa s tebou, birdz o to, čo ma momentálne trápi. 

Ako som sa zmienila vyššie, otca akého by malo mať každé dieťa som nemala nikdy.Preto si skús predstaviť moju radosť, keď si mama našla priateľa. Je z Bratislavy, čiže odtiaľto dosť ďaleko, ale aj tak. Mama sa každ deň smeje do telefónu, má lepšiu náladu a stará sa o svoj zovňajšok ako každá zamilovaná žena.

Pavol, volajme ho tu týmto menom, sa zaujíma aj o jej deti. Moja malá sestra dostane plyšáka, hru, veľa vecí, pomerne často. Brat zas hry na steame, rôzne iné hry, časti do PC a podobné hlúposti v ktorých sa nevyznám. Mňa darčeky nejak obchádzajú, ale to mi nevadí, nikdy mi nejak moc nechýbali a zvyčajne človek, čo mi chce spraviť radosť a nepozná ma, kúpi niečo, čo sa mi nepáči. Čiže to neriešim a nejak si nelámem hlavu prečo oni hej a ja nie. 

Mama sa s Pavlom stretáva prvýkrát, prenajmú si na pár dní chatu. Mama berie aj sestru a ona sa teší, Pavla má totiž moc rada, aj kvôli darčekom, ale myslím, že najmä kvôli tomu, že jej nahrádza otca. 

Všetci sa tešíme, všetci sme šťastní, až raz, pár dní po konci ich výletu, som so sestrou von a rozprávame sa o mame a Pavlovi. A ona, keďže je ešte dieťa, si moc servítku pred ústa nedáva a vypadne z nej, že má zákaz pred ním hovoriť o biologickom otcovi - čo ešte chápem, a...O mne. 

A v tom mi to docvaklo. Žiadne darčeky, žiadne blahoželanie k narodeninám a meninám, žiadne pozdravy, žiadne telefonáty, žiadne nič. Ani zmienka o mne. Moja vlastná matka ma zatajila pred jej novým priateľom, ktorý sa zdá ako super chlap,výborná náhrada za otca, ktorého som nemala. 

O niekoľko dní na to som toto oznamovala psychologičke a cítila som sa, akoby ma niekto bodol do chrbta po každom slove, ktoré som v súvislosti s touto témou povedala. Čakala som, že budem revať, ale nie. Namiesto toho som sa strašne, možno až šialene, smiala. 

O to viac ma to však bolí. 

Moja mama práve teraz trávi svoj týždeň dovolenky s Pavlom a malou sestrou. Išli na miesta, na ktoré som hovorila že chcem ísť ja a zažívajú skvelé časy, prídu opálené, oddýchnuté, šťastné. Mňa mama na dovolenku nevzala nikdy. 

Deň pred ich odchodom sme sa pohádali, ja som mame vykrikovala do očí, že ako to mohla spraviť. Nevedela odpovedať, povedala mi na to len jednu, veľmi ráznu vetu:

,,Nestaraj sa mi do môjho života.",,Ok. Užite si to."

Je milión vecí, ktoré sa mi bijú v hlave, ktoré som mala chuť jej vykričať. Ale všetko sa vmestilo do toho OK. 

Prepáč birdz, za to, že je tento blog negatívny. Veľmi by som si priala mať teraz chuť napísať niečo inšpiratívne a pozitvne, čo by ti urobila krajší deň. A cítim sa mizerne za to, že namiesto toho tu nariekam a ľutujem sa. 

Ale proste...Som sa musela vypísať. 

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  30. 7. 2018 14:56
Boze to je hrozne.
to ma strasne mrzi.
ani neviem co na to povedat....
 fotka
fakecocacolazero  30. 7. 2018 15:01
je to smutne ako vedia byt rodicia krutejsi ako cudzi clovek ... vela sily prajem ...
 fotka
laurikaaa  30. 7. 2018 15:10
Neboj sa,biologická rodina nie je všetko... Nájdeš si priateľa a založíte si svoju rodinu a všetko ti bude vynahradené
Teraz len vydržať toto ťažšie obdobie. Good luck!
 fotka
plavam_zivotom  30. 7. 2018 15:21
Wtf??? Dievča moje, poď ku mne, nech ťa objímem...
 fotka
delica  30. 7. 2018 15:39


Ale mama este padne na hubu raz sa on dozvie.
 fotka
bebekex  30. 7. 2018 15:41
najprv som sa bala,ze to bude dalsi z tych blogov, kde sa ludia lutuju a chcu aby boli lutovani za nieco, co si sposobili samy
ale vyklul sa z toho uplne iny pribeh.... toto je strasne (( uplne by som ju prefackala
drz sa
asi ti ziadne slova teraz nepomozu
 fotka
sasi2680  30. 7. 2018 15:43
odstahuj sa
 fotka
motherofrussia  30. 7. 2018 15:45
@purenarcissism @fakecocacolazero @plavam_zivotom Vďaka. Je mi lepšie keď som to zo seba dostala.
 fotka
motherofrussia  30. 7. 2018 15:49
@delica Tiež si myslím. Alebo keď sa odsťahujem niekde ďaleko preč, ani nebude musieť. Asi to nechám tak a budem sa snažiť byť za ňu šťastná.
@bebekex Ja nerada toto hovorím osobne ľuďom, lebo práve o tú ľútosť nikdy nestojím a snažím sa jej vyhýbať. A vďaka, drž sa vždy pomôže. Nie nejak extrémne, ale je fajn cítiť podporu.
10 
 fotka
motherofrussia  30. 7. 2018 15:50
@sasi2680
Nabudúci rok plánujem ísť na medicínu, len neviem, či jej neprepne a nestopne mi financie alebo tak. Ale tu určite nezostanem, vždy som chcela vypadnúť.
11 
 fotka
sasi2680  30. 7. 2018 15:55
tak si pojdes na tu skolu zarobit niekde sama do zahranicia napriklad .. ale podla mna by ti bolo fakt najlepsie co najskor odist .. mozno sa aj vas vztah casom zlepsi,, podla mna tvoja Mama za to ani nemoze, ked to mala fakt v tej dobe tazke, ked si vyrastala.. moja Mama to tiez mala s mojim otcom tazke, som nechcene dieta v podstate a na nasom vztahu to aj celkom citit, teraz asi z mojej strany.. ale tak snad to bude raz dobre
12 
 fotka
riddler  30. 7. 2018 15:56
Môj otec tiež pil, ale teda oproti tebe som to mal vlastne celkom dobré, hlavne teda s mamou. Aj ja ti všetko dobré prajem, nech si v budúcnosti už len šťastná a máš okolo seba ľudí, ktorí ťa budú mať radi
13 
 fotka
motherofrussia  30. 7. 2018 16:23
@sasi2680
Dúfam, že to nejak zvládnem.
@riddler Vďaka a posnažím sa. Ty takisto nevešaj hlavu.
14 
 fotka
karlotiskot  30. 7. 2018 22:42
Fú rozmýšlam či mudrovať alebo nie... Ak je toto pravda všetko, do najmenšieho opomenutého detailu bez "prikrášlovania"... ehm... Je možné aby si svoju mamu presvedčila ísť k psychologičke? Čo ti k tomu psychologička povedala, keď si jej toto porozprávala? A vlastne ako veľmi ti na vzťahu s ňou záleží? - Myslím reálne, nie skreslene zášťou...
15 
 fotka
feelagain  31. 7. 2018 06:41
je to hrozne, ale pokiaľ sa bojíš, že ti stopne financie a chceš ísť na medicínu, tak podľa zákona ťa musí živiť do 26ky, pokiaľ nemáš prácu
16 
 fotka
kalkulon  31. 7. 2018 15:31
je to smutne , ake maju rozvody vplyv na vsetky deti ktore sa su toho sucastou
17 
 fotka
darkpassenger  31. 7. 2018 18:04
Celé zle no ...dúfam že sa po tom všetkom v tvojom živote začnú diať oveľa lepšie veci prajem ti to
18 
 fotka
lolblake  31. 7. 2018 22:46
Rozhodne by som nemala citat blogy po 10 vecer, nerobi mi to dobre. Posielam to vela sily do zivota a vela
19 
 fotka
kalkulon  1. 8. 2018 19:47
ber to skor z jej pohladu , mozno sa len snazi nevyzerat tak staro , ze ma taku staru dceru , pre nu je velmi tazke si niekoho najst , neni to ani zdaleka ako pre teba , je to mozno vztah po mnohych rokoch tak to mozno skusa tak a niektore veci povie az postupne..
Napíš svoj komentár