Žiarivo blikajúce svetlá nevestinca zalievali ulicu jasom a lákali okoloidúcich mužov aspoň nazrieť dnu a chvíľu potešiť svoje zmysly ženskou krásou, ktorú si môžu kúpiť. Na malé okienka zatiahnuté červenými závesmi bubnoval dážď v pomalom smutnom tempe ako by chcel zmyť hriešnosť tohto domu. Tabuľa stojaca pri vchodových dverách, kde vždy pred otvorením napísali ružovou kriedou meno tanečnice, ktorá mala byť hlavnou hviezdou večera, dnes stála nakrivo a nápis bol z dažďových kvapiek celý rozmazaný, no napriek tomu ešte stále čitateľný. Veľkými písmenami sa tam skvelo meno Miss Ellén.

Ulicou ponorenou do farebných svetiel kráčal muž. Jeho prešedivené vlasy a vrásky okolo očí prezrádzali, že môže mať okolo päťdesiatky. Ležérnym tempom krivkal smerom k ťažkým dreveným dverám, pri ktorých stál vysoký svalnatý chlap. Zastavil sa pri opršanej tabuli a zahľadel sa na meno. Miss Ellén. Chvíľu zostal stáť a pokúšal sa predstaviť si ako asi vyzerá žena menom Miss Ellén. V jeho predstave sa vynorila žena bujných tvarov, odetá v čiernom korzete a s hnedými kučeravými vlasmi, ktoré jej splývali na plecia. Chcel ju vidieť. Miss Ellén.

Vstúpil dnu a rozhliadol sa po priestore. Privítal ho známy bar lemovaný stoličkami, kde sedeli postarší muži a mladé sporo zaodeté slečny. Vyzliekol si dlhý čierny kabát a nechal ho v šatni pri vchode. Smeroval k poslednému voľnému stolu. Vlastne to bol len taký malý stolík, ktorý mal po bokoch dve vínovo červené semišové pohovky. Usadil sa, objednal si škótsku s ľadom a netrpezlivo čakal na vystúpenie ženy s tajomným menom. Telom mu prebehla vlna vzrušenia.

Svetlá sa stlmili, cigaretový dym sa zmiešal s dymom, ktorý sa rozprestieral po pódiu a zmyselne sa vlnil v rytme džezu. Črtala sa v ňom útla ženská postava. Dym sa rozplýval v priestore a stále viac odhaľoval sladkú nežnú Miss Ellén. Akoby ani nebola ženou. Vyzerala skôr ako naivné dievčatko oblečené v ružovo-bielej baletnej sukni a bielej podprsenke, ktorá skoro ani nemala čo zakrývať. Nikoho z prítomných to však natrápilo. Chceli ju, čo najskôr vyzliecť a znásilniť jej mladé nevinné telo pohľadmi. Vedela, že nemá na výber. Rýchlym pohybom si rozpustila závoj plavých vlasov a zvodne zaklonila hlavu. Mužom, ktorí ju hltali pohľadom venovala dravý úsmev a z pleca si stiahla ramienko podprsenky...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár