V ušiach Child in Time.

Už ste sa niekedy pozorovali mesiac pri ceste busom alebo autom? Nemyslím, či ste sa naňho zadívali, ale či ste ho naozaj pozorovali so záujmom a s úprimnou túžbou odhaliť všetky jeho podoby, ktoré možno vnímať iba nepatrnou zmenou uhla pohľadu.

Nehybne stojí na oblohe na svojom mieste a jedinou jeho úlohou je odrážať svit a presvetlovať tak mraky, ktoré sa popred neho tiahnu. Bez žmurknutia len tak pozerať na jeho fľakatý povrch a na každú zmenu odtieňa striebra spôsobenú oblakmi. Stačí sa len dívať. Dostatočne dlho a trpezlivo. A on sa začne hýbať. Najprv len tak nekoordinovane po oblohe v smere vetra.

V ušiach Stairway to Heaven.

Začne sa kotúľať. V smere vašej cesty. Ako keby sa vás snažil dohnať. Alebo s vami držať krok. Kotúľa sa. Ako strieborná guľa, čo beží po oblohe kam sa jej zachce a zráža všetky mračná, čo jej stoja v ceste. Skúste sa lepšie prizrieť a možno niekde v tom reliéfe objavíte malého panáčika v strede mesiaca. Akoby bol uzavretý v svetelnej lopte a bežal ako o život. A krútil tak celý mesiac.

A potom žmurknete.
A všetko sa to stratí...

V ušiach High Hopes.

A zrazu vidíte len akýsi svetelný bod, ktorý ako jediný narúša tmavý závoj noci. Ako keď si zakryjete tvár a pomedzi prsty vám presvitá lúč slnka. Sústredíte sa na ten kúsok svitu, ktorý prederavil polnočnú modrú. A čokoľvek sa mu pripletie do cesty, tak to obleje svojím svetlom aspoň na tú malú chvíľku, kým sa nepohne ďalej...

A viete čo?

V elektrickom vedení vyzerá ako malá žiarivá nota v notovej osnove

...len keby sa niekto raz pokúsil zapísať tú melódiu...

 Blog
Komentuj
 fotka
anoname  9. 1. 2012 22:18
bol by z toho dobrý klip k child in time
 fotka
mrcionka  9. 1. 2012 22:20
@anoname feťácke klipy tohto typu sa mi hodia skôr k Pink Floydu
 fotka
antifunebracka  14. 2. 2012 16:27
maloco ma tak upokoji ako pohlad na mesiac
Napíš svoj komentár