Predieral sa davom dedinčanov s úmyslom dostať sa až k popravisku, kde bola navŕšená hranica pre údajnú čarodejnicu.Čím bol k bližšie k hranici, tým sa mu to viac nezdalo...cítil prítomnosť, ale nie priamo zo ženy, ktorá bola pripútaná k hranici a tým pádom mylne považovaná za čarodejnicu.
Vedel že je, bolo a vždy bude veľa takzvaných inkvizitorov, ktorí len pre prémie a zlepšenie povesti neváhali vedome upáliť obyčajné dedinské ženy.
Ale tu cítil aj Prítomnosť...zrýchlil a začal sa drzo predierať sfanatizovaným davom.
Na popravisku boli iba dve osoby okrem spútanej ženy.Bol to kat, ktorý čakal na vyhlásenie rozsudku od vedľa stojaceho inkvizítora, ktorý bol tou druhou osobou.
Rozmýšľal že to divadlo zastaví hneď, veď je Lovec druhej smrti...kto iný by mal mať väčšie právo zastaviť to, keď nie on?!
Ale stále tu bola tá prítomnosť a to mu nedovolilo zastaviť to hneď...nech je to čokoľvek na niečo to čaká.
Ako sa dral cez dav zacítil na opasku cudzí dotyk...nacvičeným pohybom bleskovo uchopil zápästie a predlaktie zlodeja a trhol smerom k sebe.
Inkvizítorov rozsudok prehlušilo prasknutie kostí v dave a následné bolestné zajačanie.
Inkvizítor prestal horlivo vynášať rozsudok a pozrel sa k epicentru rozruchu.Zbadal ho a začal ešte rýchlejšie a horlivejšie dokončovať rozsudok...kat netrpezlivo prekročil z nohy na nohu.
Pustil zlomenú a vyklbenú ruku zlodeja kľačiaceho od bolesti na kolenách a fňukajúceho a zamieril rovno k popravisku.
Už sa nemusel predierať, ľudia mu z rešpektom a strachom ustupovali z cesty.Vytvárala sa pred ním volná cesta.
Inkvizítor stále viac koktal a nervózne sa obzeral na kata a hľadel často aj jeho smerom.
Zrazu inkvizítor uťal svoju reč a kat zapálil fakľu a vydal sa smerom k hranici a k zbitej žene v bezvedomí.Už bol pätnásť metrov od popraviska a videl ako je zmlátená a ako jej z volne visiacej hlavy v bezvedomí tečie krv z úst aj nosa.Náhle prišla vždy nečakaná myšlienka...áno pripomenula mu Marion...zatlačil myšlienku a zrovnal si myseľ.
Zakričal smerom k popravisku:"Som lovec druhej smrti a prikazujem zastaviť túto popravu až do prešetrenia prípadu tejto ženy obvinenej z čarodejníctva!"
Celý dav sa pozrel jeho smerom a ľudia čo stáli okolo neho ustúpili zo strachom v očiach o dva kroky do zadu.
Stál desať metrov od popraviska...Inkvizítor sa pozrel jeho smerom...vedel že musí splniť rozkaz.Nebol síce podriadený jemu, ale toto právo mal každý Lovec druhej smrti.Inkvizítor pozrel na kata a ten hodil fakľu smerom k hranici nad ktorou bola bezvládne spútaná nevinná žena...a v tedy vrhol už predom pripravenú vrhaciu sekeru pravou rukou s poznaním že Prítomnosť ide buď z inkvizítora alebo kata, prípadne z obidvoch..tým si nebol istý.
Tesne pred tým ako fakľa dopadla na hranicu poliatu petrolejom do nej narazila sekera a odklonila fakľu z dráhy a tá neškodne odletela za popravisko.Inkvizítor zakričal niečo na strážnych stojacich pod popraviskom a ukázal na neho.
Zmätení strážni nevedeli čo majú robiť, lebo nemohli napadnúť Lovca druhej smrti, ale zato mali priamy rozkaz od inkvizítora.Predbehol ich kat.Rozbehol sa z pódia a skočil...počas skoku videl ako sa premieňa...už predtým tušil podľa katových pohybov, že je to mačkodlak!
Ten počas letu premenil ruky v drápy a ústa v tlamu plných ostrých zubov.
Ale on už bol pripravený...vyslal rotujúce strieborné vrhacie dýky jeho smerom z oboch rúk.Vedel že keby to po ňom vrhol počas behu,tak sa tomu nadmerne obratný kat mačkodlak uhne,ale počas letu sa neuhýba zrovna najlepšie.
mačkodlakovi sa zaborili obe dýky do hrude a keďže boli strieborné a bolo to ešte počas letu, tak to vyzeralo akoby počas skoku dostal do hrude baranidlom.Nohy mu vyleteli hore, takže urobil zotrvačnosťou nedokončené salto do zadu a dopadol rovno na papuľu a ostal nehybne ležať.
Chvíľu sa nič nehýbalo, Dokonca sa zdalo že nikto nedýcha a potom nastal absolútny chaos.Všetci zhromaždení ľudia sa začali s krokom a panikou rozbiehať do všetkých smerov.Rozbehol sa rozbúreným davom k inkvizítorovi, ktorý zoskočil z pódia z druhej strany a jednému stále prekvapenému vojakovi vytrhol fakľu a hodil ju na hranicu a uteká opačným smerom.Ako bol v behu a vyhýbal sa ozlomkrky utekajúcim ľudom, niekto do neho vrazil zo zadu a len vďaka výcviku nehodil na dlažobné kocky papuľu, ale prekulil sa cez rameno a hneď bežal ďalej.Ako prebiehal okolo chytajúcej sa hranice a stále nečinných vojakov zahučal na nich aby okamžite zahasili hranicu a ženu odviazali a ošetrili.
Vojaci, ktorým zjavne chýbal priamy rozkaz sa dali do pohybu,ale to už on bežal ďalej.Od kedy vyriadil mačkodlaka prestal cítiť Prítomnosť, to znamenalo že inkvizítor je človek.Ten práve vyrazil na koni tryskom preč...nechcelo sa mu ho teraz naháňať a vlastne ani nemusí, lebo inkvizítor nebol ani Nemŕtvy ani bytosť Prítomnosti a tým nespadal pod jeho prácu...on lovil iba tých čo sa dali zabiť iba druhý krát a definitívne.
Preto sa vrátil k popravisku.Vojaci medzi tým dali dole ženu v bezvedomí a v roztrhaných bielych šatách...ako tak ležala v tých šatách pripomenula mu Marion viac ako kdokolvek pred tým...pristihol sa ako sa mu oči plnia slzami...potlačil emócie aj myšlienku na ňu a zakričal na vojakov aby okamžite začali prenasledovať Falošného inkvizítora.
Všetci vojaci postupne odbehli a on tam ostal sám s tou ženou na námestí, na popravisku...začalo pomaličky pršať...mačkodlak už podľahol posmrtnej premene a zas vyzeral ako mŕtvy človek...vytiahol z neho svoje dýky...pristúpil k spiacej žene...zobral ju oboma rukami a zo slzami v očiach ju odniesol preč z tohto hrozného miesta, z ktorého sa mu robilo zle...
To be continued...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
kikushek  17. 10. 2008 14:35
wuu...super ...velmi sa mi tho paci
 fotka
aenrel  20. 10. 2008 03:54
ach boze stale ta myslienka na marion prehanas to s tym a to ako rychlo vyriadi vsetky nebezpecentstva tiez nieje moc prospesne do buducna, po case sa to osucha zacne to nudit, prilis jednoduchy pribeh malo sa dozvieme o hrdinovy kazdy si ho predstavuje ako chce ja sam o nom skoro nic neviem ani o com to cele vobec je.

mne sa to nepaci ale mne sa nepaci nic vsak filip?

takze je to fuk.

inak je to fakt pekna myslienka aspon to co tam ja vidim stale som v nadeji ze ak to bude pokracovat tak z toho moze byt i nieco viac ako len tieto zvratky tu.
 fotka
kernoxermon  19. 1. 2009 15:48
zaujímavé, dobre spracované
Napíš svoj komentár