Deň čo deň sa rozčulujem, chytám za hlavu, diskutujem, dostávam závrat z ľudí, ktorých asi nikdy nepochopím a hlavne mi je deň čo deň stále viac do plaču. A tak som si povedala, že aby som predišla celkovému psychickému kolapsu, tak o tom napíšem blog a uzavriem to. Už sa o tom s nikým nebudem baviť, už sa nebudem snažiť pochopiť, nebudem sa pokúšať rozumne argumentovať. Proste toto sem iba capnem a pre moje dobro a pre dobro môjho okolia (ktoré ma musí chlácholiť a upokojovať) sa stanem viacej apatickou, nebudem to už riešiť a iba si počkám...

Takže na začiatok...wtf? Ako sa toto vôbec môže riešiť? Načo sa to rieši? Ako ma nejaké manželstvá alebo adopcie ovplyvňujú? Ako môžem ja rozhodovať o niekom, kto so mnou nič nemá? Nijak mi nezasahuje do života, ale ja svojim hlasom môžem do jeho života zasiahnuť dosť kurevským spôsobom. Fair enough.

Spomínam si na svoje detstvo. Bolo najsuper. Nie kvôli tomu, že som mala mamičku a otecka ale kvôli tomu, že sa o mňa starali dvaja milujúci rodičia. Napriek tomu, že moji rodičia sú žena a muž, nikdy mi nedávali dáky "ženský a mužský vzor" začo som im veľmi vďačná. Dávali mi toho veľmi veľa ale najmä som dostávala kopec lásky. Absolútne si nedokážem predstaviť, že by som toto nemala, že by som vyrastala bez poriadnej výchovy, podpory, bez pocitu, že pre niekoho som stred vesmíru. A už vôbec si neviem predstaviť, že niekde práve teraz sú deti, ktoré sú úplne opustené, cítia sa nechcené, nemilované a súčasne sú tu niekde páry, ktoré by chceli poskytovať teplo domova.

Spomínam si, že odkedy som začala byť zaraďovaná do kolektívu, tak som sa vlastne nikdy nezaradila. V škôlke bolo ochotné baviť sa so mnou jedno dievča. Na základke sa mi smiali lebo som vraj furt chcela byť iná, jeden chalan skladal posmešné piesne o mojom mene, prežila som si slabší odvar šikany lebo som nevedela behať, chytať loptu a nemala som športového ducha a pourážali ma lebo mi niečo závideli. Na vysokej škole som bola v triede jediná z Bratislavy a odkedy sa to prevalilo tak sa so mnou nikto nebavil. Vážne si niekto myslí, že dieťa, ktoré bude mať homosexuálnych rodičov, bude práve kvôli tomu neprijaté inými deťmi či spoločnosťou? Nope, okolie vás úplne bez problémov neprijme aj keď ste z tradičnej rodiny. Vždy si niekto niečo nájde. A viete prečo? Lebo deti od malička vidia vo svojich rodičoch ten vzor netolerancie, neznášanlivosti, odsudzovania, ten hlúpy zlozvyk jebať sa cudzím ľuďom do života a ten názor, že všetko iné je vlastne zlé. Toto všetko sa v spoločnosti pestuje, rozširuje, odovzdáva z generácie na generáciu a vytvára sa tak nehostinné prostredie pre jedinečné individuality.

Jedného dňa sa moji rodičia rozviedli a naučili ma, že svet nie je vždy úplne dokonalý a veci sa menia a ľudia sa menia a proste sa môže stať, že si jedného dňa prestanete rozumieť. A ja, čudujsasvete, som sa nešla zblázniť z toho, že už nie som v tradičnej rodine, stále som rovnako zbožňovala svojich rodičov a oni mňa a život išiel ďalej. Dospievala som a raz v škole prišlo obávaných 45 minút sexuálnej výchovy. Milá pani nám porozprávala o tom, ako funguje menštruácia. Híííí. Hrôza. Ja som už samozrejme vedela ako všetko funguje, lebo som vyrastala v normálnej rodine, kde sex nebol tabu a od malička mi bolo pekne podávané, že každý človek má nejakú intimitu a sexualitu a od toho sa odvíjajú vzťahy, a že chodíme oblečení, lebo si zakrývame také a onaké partie a my sami si určujeme hranice koľko z nich ukážeme, komu ich ukážeme, koho si k telu pustíme a koho nie, a keď už si raz k sebe niekoho pustíme tak sa treba chrániť aby to bolo bezpečné, a že najdôležitejšia je láska a cit a až potom prichádza všetko ostatné. Ok, tak nech je teda sexuálna výchova nepovinná. Ale ktorému človeku pri zmysloch by malo vadiť, že jeho dieťa sa naučí niečo pravdivé a potrebné?

Dospievala som ďalej a stále viac som si uvedomovala ako veľmi chcem byť matkou. Žiaľ, situácia sa prestala dobre vyvíjať, keď sa mi začal blázniť cyklus a gynekologička nado mnou len zalamovala rukami. Keď mi zistili chorobu, kvôli ktorej by som mohla mať veľmi komplikované tehotenstvo. Keď mi doktorka povedala, že toho sa vlastne nemusím báť lebo s mojim zdravotným stavom je iba malá pravdepodobnosť otehotnieť. Ok, bola som z toho smutko ale zmierila som sa s tým a to najmä preto, lebo sú aj iné možnosti. Mám možnosť si raz adoptovať dieti a mať veľkú super rodinu. A keby mi v tom raz niekto chcel zabrániť lebo nemám po boku muža ale napr prehistorického dinosaura, tak mu asi zlámem ruky, lebo byť mamou je jediná vec, o ktorej som bola vždy presvedčená, že je správna. Veľa vecí neviem, neviem čím chcem byť, kde chcem žiť, aká farba vlasov mi najviac svedčí, etc, ale viem, že chcem vychovávať človiečika a nato by mi nikto nemal šahať. Lebo mám právo byť matkou, môj priateľ má právo byť otcom, moja suseda má toto právo, všetci moji kamoši majú toto právo a všetci láskyplní ľudia by mali mať toto právo. Alebo nie? Mám sa báť, že o pár rokov niekto vymyslí referendum "súhlasíte s tým, aby si Veronka adoptovala deculo?". Nie, nesúhlasíme, lebo Veronka písala blogy na birdzi a nemáme dostačujúce štúdie o tom, aký ma vplyv na dieťa to, že jeho rodič chodil na birdz.

Ľúbte sa, buďte šťastní a nezúčastnite sa toho šialenstva.

 Blog
Komentuj
 fotka
willbebetter  19. 1. 2015 16:35
Si skvela uplne ta lubim za tento blog a nabuduce ked ta uvidim z okna elektricky tak ako minule tak vyskocim na zastavke a dobehnem za tebou ta pozdravit
 fotka
mygate  19. 1. 2015 17:19
velmi dlhu dobu som bol z toho znechuteny aj ked som vedel, ze sa na tomto svete pohybju aj ludia co su zli, plny nepochopenia a teda nenavist nimi lomcuje. nenavist z individuality, nepoznaneho.
preto som si povedal, ze nepojdem hlasovat. nech sa pravne zmari ich pokus zlostny.
rozmyslel som si to. hlasovat pojdem. hlavne koli tomu, aby som sam sebe dokazal, ze nech mi je akakolvek nepravost a nepochopitelnost krivdy proti srsti, vzdy sa dokazem postavit na stranu toho, komu podla mna idiotizmus, nevzdelanost a strach tmarov skodi v sireni lasky a individuality.
zial, beriem druhych podla seba a tak, je pre mna nepredstavitelne aby som vychovaval dieta bez vsetkych informacii ktore potrebuje a dostane od cloveka pre ktore je vsetkym.
ci uz zijem so zenou, muzom, pysovou hrackou.
 fotka
majo16  19. 1. 2015 17:29
"Vážne si niekto myslí, že dieťa, ktoré bude mať homosexuálnych rodičov, bude práve kvôli tomu neprijaté inými deťmi či spoločnosťou? Nope, okolie vás úplne bez problémov neprijme aj keď ste z tradičnej rodiny."

Nie akurát že dieťa ktoré bude z takej rodiny má oveľa väčšiu pravdepodobnosť nezapadnúť a sama vieš aké sú deti a že keď si už trošičku inší tak si z teba robia posmech. A neni to spôsobené ani tak rodičmi ako skôr spoločnosťou v ktorej sa ľahšie presadíš keď si drzý , agresívny a dominantný ako keď si tolerantný dobrý a milý človek čo každého rešpektuje a s každým je kamoš. Ukazuje sa to stále v médiách , v idoloch mládeže atď.

"A keby mi v tom raz niekto chcel zabrániť lebo nemám po boku muža ale napr prehistorického dinosaura, tak mu asi zlámem ruky, lebo byť mamou je jediná vec, o ktorej som bola vždy presvedčená, že je správna."

však nikto ti nebráni si adoptovať dieťa aj keď si sama tak nechápem teraz prečo všetci tak nariekajú že zakážu homosexuálnym párom adoptovať deti. Nezakážu homosexuálom ale homosexuálnym párom

A ja naozaj nechápem celý ten povyk v médiách , fórach diskusiách o tom aké je to nedemokratické však keď sa ti to neľúbi a chceš tu mať liberálnu krajinu kde bude dovolené všetko tak presne na to to referendum je. Dojdeš , dáš 3 krát nie a odídeš domkov. Akože pičovať jak nedemokraticky sa bude o niečom rozhodovať a pritom sa nezúčastniť To mi nedáva zmysel.

Ja mám názor na 4 %tných taký aký mám. Nepáči sa ľuďom , no je to môj názor. Pôjdem ho vyjadriť do referenda pretože si myslím že tie požiadavky sú uplne normálne. Nepotrebujem sa hrať na prozápadného liberálneho idiota aby som zapadol do spoločnosti a aby som sa páčil ľuďom. Ak ma zato mieniš neznášať tak kľudne , ale neobhajuj potom to ako treba byť tolerantný k iným ľuďom.
 fotka
puco90  19. 1. 2015 17:32
Len si treba uvedomiť, že ak 2 ľudia rovnakého pohlavia vychovávajú dieťa, tak sa jedná o neúplnú rodinu, nie o úplnú...je to v princípe to isté, akoby dieťa vychovával len 1 rodič. Ak je taká rodina úplná, tak je úplná aj rodina s 1 rodičom, čo je samozrejme nezmysel...ozaj aa k 2 oteckovia, prečo nie 3,4,5,6,7,8 ??? Hm , nezdá sa ti, že liberáli sú netolerantní voči polygamistom ?
 fotka
mrspunk  19. 1. 2015 19:58
@willbebetter jeeeeej určite nabudúce vyskakuj :happy:

@majo16 nemám dôvod ťa neznášať, veď uznaj, že my sme sa už nezhodli vo veľa veciach a zatiaľ som to vždy prežila bez hejtu ja aj celkom tolerujem, keď niekto súhlasí s tými tromi otázkami, pokiaľ na to má aspoň trochu rozumné argumenty, ale je rozdiel mať nejaký svoj názor a mať názor, spraviť petíciu, robiť tomu veľkú kampaň, dohnať to až do referenda, na ktoré sa vyhodili peniaze a potom sa pravdepodobne oháňať výsledkami referenda, keď sa raz možno pôjdu pozmeňovať zákony. ja chápem, čo všetko zlé v tých manželstvách a adopciách ľudia vidia, a síce s tým absolútne nesúhlasím, tak akože ok, aj keby sa postavím na hlavu tak zrejme ti nevyhovorím tvoje názory. ale dajme tomu, že ja si myslím, že žena po 40-tke by nemala už rodiť lebo je to riziko. no ale hold je ma do života štyridsiatničok veľké nič, takže do toho proste nekecám a nebudem tlačiť na spoločnosť aby sa spravil zákon odkedy dokedy sa môže rodiť
"sama vieš aké sú deti" to nie je pravda. deti nie sú prirodzene stvorené na to, aby sa posmievali a odsudzovali inakosť. dieťa, ktoré nie je dojebané zlou výchovou, je všetkému otvorené a keď sa mu vysvetlí, že jeho kamoš/ka má dve mamy, dvoch otcov, a je to ok tak dieťa to v pohode zoberie. ale hm, to by sa rodičia museli s deckami aj rozprávať a vysvetľovať im niečo a to je too much
mne zas nedáva zmysel robiť zbytočné referendum o niečom, čo v súčasnosti platí. to poďme teraz spraviť referendum ohľadom každého zákona, nie? a prečo majú byť ľudia, ktorí by hlasovali nie, nútení ísť aj dať tie svoje nie? nás sa nikto nepýtal, či chceme referendum. pýtalo sa iba tých ľudí, ktorí ho chcú a ktorí chú dať áno. ja si chcem spokojne sedieť doma na riti a nie hlasovať niekde za cudzie práva a to by sa mi myslím tiež mohlo tolerovať

@puco90 ja som sa cítila úplná aj v období, keď ma vychovávala iba mama. a rovnako som sa cítila úplná keď ma vychovávala mama, otec, dve babky, dvaja dedovia, brat a sestra nemyslím si, že počet ľudí je relevantný
 fotka
puco90  19. 1. 2015 20:22
@mrspunk ešte raz, najideálnejšie je, ak je matka a otec a ak funguje všetko ako má, pochopiteľne, existujú aj situácie, ak je lepšie dieťaťu v neúplnej rodine, ako v úplnej.
 fotka
klol  19. 1. 2015 20:30
veľmi sa mi páčil tvoj článok, tá stať o šikane bola velamravná, a preto ti rozumiem, ale môj názor je opačný, ja budem hlasovať 3x áno, ale či máš pravdu alebo nie bude zaujímavé sledovať po pár rokoch, keď sa to uzákoní a deti z homosexuálnych rodín budú chodiť do školy medzi rovesníkov z tradičných rodín, ale veľmi dobré názory, z tej strany som sa ešte na to nepozeral
 fotka
dwarvax  19. 1. 2015 21:16
necital som to cele, bohuzial nemam cas ale myslim, ze muzsky a zensky vzor je dolezity. kazdopadne, ak by som musel hlasovat prve dve su nie. to tretie je sporne a tam by som dal asi ano.
 fotka
barky  19. 1. 2015 21:27
pekneee... a ty si kam chodila na vysku ze taky hejt?
10 
 fotka
blanc  19. 1. 2015 21:50
mňa hejtovali na základke burani sprostí so slamou v hlave, že som z bratisky
(len aby som sa pridala do skupinky utláčaných bratislavčanov)
11 
 fotka
otvoreneokno  20. 1. 2015 15:15
mňa najviac zaráža tretia otázka v pripravovanom referende: čo má spoločné sexuálna výchova s eutanáziou? to, že je celé referendum je pritiahnuté za vlasy je jedna vec, ale aby takto miešali hrušky s jablkami je naozaj smiešne. už len táto nelogickosť vo mne budí názor, že sa referenda nezúčastním. momentálne žijem v prešove a nie raz sa mi stalo, že ma zastavila ináč milá babička a strčila mi do ruky letáčik o tom, aká je homosexualita nebezpečná a chorá a mám isť voliť. Pravdupovediac, keby sa každý jeden správny kresťan rozhodol adoptovať si dieťa z domova, homosexuálom by žiadne nezostalo. problem solved.

ale musím aj nesúhlasiť s niečim v tvojom blogu: to, že ti rodičia každú nedeľu o piatej nesúkali do hlavy, že toto je mužský a toto ženský vzor, neznamená, že si si ho neosvojila. Proste to chytáš podvedome, ukladá sa ti to pamäte, do duše. Veď je to súčasťou psychológie, žena si často vyberá partnera, ktorý sa podobá otcovi a naopak.
12 
 fotka
antifunebracka  20. 1. 2015 16:28
mas vo vsetkom pravdu ale strasne zbytocne sa rozculujes aj tak je vacsina SR na strane homosov, uz teraz je jasne, ze referendum bude uplny fail s mizivou ucastou a cela AZR sa v ociach verejnosti zhovaduje coraz viac - cim viac sa snazia, tym viac ludi od seba plasia a skor ci neskor sa tu aj tak tie adopcie a partnerstva schvalia, pretoze tlak spolocnosti (miestnej aj globálnej) bude neunosny cize ziadne vrasky, toto je dopredu vyhraty boj, len treba pockat, kym vymru ti stari krestania, novych sa rodi coraz menej a su coraz liberalnejsi.
a prelozte mi niekto o com toci @2
13 
 fotka
piotra  20. 1. 2015 16:59
nedalo mi to a musela som sa prihlásiť a dať ti sem tie hviezdičky. *palec hore pre teba*
Napíš svoj komentár