Dnes ľudia málo myslia na to, čo majú, no prevažnú väčšinu času trávia bedákaním nad tým, čo nemajú. Veď človek by sa mal tešiť z toho, čo vôbec začalo a nie byť zarmútený z vecí, ktoré skončili, tých ešte bude veľa. Každá vec sa deje z určitého dôvodu, každá má svoj význam, všetko sa stalo kvôli niečomu.
Život chce, aby sme najprv spoznali veľa zlých ľudí, aby sme si potom mohli ceniť poznávanie tých dobrých. Tá cesta je ťažká, je ťažké naučiť sa, ktoré mosty použiť a ktoré zboriť. Je ťažké vstať a jednoducho ísť ďalej, ale dá sa to. Stojí to veľa síl, ale dá sa.
Aj keby si sa ocitol na úplnom dne, nevládal by si, cítil by si sa ako na dne tej najhlbšej studne, aj keby si cítil ako na teba padajú problémy a zasypávajú ťa ako hlina, akoby ťa chceli pochovať zaživa, stále sa môžeš otriasť a tie problémy udupať. Každým jedným otrasením a dupnutím sa tak dostaneš vyššie a vyššie k otvoru studne, z ktorej nakoniec budeš môcť vyskočiť.
Nadýchneš sa. Zdvihneš bradu a vykročíš vpred.. nanovo a odznova.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
saddath  23. 4. 2008 16:54
presne nad týmto rozmýšlam dosť intenzívne v posledných dňoch....lebo ľudia stále pindajú a aj budú, je jedno čo všetko majú, lebo vidia,len to, čo nemajú...
 fotka
dleen  31. 10. 2008 13:55
Posledná veta je úplne perfektná nuž, škoda len, že aj keď vyleziem do studne, môžem spadnúť do ďalšej a zase da snažiť udupávať hlinu, aby som bola opať na pevnej zemi...

ale však...keby niet týchto pádov, cesta k cieľu by bola príliš jednoduchá a nudná
Napíš svoj komentár