Že včely opeľujú je dobre známy fakt. Že ich potrebujeme k životu, to taktiež. Ale- premýšľali ste už niekedy nad VKUSOM takej jednej včely?

Ktorákoľvek Julka príde do obchodu a rozhliada sa. Chce si kúpiť sukňu. Pochopiteľne, nebudú sa jej páčiť všetky. Rozmýšľajú včely podobne, keď idú zbierať materiál?

Lula, zmizni od tej púpavy! Tá je moja!
Vidíme tak včelu ako besne kmitá vedľa druhej, tá sa len dvihne a prejde radšej k jabloni.

Čo ak majú aj včely takto vyhradený vkus? Alebo vycibrený čuch, ktorý najradšej spracúva romantické signály od konkrétneho kvetu či stromu?

A ďalšia otázka- ako takého "úchylky" vnímajú ostatné okrídlenkyne? Je to v ich komunite bežné, má každá včela svoju obľúbenú zastávku? A ak je to len zriedkavé, ako to vníma zvyšná komunita? Prejde okolo taká čerešňofilne ladená Mája- začnú si s opovrhnutím šepkať a ukazovať krídlom alebo kývnu žihadlom a so smiechom po sebe zakričia "Čau, čerešňa!"?

Alebo je tu ďalšia možnosť- výsostné postavenie včiel s vyberaným vkusom. Možno každá úctivo rozhodí nôžkami, hneď ako zbadá nejakú tú tulipánofilnú spolubývajúcu... veď koľko je takých, ktoré toľko cítia a tak blízko majú k jednému druhu?

A možno to je dôvod, pre ktorý mi tulipány minulý rok vyhynuli- zrovna tu nie je jediná tulipánofilka!

Je mi jasné, že toto tu nastoluje len a jedine samé otázky a odpovede vlastne žiadne (jedine ak tú ohľadom mojej záhradky), avšak... nedalo mi to túto noc poriadne spať, tak to moju dušu trápilo, až som si povedala- o toto sa musím podeliť!

 Blog
Komentuj
 fotka
h8u  4. 3. 2010 14:51
Kokso, tak toto... Bude asi skutočne nezodpovedateľná otázka!



Ale teraz si mi trocha nasadila chrobáka do hlavy.. Aj keď si myslím, že niečo na tom všetkom určite bude.



Moc fajné, máš to za 5*!
 fotka
nastromesediaca  4. 3. 2010 14:58
@h8u merci možno na chvíľu stať sa včelou, pozrieť druhej do očí a nájsť v nich lásku... ku konkrétnej forme života... alebo tam nájsť len mechanickú robotu, ktorá náhodne natrafí na čokoľvek obsahujúce potrebné šťavy... ale podľa mňa majú aj tak vkus... nie sú to stroje... niečo také vyrábajú len ľudia
 fotka
laira  4. 3. 2010 15:44
ja som uz casto rozmyslala nad inymi zvieratmi,ze ako sa spravaju v roznych situaciach ze ci si davaju nejake signaly.. alebo ze kazde prasacie "kroch" znamena nieco ine a pod
 fotka
nastromesediaca  4. 3. 2010 15:53
@laira o rôznorodosti "kroch"ov a podobných vecí sa nedá pochybovať jednoducho sa musia nejako dorozumievať, nekrochkali by len tak z vtipu. dúfam mačky takisto. pár razy som na naše mňaukala a sa so mnou prosto začali zhovárať. raz som jednu dokonca asi urazila, lebo na mňa tak čudne pozrela, dvihla sa a odišla
 fotka
laira  4. 3. 2010 16:27
njn..vsak ja som sa ako mala pokusala rozpravat sa s kravami, ale tie ich "muu" odovzy neboli nikdy nejake priatelske
 fotka
antifunebracka  10. 12. 2012 17:00
prosiiiiim, pis dalej!
Napíš svoj komentár