Podľa wikipédie depresívna nálada spojená s nutkavými predstavami, pocitmi strachu, viny, prípadne preludmi, nedá sa psychologickým pôsobením zmeniť, trvá dlho, mesiace i dlhšie; v poslednom čase sa častejšie používa termín depresia. V osvietenstve bola považovaná za duševnú chorobu.

Keď mne niekto povie, že som melancholická osoba, beriem to ako kompliment. Nebola som vždy taká. Bývala som naivná a veselá. Dôverčivá a hlúpa. Ale po tom všetkom, čo sa mi stalo som sa stala smutnou a skutočne melancholickou osobou. Nie je to však tak, že by som nebola schopná sa tešiť alebo smiať, to nie. Iba je viac tých chvíľ, kedy množstvo smútku nie som schopná vyjadriť plačom alebo slzami. Kedy sa cítim prázdna, akoby už nič nemalo zmysel. Nie je to teraz, teraz som sa len rozhodla nejakým spôsobom vyjadriť to, čo chápe len málo ľudí. 

To akí sme si veľmi nevyberáme. Taktiež sa snažím neotravovať iným život rozprávaním o smútku, ktorý cítim. O všetkých pocitoch, ktoré sa vo mne miešajú. O tom, ako momentálne Johnny Cash veľmi presne vyjadruje moje pocity. Ako veľmi som sa zmenila oproti môjmu JA spred roka. Ako veľmi mi chýba toľko ľudí, ktorí ma opustili...dedko, môj kamarát. A tiež vravím o ľuďoch, ktorí sa rozhodli už viac nebyť kamarátmi. Čo mi prestali zdraviť, aj keď pred rokom sme sa spoločne smiali niekde v bare. 

Ale toto je život. Toľko pochýb, koľko mám som nemala nikdy. Jediné čo ma vždy držalo pri zmysloch bola práca alebo škola. Preto ma nesúď, že sa učím celé hodiny. Že upratujem aj čisté a poskladané veci. Každý máme terapie, ktoré nám pomáhajú sa uvoľniť, vypnúť mozog. A to je jednoznačne môj najväčší problém. Keď sa nezamestnám na dlhšie ako pár minút, môj mozog začne príliš premýšľať a potom začínajú problémy, melancholické nálady a depresívne stavy. 

A možno aj preto som smutná, keď mi niekto povie, že som stroj. 

Môj zlatý, čo ty vieš o mojej hlave. Byť mnou jediný deň, zblázniš sa.

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  24. 1. 2017 12:20
but you can.. anytime and always..
 fotka
savvym  27. 1. 2017 05:28
Nedalo mi, odvtedy, čo si písala, že ste sa rozišli som ta nečítal. Teraz čítam, že si nešťastná a ste spolu a stratila si milovaných, rodina má radšej sestru? Ako sa ti darí ti všetko spracovať? Pracuješ v anglicku, ci to bol výlet? Ci znamenala univerzita Komenského?
Napíš svoj komentár