Myslím, že každý pozná takého človeka. Človeka, čo potrebuje mať pocit, že je milovaný, čo potrebuje od niekoho neustále počúvať uznanie. Potrebuje každý deň dostávať uznanie.

Tiež takého poznám. Poznala som...myslela som si, že ho poznám. Zajko, čo skáče zo vzťahu do vzťahu, lebo si nedokáže uvedomiť vlastnú hodnotu. Je to na smiech ako niektorí ľudia vyžadujú neustálu pozornosť, ale odmietajú sa zúčastňovať na samotnom formovaní vzťahu. Chcú všetko, ale ich náklonnosť si potrebuješ zaslúžiť.

Čo to ale v skutočnosti je? Tá neustála potreba mať niekoho po ruke? Mať niekoho, kto ho uistí, že nie je iba kôpka hnoja? 

Nevyrovnanosť. Pretvárka. Nedostatok sebadôvery a sebalásky.

Človek, čo navonok vykazuje enormné sebavedomie. A skutočnosť? Pod povrchom sa skrýva malý ubolený človiečik neschopný prejaviť lásku a empatiu. 

Je mi takých ľudí ľúto. Každý z nás niekedy potrebuje počuť, že to, čo robí je dobré. Že odviedol dobrú prácu. Potrebujeme pochváliť. Horšie je, ak sa staneme závislými na týchto veciach. V tom mám jasno. Nechcem, niekoho len preto, aby mi mal kto prejaviť uznanie, pochopenie. Aby mi mal kto povedať, že som krásna. Nie. A preto som radšej sama. 

Chcem sa rozprávať o zaujímavých veciach. Chcem cítiť výnimočnosť spojenia dvoch duší, chcem vyrovnanosť. Chcem nefalšované pocity. Úprimnosť. Chcem mať pocit, že je to skutočné. A hlavne, nechcem prosiť o to, čo si zaslúžim. Nechcem prázdne slová. Chcem činy. Maličkosti všedných dní pretvorené do jedného obrovského zážitku. 

B

 Blog
Komentuj
 fotka
dzeeejn  26. 1. 2018 16:43
súhlasím

ja by som tiež teraz nechcela vzťah pretože sa musím dať sama dokopy a už sa dávam vyše roka ale stále to neni ono
 fotka
naughty_bex  27. 1. 2018 11:55
@dzeeejn momentálne nemám čo ponúknuť
 fotka
johnysheek  9. 2. 2018 08:24
dovolim si povedat, ze ... mas z dobrych premis nie uplne spravny zaver..

ale k tym ludom.. vedz, ze v dnesnom svete ich bude stale coraz viac.. od mala su ludia k tomuto vedeni. len chvalenie.. len "uplacanie" i rodicmi... len hovorenie o tom, aky je clovek uzasny... pricom deti takmer nic nemusia davat, len dostavaju..
bude to este zaujimave.. hlavne ked sa podobni ludia stanu rodicmi..
 fotka
naughty_bex  9. 2. 2018 14:57
@johnysheek môžem sa opýtať kto si ty, že hovoríš, že môj záver nie je správny? čo ak nie je správny ten tvoj?
 fotka
johnysheek  10. 2. 2018 13:54
konkretne mi slo o vetu:
"A preto som radšej sama. "

a som clovek, ktory pozoruje svet, ludi okolo seba, to ako sa vyvijaju spravaju, po com tuzia, co nachadzaju a pripadne ako s tym narabaju.. co vnimaju ako dolezite a co na druhej strane zanedbavaju neskor zistiac ze to bolo spravne ale castokrat i nespravne..

rozhodnutie "byt sam" mi v dnesnej dobe pride ako mantra, ak to prirovnam tak su to tie "pornofotky" na birzdi, ktorymi chcu ludia robit HRUBE ciary za svojim dovtedajsim zivotom/spravanim/pohladom..
nie je to vsak "hruba ciara" co to zmeni, je to zmena daneho cloveka, jeho postoja.. a to obdobie sam to casto moze skor zhorsit (clovek kazdym dalsim dnom zacne viac a viac tuzit i ked si to nebude pripustat, az zas skoci do noveho vztahu avsak bez realnej zmeny veci, ktore ho v tych predoslych nicili..)

ps: stale je to vsak len moj nazor a pohlad. netvrdim, ze absolutne spravny.. ale v mnohych pripadoch nie daleko od reality.. vzdy verim a vzdy drzim palce.. "love to see people rather happy than whatever else"
 fotka
vreskot000  10. 2. 2018 15:44
Každý potrebuje pochváliť, ale aj od toho sa dá odosobniť. pokiaľ si obklopený ľudmi, čo tomu nerozumejú, a prevyšuješ ich po všetkej stránke, ťažko s takými čosi sa dá riešiť. vieš pochvala... hm. uznanie. za koho ťa pokladajú. malá otázka. ja sa riadim zásadou. načo mi je to dobré vedieť, za koho ma pokladajú ostatní. všetci sa boríme ťažkosťami života, a všetci navonok ukazujeme svoje úbohé imanie, a pritom nemáme nič. ... nič... zajtra zatvoríš oči a pre tento svet si skončil. nevieš byť sám? všetko sa dá. neboj nič
 fotka
naughty_bex  22. 2. 2018 19:16
@vreskot000 pekne povedané!
 fotka
vreskot000  23. 2. 2018 20:33
nech sa ti darí
 fotka
naughty_bex  24. 2. 2018 19:12
@vreskot000 aj tebe
Napíš svoj komentár