"Chcem vzťah. Už chcem niekoho." povedala.

"Čo je to ten vzťah, čo chceš?" opýtala som sa.

"Ja neviem. Už proste nechcem byť sama."

Aha. Nechcem byť sama. Toto som si povedala počas svojho života xkrát. Lebo som vždy bola presvedčená, že liekom na moje problémy (ktoré som mala prevažne sama so sebou) bude niekto iný. Verila som, že romantická láska mi ukáže správnu cestu a vyrieši všetko ako šmahom čarovného prútika. Od posledného rozchodu ubehli skoro 4 mesiace a za ten čas som veľa rozmýšľala. Mám pocit, akoby som za posledný čas prešla väčší kus cesty ako kedykoľvek pred tým. Snažím sa spoznať sama seba. Snažím sa nepodliehať chvíľam a chvíľkovým radostiam bez hlbšieho zamyslenia. Nechávam si čas a odstup. 

Tak čo je ten vzťah? Za čím sa to ženieme? 

Jednoznačná odpoveď neexistuje. To môžem povedať ihneď. Niektorí hľadáme lásku a motýliky v brušku. Niektorí chceme istotu a bezpečie. Niektorí iba chvíľkové potešenie. Niektorí chceme rodinu a vyhliadku do budúcnosti. Niektorí iba nechceme byť sami a zaspávať v chladnej posteli. 

Vzťah pre mňa znamenal vždy niečo iné. Vždy som očakávala inú možnosť, mala som v tej chvíli inú potrebu. Momentálne pre mňa vzťah znamená záväzok. Chcela by som konečne stretnúť niekoho výnimočného. Nie niekoho, kto mi slní momentálne potreby. Chcela by som zažiť niečo výnimočné. Lebo keď sa pozriem spätne, na mojich vzťahoch nebolo takmer nič výnimočné. Boli každý iný, ale žiadny výnimočný. 

Našťastie, toto hľadám aj u kamarátov, priateľov, rodiny. A tí všetci mi vynahrádzajú aktuálnu absenciu romantickej lásky v živote natoľko, že som šťastná a spokojná. Veľmi si vážim všetkých výnimočných ľudí v mojom živote. Všetky úžasné veci, ktoré mi dávajú. Všetky typy lásky, ktorými som zahŕňaná. Bola som ako slepá. Celý ten čas som verila, že romantická láska je jediná láska, ktorá si zaslúži byť oslavovaná. Je toľko úžasných vecí na tomto svete. 

Každý deň, večer pred spaním rozmýšľam nad tým, čo mám. A som vďačná.





 Blog
Komentuj
 fotka
likjul  26. 1. 2018 16:35
Ja tomu nechápem, že prečo ľudia chcú vzťah len tak, len aby bol.
 fotka
primitiv  26. 1. 2018 19:02
Presne toto. Lebo niektorí ľudia si myslia, že toto vyrieši ich problémy, že potom už budú konečne šťastní. A väčšinou to končí tým, že ostanú sklamaní. A diery sa nevyplnia, ale rozšíria, niektoré rany sa ešte viac otvoria.
 fotka
lafiziq  26. 1. 2018 21:19
ja ti skúsim ponúknuť iný pohľad na vec... sú ľudia, ktorí furt vravievali, že sa necítia na vzťah a majú ešte čas.. v 24 rokoch sa zobudili že žiadny normálny vzťah nemali a v takom veku sa už ťažko začína učiť to, čo sa ľahko učí v 16-17 ... takisto si myslím, že vzťah môže mať rôznu podobu a nemusí byť vždy ako putá na rukách a guľa na nohe stále sa dá sebaspoznávať, ale popritom mať človeka, s ktorým som vo vzťahu.. stačí ako ten vzťah vedieme ... pravdaže ak niekto vkuse chodí zo vzťahu do vzťahu, tak sa má uvedomiť, ale žiť vo "vzťahovom celibáte" podľa mňa tiež nie je ako výhra v lote...
 fotka
lafiziq  26. 1. 2018 21:21
* stačí sa s partnerom dohodnúť ako ten vzťah budeme viesť... chápeš, čo kto od neho očakáva a tak....
 fotka
naughty_bex  27. 1. 2018 11:56
@primitiv toto kamoško je svätá pravda...tak ako manželstvo nevyrieši problémy vzťahu, tak vzťah nevyrieši problémy jedinca.
 fotka
naughty_bex  27. 1. 2018 11:59
@lafiziq rozumiem čo tým chceš povedať....ale ja som mala viaceré vzťahy. Cca od 17 tich.... a môžem povedať, že ma to jednoznačne niekam posunulo...veľa mi to dalo. Hlavne čo sa skúseností týka... ale tu ťa stopnem. Pretože mám 24 a mám pocit, že som nemala normálny vzťah... ale definuj mi čo je to normálny vzťah. Lebo ako som písala v článku, každý môj vzťah bol niečím iný, ale ničím výnimočný. Takže definuj normálny vzťah.
 fotka
nikkaaa  27. 1. 2018 13:45
podla tvojich blogov mi to pride ze mas nejaky vztahovy komplex
 fotka
naughty_bex  27. 1. 2018 15:36
@nikkaaa Môže ti to tak pripadať, ale je to iba tvoj názor. Založený na tom, čo tu dávam kedy chcem, v akom rozpoložení chcem, formulujem to ako chcem atď. Nepoznáš ma ani trošku, takže takto. Toto nie je osoba, iba útržky osobného blogu a fragmenty myšlienok treba to brať trošičku s nadhľadom
 fotka
nikkaaa  27. 1. 2018 19:48
ja mam nadhlad dost velky a je mi to v podstate uplne jedno len ty v blogoch hodnotis inych ludi, napr baby co nevedia byt bez frajera, ze do vztahu sa nemoze ist hentak a hentak atd preto som sa vyjadrila lebo mi to len tak prislo ze sama mas nejaky problem
10 
 fotka
naughty_bex  27. 1. 2018 20:08
@nikkaaa baby ??? hodnotím??? skôr sa zamýšľam preboha... kto som ja aby som hodnotila. Očividne si sa nenaučila čítať s porozumením. Nevšimla som si, žeby som niekde písala ako sa má alebo nemá ísť do vzťahu. A presne ako hovoríš... môže a má ti to byť jedno, potom nechápem prečo si sa rozhodla hodnotiť ty mňa a moje problémy. Toto je môj OSOBNÝ blog. Moje myšlienky.
11 
 fotka
nikkaaa  27. 1. 2018 20:12
ved chill preboha
12 
 fotka
johnysheek  30. 1. 2018 00:23
13 
 fotka
johnysheek  9. 2. 2018 08:31
tak som si precital i komenatare..

@likjul toto by som rad pochopil aj ja.. na druhej strane, mozno sa potom citia sebeistejsie.. spokojnejsie.. mozno to prameni z ich mladosti, z ich rodinnych vztahov, kde sa nemali poriadne o koho opriet, pripadne im niekto chybal.. a boja sa, ze to tak bude navzdy... ktovie..

@lafiziq @3 akosi sa mi neda suhlasit.. "co sa clovek moze naucit v 16 co sa nenauci 24" ? ak si dokazem ctit druheho cloveka, je jedno ci mam 16 alebo 30.. ak to nedokazem taktiez.. ak dokazem byt pokorny a nemat potrebu presadzovat len to svoje. je jedno ci mam 16 alebo 30..
proste nie som toho nazoru, ze ak niekto do 25 s nikym nechodil, tak o nieco prisiel ci stratil ci snad "nestihol".. je to hlupost, jedna z najvacsich hlasanych v tejto dobe..
ano mat svoje pohodlie a nasledne sa prisposobovat nie je jednoduche a s vekom to bude len horsie, ked sa clovek pomaly usadi... avsak chodit od 16 s niekym, ci jednym ci X... nema len vyhody.. ((tym nechcem povedat, ze je to nutne zle, avsak filozofia sveta "mam 18 a nemam nikoho, ostanem do smrti sam" je.. ehm.. hlupa)
14 
 fotka
lafiziq  9. 2. 2018 16:35
@johnysheek nezachádzal by som až tak do extrémov, nenapísal som, že človek v 18 je na odpis, tak mi to prosím nevkladaj do úst
chcel som povedať nasledovné: ak vstúpiš do vzťahu, tak prvých niekoľko mesiacov sa dá fungovať na zaľúbenosti, ale neskôr treba na vzťahu aktívne pracovať. Človek sa nerodí s tým, že vie, čo on sám od vzťahu chce, kde sú limity kde vie ustúpiť, koľko dávať koľko brať, ako interagovať s rodičmi a veľa ďalších vecí. A človek, ktorý už má nejaké skúsenosti jednoducho sa vie lepšie vo vzťahu orientovať. Ešte raz, nevravím že taký človek je odpísaný, ale v 17-18 sa ľahšie učia tieto veci ako v 24.
15 
 fotka
johnysheek  10. 2. 2018 13:50
@lafiziq v podstate s tebou suhlasim, akurat ten zaver vidim trosku inak..
v 17/18 sa sice clovek stale "lahsie uci" a mozno "prisposobuje", avsak v tom veku sa este dalsie 3,4 ci 5 rokov posuva, vyvija a nejakym sposobom ustaluje ci uz v svetonazore tak vseobecne.. a tak ako sa v tom case moze naucit vela dobreho o vztahoch, moze ho zaroven nepsravny vztah stat vela sil, energie a nepochopenia a preto to moze byt i kontraproduktivne..
cim nechcem povedat, ze byt vo vztahu v tom veku je nieco zle, len ze nevidim problem ak niekto zacne v 22 ci neskor.. (beriem do uvahy to, ze ten clovek je stalejsi... rozumnejsi.. pricom vztah nie je len partnersky a povedzme i take byvanie na internate, ci v byte s cudzimi ci priatelmi (nie frajermi) da cloveku vela aj do partnerskeho vztahu do buducna...)
------
teda nie ze by som s tebou nesuhlasil, len nevidim v tom skorsom vztahu len same plusy a velke vyhody...
((uz druha vec je mat prvy vztah povedzme v 30 ci neskor... )
16 
 fotka
justinian  11. 2. 2018 18:48
Zdravím. Ja mám 24 a ešte som nebol vo vzťahu. To však neznamená že po ňom netúžim. Skrátka vždy som sa zaľúbil do baby ktorá sa nezaľúbila do mňa alebo naopak. Raz som sa síce do jednej zaľúbil a myslel som si že aj ona do mňa ale nakoniec ma odkopla kvôli inému a odvtedy si dávam bacha. Možno som stratil niekoľko rokov skúseností ale na druhej strane som ochotný bojovať za ten vzťah oveľa viac ako keby som mal ten vzťah oveľa skôr. Na druhej strane však nechcem ísť do vzťahu s hocikým. Skrátka nechcem mať vzťah len preto aby som v nejakom bol.
17 
 fotka
naughty_bex  22. 2. 2018 19:15
@justinian Každý vzťah je iný. A nie je pravda, že keď som behala vo vzťahoch od 17tich tak ma to niečo prevratné naučilo. Mala som viacero vzťahov, ale každý jeden krachol do dvoch rokov. A mám kamošky, ktoré sú šťastné ešte stále s chalanom, do ktorého sa zaľúbili v 17tich. A čo z toho plynie? Každý z nás nájde svoju polovičku inokedy a každý vzťah je jedinečný. Takže nezúfaj, čo má byť bude
Napíš svoj komentár