UPOZORNENIE! Nasledujúci príspevok nemá za cieľ nikoho uraziť. Vyjadruje iba názor autorky a zachytáva situácie, ktoré sama zažila. Povedzme, že som od mala bola iná ako všetky ostatné dievčatá. Povedzme, že som vždy mala svoj názor. Na všetko. A vždy som si ho rada vyjadrovala. Preto som ostala nenávidená väčšinou všetkými na okolo. Inak tomu nie je ani teraz. 

Všetci dobre vieme, že v minulosti bolo feministické hnutie o tom, aby mali ženy rovnaké práva ako muži. Právo voliť, študovať, pracovať.... A dnes? Vidíme ženy hlásiace sa k feminizmu ako sa nahé producírujú pred kostolmi, vidíme hviezdičky ako Miley či Gaga ako sa otvorene hlásia k feminizmu a pritom sa vystrkujú nahé kde sa dá. Aká je toto reklama?

Nedávno som stretla zopár nie tak slávnych, ale za to poriadne zanietených feministiek. Hovorí sa, že dobrá rada je nad zlato. Tak ja Vám jednu takú radu dám. Nepúšťajte sa do hádky s presvedčenou feministkou. NIKDY! Nevyhrajete. 

Ja osobne nemám rada, keď mi niekto povie že som "iba zmätená", či už sa týka mojej orientácie, viery, profesného smerovania alebo čohokoľvek iného. Ale tieto ženy boli zmätené. Lebo ako nazvete ženy, ktoré na jednej strane povedia, že sa rady onálepkujú, že sú feministky, ak to znamená stáť za ich presvedčením, nech už je akékoľvek, ale na druhej strane Vám povedia, že nemajú rady keď ich spoločnosť nálepkuje ako feministky? (seriózne...akože ak toto nie je zmätené) 

Ďalšou zaujímavou vecou bolo, že pri rozhovore o genderových stereotypoch sa ukázali veľmi zaujímavé veci. Napríklad, jedna mierne pri sebe dievčina (naozaj nebola obézna) vyhlásila, že jej sa dotýka stereotyp že "žena musí byť štíhla, aby bola pekná". Vraj aj doma jej stále hovorili, že by mala schudnúť a že keby bola chudšia, tak by mala aj krajšieho frajera... Druhá sa zase rozhodla, že nechce deti a vraj jej to spoločnosť nedopraje a všetci do nej doma hučia, že by tie deti mala mať. (hej, ešte taká perlička, že konkrétne táto nezávislá feministka, ako sa prezentovala, je vraj celkom dosť závislá od svojho priateľa, alebo aspoň toľko som začula, no rozširovať to by bola klebeta....) 

K tomuto bodu by som povedala asi toľko. Poznám ženy čo nechceli deti. A potom sa spamätali. V 30tke, 35ťke, 40tke. A poznám aj také čo ich nemajú, lebo ich nechceli. 

Z týchto príkladov mi vyšla jedna vec. A to, že TIETO DVE mali takú smolu, že vyrastali v prostredí, ktoré im nepreukázalo podporu.

Pretože....áno, je pravdepodobne nesprávne porovnávať tieto dve ženy so mnou a zovšeobecňovať to (ale ad jedna - s kým iným by som porovnávala, keď seba poznám najlepšie a ad dva - keby som poukázala na viac žien, čo by som síce mohla, keďže ich tam bolo ešte zopár, tak by sa dĺžka príspevku natiahla). JA som vyrástla v rodine bez otca (a len občas sa cítim poznačená), zatiaľ čo ony mali obe oboch rodičov. JA mám rodinu plnú porozumenia, kde mi mama nikdy nezakazovala hrať sa s autíčkami, lebo sú to hračky pre chlapcov (niekedy mi to zakázala, lebo to boli bratove hračky a potom reval) a nikdy mi nehovorila, že nie som pekná taká, aká som.  

Preto som došla záveru, že možno tieto dve ženy sa dali k feministickému hnutiu práve preto, lebo nenašli doma podporu, ktorú potrebovali. 

Je ešte veľa vecí, ktoré mi na rozhovoroch s niektorými feministkami prišli zvláštne, no pretože nechcem nikoho unudiť a hlavne je pokročilá hodina, nebudem tu už nič siahodlhé rozoberať.

Ale ešte jedna myšlienka na záver. 

Ak si feministka želá rovnosť príležitostí pre muža a ženu, ak si želá aby mali za rovnakú prácu rovnaký plat, prečo je v poriadku znižovať nároky aby sa ženy dostali na niektoré pracovné pozície, ktoré boli vždy primárne určené chlapom?




(Čakám vlnu hejtu od mladých feministiek. Šírte lásku.)

Všetkých pozdravujem a s LÁSKOU sa lúčim

Nenávidená NEfeministka

 Záchod
Komentuj
 fotka
fatales  25. 6. 2016 08:17
Kedy začne feminizmus v arabských štátoch ?
Ked je zlé sociálne zázemie dosť to človeka ťahá tam kde to zázemie nájde. Kde sa mu dostane potrebnej podpori a pocitu že niekam patrí , že má svoju vlčiu svorku. Jehovisti , skinheads , hnutie sed na schodoch ( sed v baroch je vyšší level ) a premrhaj svoj život a talent ( no future ) a podobne.
 fotka
riddler  25. 6. 2016 09:37
Podľa mňa sú feministky v západnej civilizácii v podstate zbytočné,jedine žeby bojovali za práva žien na blízkom východe a v Afrike,ale nechápem,čo chcú dosiahnuť napríklad v USA.
 fotka
milgamman  25. 6. 2016 10:11
Feminizmus sa konci v momente ked treba chladnicku vyniest na osme poschodie
 fotka
antifunebracka  26. 6. 2016 02:42
Čo keby som ti povedal, že práve pri kažDej príležitosti sa obnažujúce ženy typu Miley sú to najpotrebnejšie, čo dnešná pa3archálna spoločnosť potrebuje? A áno, ony sú úplne dokonalé feministky, lebo poukazujú na tabu, ktoré stále pretrvávajú.
Že muži môžu chodiť polonahí, mať plnú hubu nadržaných rečí a šukať všetko, čo príde, ale akonáhle to robí žena, už nad ňou pokrytecká spoločnosť krúti hlavou.
@riddler To si dúfam robíš srandu. V USA sú ženy stále v mnohých veciach odsúvané na 2. koľaj. Platovo, politicky (minimum žien v kongrese), morálne (nemôžu sa len tak prechádzať po meste hore bez), je tam obrovský počet znásilnení zamietaných pod koberec, sexuálny harašment, domáce násilie atď atď
 fotka
tralalibang  26. 6. 2016 06:53
@riddler Chcú dosiahnuť, aby ženské neboli branné len ako sexuálny objekt napríklad. A napríklad aj postavenie žien v kariérnom živote nie je vôbec rovnoprávne. Žena to má ťažšie dostať sa na vysokú pozíciu, pretože je inak vnímaná svojím okolím než chlap. Veľa výskumov potvrdzuje, že aj v komunikácii majú ženy nevýhodu. A mnoho, mnoho výskumov vôbec dokazuje, že feminizmus má aj v západnej spoločnosti stále svoje miesto. Chlap sa nemusí večer báť, že ho znásilnia. Chlap nemusí počúvať stále narážky, že by ho niekto vyšukal. Nemusí sa stretnúť s názorom, źe je iba módny doplnok, poprípade opatrovateľ detí a upratovačka (áno, aj s takými názormi sa dá stále ešte stretnúť). Kým sa nezmení pohľad chlapov na ženy ako iba na sexuálny objekt, dovtedy to má zmysel. A takisto aj zlepšenie kariérnych príležitostí.
 fotka
riddler  26. 6. 2016 11:22
@tralalibang žena,čo má svetu čo ponúknuť,čo sa týka morálnych vlastností,inteligencie,pomoci druhým ľuďom a podobne,nie je širokou verejnosťou vnímaná len ako sexuálny objekt,má patričný rešpekt a úctu. To,že jej zopár debilkov len do výstrihu čumí a chce ju len do postele,to je prejav ich osobného charakteru a mentality,ale to žiadny -izmus nezmení,to sme proste my,homo sapiens. Aj my chlapi narážame na drbnuté ženy,čo majú v hlave určité stereotypy o nás chlapoch,a to si teraz máme tiež založiť podobnú organizáciu? Majú tieto žabomyšie vojny zmysel? Myslím,že len odvádzajú pozornosť od skutočných problémov. Utláča a škodí nám celkovo tento systém,bez ohľadu na pohlavie,a proti tomu sa treba zjednotiť. A čo sa týka kariérnych možností,tam by som to tiež nezovšobecňoval-možno sú aj takí zamestnávatelia,čo diskriminujú ženy,ale šikovná žena keď chce,tak sa presadí. Ak nato niekde nemá priestor,tak ide niekde inde,keď má nato potenciál,tak dosiahne svoje ciele. Stačí sa pozrieť nato,koľko je úspešných menežérok,právničiek,sudkýň,političiek,či už na komunálnej alebo parlementnej úrovni,vo veľa firmách ženy šéfujú chlapom.
 fotka
mrspunk  27. 6. 2016 14:37
nerozumiem tak úplne či chcel tento blog niečo konkrétne povedať alebo sú to len útržky aby si sa vypísala...každopádne:
-ukazovanie nahého tela by malo už konečne prestať byť brané ako nejaká degradácia a mohlo by sa akceptovať, keď sa človek (dajme tomu celebrita) vyzlečie a nerobiť z neho hneď šukostroj
-mohla si teda napísať ako a o čom ste sa hádali lebo inak je to trochu bez pointy
-keď vieš aké je to nepríjemné byť označená za zmätenú, neoznačuj tak druhých. to čo si opísala je podľa mňa dosť typická ľudská črta, napr aj ja to mám, že nemám rada keď ma ľudia onálepkujú, že som piča, ale pritom sama si tak veľakrát bez problémov poviem
-jasné, je správny predpoklad, že z dievčaťa vyrastie sebavedomá žena, s vlastným názorom, ale okrem rodiny na človeka vplýva veľa faktorov, a je proste smutné, že väčšina týchto faktorov baby skôr dojebáva, takže podľa mňa feminizmus je ok pokiaľ to nie je iba prázdne tliachanie pri pive o tom aké sú ženy úžasné. treba pokoriť stereotypy, zabudnúť na výchovu modrá a ružová, médiá by mali rapídne zvolniť z trendov a ideálu krásy, etc...
 fotka
salkoo  1. 7. 2016 12:38
@antifunebracka dufam, ze si robis srandu
 fotka
antifunebracka  1. 7. 2016 16:48
@riddler Lenže žiadna žena nemá byť vnímaná ako sexuálny objekt, nie len tá inteligentná šikovná. S prácou detto. Je smiešne, keď chlap určuje, čo má ženu trápiť.
@salkoo Myslím to smrteľne vážne, ale pokojne môžeme podebatovať, s čím nesúhlasíš
Napíš svoj komentár