Už veľmi dlho som nič nenapísala. Prečo? Jednoducho preto, že tento účet využívam najmä ako priestor pre svoje výlevy, keď mi nie je psychicky dobre. A stal sa asi menší zázrak, lebo aj napriek tomu, že prednedávnom som prišla o člena rodiny, nemala som záchvat úzkosti už asi pol roka.


Avšak, pred mesiacom sa mi troška zosypal svet a začali ma trápiť nenormálne depresie, kedy pre mňa absolútne nič nemalo zmysel a nevedela som, ako ďalej so svojím životom.


A tak je to vlastne do dnes. V rpiebehu posledných pár týždňov som síce našla zopár vecí, ktoré mi na teraz dávajú chuť, ale aspoň dôvod, vstať ráno z postele. NO aj tak každý deň bojujem s neskutočnou apatiou, ktorá ma vždy zaskočí svojou silou.


Je to strašne paradoxné, že v časoch, keď na mňa doľahne moja úzskostná porucha som zároveň taká vystrašená, že som si istá, že umriem a na druhej strane by som si želala, aby do mňa udrel blesk a skončilo sa toto moje pozemské utrpenie...

A potom celkovo....NA ČO vôbec žijeme? Ateisti veria, že po smrti už nie je nič, tak na čo vôbec žiť? Kresťania veria v nebo a v úžasný život po tomto pozemskom putovaní, ktoré v porovnaní s večným životom, neznamená skoro nič....

Vlastne sa už ani nečudujem, že existencionalistické diela sú také temné a pochmúrne..keď sa pozerám, akým smerom sa uberá spoločnosť a vezmem do úvahy, že všetci sme stále viac či menej konfrontovaní s našou vlastnou smrteľnosťou....

I am going down the rabbit hole...



 Záchod
Komentuj
 fotka
verdamt  14. 5. 2018 11:39
Screenshot
 fotka
lool141  14. 5. 2018 12:22
@verdamt akože neodsudzujem, ale názor všetko je sračka len to čo hovorim JA je pravda je trošku chobotina.. Pravdou je, že depresia má svoj význam, asi aj tak ako viera v niečo..
Pre nechápavých môže byť tento názor ako niečo čo utvrdzuje niekoho že nič nerobenie je v podstate kľučom k úspechu.. Pri tom to tak nie je , iba aj nič nerobenie ma svoju podstatu, ako psychohygiena (voľný čas a produktívne trávenie ho)..

Neznášam neustály kolotoč reči všetko je zlé.. Proste ak je tak chod do pife a neobťažuj okolie.. Je tu milion ľudí čo sa ma zle a snažia sa dostať z tej situácie. Bojujú aby sa mali lepšie..

Nejak dodám, že tam niečo hovoril aj o tom že všetko je to vnútri, nič nové ak chceš byť v pohode s ostatnými musiš nájsť to svoje pravé, počúvať seba samého a podrobovať sa kritickému mysleniu.. ale to su tak rozsiahle spektrá definícii myšlienok, žeby to chcelo viac času, ale pritom to už napisalo aj viacej ľudi vo viacerých publikáciach stále sa to iba opakuje a ľudia si myslia že našli niečo nove
 fotka
tsar  14. 5. 2018 16:18
Ja praktizujem jednu vynikajucu zivotnu filozofiu, ktora zabera a znie takto:
Rozmyslat co najmenej
 fotka
melancholik  14. 5. 2018 18:43
nepotrebujem víziu posmrtného života a ani nejaky vyšší zmysel života na to aby som si vedel užiť život a chcel žiť .. a som racionálny ateista a vôbec nemám existencionálne depresie, nikdy som také nemal ... život sam o sebe ma fascinuje a vždy ma stali iba ľudia a vzťahy, nič iné
 fotka
melancholik  14. 5. 2018 18:44
srali*
 fotka
luboos  15. 5. 2018 08:29
JJ a načo robiť niečo keď aj tak všetko spáli slnko
Alebo načo robiť niečo keď to čo robíš bude robiť robot a spraví to 1000* lepšie a rýchlejšie
 fotka
kunlun  15. 5. 2018 22:48
Nepoznám ťa, súdim len na základe tvojej úvahy, ale mám pocit, že si skrátka slabá povaha. Myšlienky ako “Načo vôbec žiť?” Alebo “...po smrti nie je nič...” sú len pre ľudí, ktorí sa s tým nezaťažujú alebo ich to nezasiahne.

Realita, pravda, skutočnosť je to, čomu veríš. Keď chceš mať život zakončený happy endom, daj sa ku kresťanom, ver v nebo a ži poctivý život, aby si sa tam dostala.

Niekde tu zaznelo, že stačí veľa nepremýšľať - aj to je cesta, ale vidím že ty premýšľaš veľa, tak sa skôr zameraj na to, aby si rozmýšľala nad vecami, ktoré ťa nedeprimujú.

Ak chceš pokecať, napíš mi správu
 fotka
maybebaybe  15. 5. 2018 23:43
@kunlun vek Zeme cca 4,5 miliardy rokov. Ty tu budes cca 80. Naco? Zbytocne..
10 
 fotka
maybebaybe  15. 5. 2018 23:44
@kunlun ja tak isto, aby si to nebral osobne
11 
 fotka
kunlun  17. 5. 2018 05:33
@maybebaybe
Môžem ti dať dve odpovede
1. Je to bezvýznamné obdobie, takže zrejme tu budem zbytočne... (pravda)
Toto je ten prípad keď človek veľa rozmýšľa
2. Budem tu pre svoju rodinu a blízkych, budem sa snažiť zlepšiť život ostatným... aby tých 80 rokov bolo čo najlepšie využitých a keď budem zomierať, aby som si nepovedal že som za celý čas nič poriadne nespravil (tiež pravda)
Toto je ten prípad keď človek až tak veľa nerozmýšľa
12 
 fotka
nenavidena  17. 5. 2018 17:41
@kunlun takze podla teba by ludia nemali premyslat, hej?
13 
 fotka
kunlun  18. 5. 2018 00:04
@nenavidena
Nie, môj názor je, že slabé povahy by sa nemali nemali zamýšľať nad zmyslom našej existencie a pod. pretože sa dostanú do “depky”
14 
 fotka
vreskot000  19. 5. 2018 23:38
@melancholik domnievam sa že je to tvoj dočasný názor, nakoľko (možno, neviem, dedukujem) si ešte nič vážnejšie hraničné krízové nezažil. možno sa mýlim. v každom prípade možno viacerí ti môžu závidieť, ak majú čo
15 
 fotka
melancholik  20. 5. 2018 00:14
čo ja viem .. smrť blízkej rodiny viac krát , rozpad rodiny rozpad vztahu s milovanou osobou, rozpady priateľstiev čo ešte mám zažiť hraničné ? bezdomovectvo a nulu na účte mi netreba, viem sa do toho vžiť ... som racionálny ateista lebo je to moja voľba a nepotrebujem zažívať falošné zázraky len preto aby som sa cítil na duši ľahšie @vreskot000
16 
 fotka
vreskot000  20. 5. 2018 16:36
čiže sa cítiš v podstate zle, ked si mi vymenoval všetko čo si vymenoval
Napíš svoj komentár