Svet je rýchly, bláznivý, zlý, neohľaduplný... Nikto ťa nemá rád, všetci ťa za chrbtom ohovárajú....

Milý denníček!

Keby som to rátala, napísala by som ti, koľko dní, týždňov, mesiacov už bojujem so svojou úzkosťou. Mám lepšie dni a horšie tiež. Niekedy mi je zaťažko vôbec vstať z postele. Vieš aké je ťažké žiť život, keď máš pocit, že musíš byť veselá, otvorená, urozprávaná a celkovo, extrovertná, lebo takú ťa ľudia poznajú? Je to vyčerpávajúce. Falošné úsmevy, falošná energia... Cítim sa ako neuveriteľný klamár. 

Na druhej strane nikomu nechcem pridávať na starostiach. Veď je TOĽKO ľudí, ktorí majú horšie problémy ako ja. Niekedy sa cítim veľmi zle za to, že mám to čo mám. Social anxiety, panické záchvaty, depresie...bojujem s nimi sama. A prečo? Pretože táto spoločnosť netoleruje slabých a bezbranných! Netoleruje ľudí, ktorí majú nejaký problém... 

Mám horšie obdobie. Hej a naša rodina bude mať asi čoskoro o člena menej. Nie, nenarážam na seba... Už len predstava, že budem musieť ísť na jeho pohreb.... Neznášam pohreby... Možno som zlá, necitlivá a nevďačná. Možno je so mnou niečo v neporiadku, ale veľmi si želám aby som na ten pohreb nemusela ísť. A prečo? Lebo aj napriek tomu, že som divná, JA NEPLAČEM! Proste...neviem to....lebo veď ja musím byť tá silná...pre rodinu....

Ale mohlo by to byť aj horšie. Mohlo by aj pršať... 

Tak nič, idem robiť niečo užitočnejšie ako fňukať nad svojím životom.

Love. 

N.

 Blog
Komentuj
 fotka
nostroma  31. 8. 2016 11:19
Tiež sa musím pretvarovať, že som veselá, našťastie iba doma. A bolo to vyčerpávajúce, tak som s tým sekla. Možno by to aj tebe pomohlo. Skús na svoje skutočné ja pripravovať ľudí pomaly. Nemôžeš byť smutná a uzavretá zo dňa na deň, pretože to vyvolá ešte viac nechcenej pozornosti. Len deň za dňom skús pomaly trošku uberať na svojom optimizme, trochu menej rozprávaj a menej sa usmievaj. Môže to trvať týždne, alebo mesiace (záleží od toho, v akom vysokom štádiu si), ale nakoniec si na teba zvyknú, že si sa zmenila.
U mňa to trvalo asi rok, ale konečne môžem byť sama sebou a je to skvelý pocit.
Ak nechceš, nerob to, ale za pokus nič nedáš
 fotka
georg21  31. 8. 2016 15:53
"Na druhej strane nikomu nechcem pridávať na starostiach. Veď je TOĽKO ľudí, ktorí majú horšie problémy ako ja."

Každý človek má nejaké problémy ale zľahčovať alebo zväčšovať svoje problémy, resp. ich porovnávať s inými je nesprávne... Nepoznáš nikoho komu sa môžeš zdôveriť?
Skús napísať sem: » ipcko.upside.sk/...
 fotka
skvrnka  1. 9. 2016 13:46
Yep, patrim do klubu panickej poruchy a uzkostlivych stavov.

Nikam ist nemusis ked nechces.
 fotka
willbebetter  1. 9. 2016 17:41
Tiež som sa vo veľa príznakoch našla.
Nevzdávaj to. Bojuj s tým a ak treba, vyhľadaj pomoc.
 fotka
emulienkaa  7. 9. 2016 22:44
posielam ti liecive vlnky
Napíš svoj komentár