Odisiel. Vcera. Na par dni. Pozriet matku. Ukazat jej vnucata. Polozit kvety na hrob svojej zeny. A pretiahnut inu.

Som pateticky brak. Stojim pri nom kazdy den. Kazdy. Niekedy nevladzem. Placem. Kricim. Vycitam neumyte riady. Ale na konci dna som tam vzdy ja. Stabilita, kus nabytku, zamestnanec, otrok, priatel, priatelka, domov, ktory prituli po tazkom dni, vyzva, skuska trpezlivosti. Hlavne laska.

Vcera odisiel na sever na par dni a hoci mi vycital, ze si kvoli mne musel zobrat dva dni volna, tej stetke pisal nieco ine. Som trapna, pateticka hysterka, ked som mu prevetrala smsky aj spravy na facebooku? Aspon viem pravdu. Tu, ktora sa skryva v NIC, ked sa opytam: Si v poriadku? Trapi ta nieco?.

Pravda. Sakra boli. Ze uz nie som utocisko, kam sa obrati, ked ho nieco boli. Citi, ze podvadza svoju zenu, ked je so mnou, ze sa potrebuje vzmuzit a niekoho len tak pretiahnut. Bez zavazkov. Ze tak, ako som bola jeho skala, o ktoru sa mohol opriet, teraz ma pocit, ze mu visim na krku.

Pretoze mu stavam domov, budujem hniezdo z trosiek. Pretoze jeho deti a pes ma lubia. Pretoze on ma lubil a chcel. Pretoze ja som mu podala ruku a dvihla ho z prachu, podopierala ho, kym nevladal stat sam. Teraz chce stat sam.

Kym som varila vifonku, tak som premyslala, preco som sa mu prejedla. Vonala krasne, ja som bola strasne hladna, dala som si lyzicku rovno z hrnca, popalila jazyk, ale stalo to za to. Prelozila som ju do misky a zacala jest. A po par lyziciach solenych slzami ma z nej napinalo. JA som vifonka. Osviezujuca zmena, ked je potrebne nieco hned, v nudzi, rychlo, ale nie som chlieb, aby som bola na kazdy den.

Este raz. Pateticka hysterka. Ospravedlnujem sa za dalsi vylev o podvadzajucom chlapovi, ale bohuzial mam na nich velke stastie.

PS: Tu vifonku som zjedla celu. Len aby si nemyslela, ze ju podvadzam......

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  1. 7. 2018 11:16
Si len to, čo so sebou necháš robiť.
Napíš svoj komentár