Doboha čo si snažia dokázať ľudia, ktorí mi pripomínajú aká som nula? Netuším....

Dobre, chodila som na školu, ktorá ma nebavila. Vzhľadom na to, že nemám v hlave vytepované, tak dosť dlho. Vzhľadom na to, že ma nebavila, som ju flákala, tak dosť kvalitne. Vyhodili ma zo skúšky. Vyhodili ma z nej toľko krát, že ma vyhodili zo školy. Okej, priznávam, plakala som. Ale prečo DO PIČI MI VŠETCI HOVORIA, AKO IM JE TO ĽÚTO! ! ! JA JEBEM NA VAŠU ĽÚTOSŤ! ! ! Nikto sa ma nespýtal, ako sa cítim. Všetci hneď, že čo idem robiť teraz. Či si stíham podať prihlášku, či idem čakať do zimy. JA VÁS JEBEM, POCHOPTE TO, JEBEM! ! ! ! MUKLOVAŤ IDEM! ! ! !

Áno, dobre všetci vidíte, idem muklovať, robiť piču zo seba za smiešne prachy a viete čo? TEŠÍM SA NA TO! ! ! Všetci sa tvária, že sa musí študovať, keď má človek vysoké IQ. TO KTORÝ KOKOT PLEŠATÝ VYMYSLEL? !

Ranná porada v jazykovednom ústave v Martine, vekový priemer 74, priemerný čas medzi návštevami vécka = 7 minút 40 sekúnd, priemer IQ 145, priemerný počet súloží za život = 7.

"Kolega Minárik navrhuje k pojmu inteligencia priradiť poznámku, že napriek zriedkavému výskytu sa odporúča štúdium na Univerzite."

Ozýva sa súhlasné mrmlanie. Vtom vbieha dnu mnou zaplatené špeciálne komando a to, čo ostáva z "kolegu Minárika" sa dá zbežne označiť ako škótsky Haggis.

NECHCEM SI UŽ DO HLAVY TLAČIŤ AMERICKÝCH PREZIDENTOV PODĽA PORADIA ICH INAUGURÁCIE! MŇA TO , KURVA, ŽE NEZAUJÍMA! ! ! !

Vyhodili ma zo školy, ale to neznamená, že na tom nemám podiel. A to všetci vedia, že som to naschvál flákala. Tak prečo sa DO PIČE všetci tvária, akoby mi zabili rodinu namiesto nejakého kokota plešatého impotentného v jazykovom ústave.

Ak ešte raz budem počuť hlášku mojej mamy: "Škoda tých dvoch rokov, mohla si to dotiahnuť aspoň na bakalára...." tak asi poruším neviemkoľké božie prikázanie a jednu jej jebnem! To, že som jej vyslovene povedala, že chcem ísť najskôr von na rok - dva, rozmyslieť si čo so životom, potom sa vrátim a vyberiem si školu, to ju vôbec netrápi. Veď už som mohla byť naspäť a tešiť sa na školu podľa vlastného výberu (nie podľa toho, čo im hodila kocka). Povedala mi skús túto, keď nepôjde, necháš ju. A ja som teraz tá sprostá piča. Že som kvôli jej kokotskej výzii prišla o dva roky života, to ju nejebe. Mala som to vydržať na bakalára. Vraj už len rok. Nikto nechápe, že mňa už prvý rok stál všetky sily. Druhý len na zotrvačnosť a slabú vôľu odporovať rodičom. Ešte rok a môžete ma rovno zabiť, ako ste zabili moje sny, moju sebaúctu, moju odvahu a moju lásku k vám. Presne tak, všetko ste zabili, pretože vás viac zaujíma či máte doma dieťa s titulom, ako to, že máte doma dcéru.

Nie som hrdá na to, že ma vyhodili. Som múdra, inteligentná a bystrá (mám na to papier asi od každej inštitúcie v republike), ale keď raz niečo robím na silu, tak buď s tým prestanem kým mám ešte zdravý rozum alebo sa rovno poddám systému a najbližšie pôjdem voliť KSS.

Nie som na to hrdá, ale som za to vďačná. Teraz mám príležitosť vymaňiť sa z predstav svojich rodičov a žiť si svoj život. A komu je to ľúto, nech sa nenazýva mojim priateľom. Pretože dobrý priateľ by mi môj vlastný život doprial.

Len toľko som chcela. Neľutujte ma, poďte si radšej so mnou vypiť. Ani sa nemusí oslavovať, však to nie je úspech, ale nie je to ani hanba a ja sa teraz nemienim skrývať po kanáloch ako moja matka alebo odpovedať na správy typu: Dúfam, že nebudeš musieť ísť robiť babysitterku do anglicka. Nemusím, ale pôjdem. Pretože CHCEM! A to je hlavné.

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
yolis  3. 9. 2009 03:37
na zdravie!
 fotka
grietusha  3. 9. 2009 08:35
ou jeá, máš moje pochvalné tľapkanie po chrbte. a druhou rukou ti ponúkam dačo eňo. ňuňo.
 fotka
hajzelodkosti  3. 9. 2009 08:41
myslim, ze tak by to malo byt. Kazdy nech sa riadi sam sebou. Ja idem teraz na externe a nesom z toho nateseny zrovna. Zistil som, ze pre mna neexsistuje skola...a ak ano tam beru 5 ludi rocne, ale bohuzial tych 5 ludi rocne sa najde, ktry su lepsi takze mozem ist do pice. Milujem volny priechod pocitov aky si tu ukazala. A dokonca u nas vo firme je manazer dost vysoko, ktory ma len strednu skolu a to sme velmi velka firma. Takze da sa aj bez skoly. Staci mat schopnosti, chut makat, mat napady a byt iniciativna a mozes byt aj riadiel microsoftu vela stastia
 fotka
mensrea  3. 9. 2009 08:54
Co ja viem. Je jedna vec byt do niecoho tlaceny a druha vec odjebat si sance kvoli zavanu pseudoslobody. Ako prijemne opatrovanie deciek, ale som zveavy dokedy to bude mozgu stacit.



Mne by to nestacilo.
 fotka
idea  3. 9. 2009 08:58
Ja ťa neľutujem a pravdu povediac je mi to jedno. A jedno je to asi aj každému, pretože namiesto teba tam pôjde niekto iný. A ostatní ťa taktiež neľutujú (max. sa škodoradostne poza chrbát usmievajú), hovoria to len preto, lebo si myslia, že sa to hodí povedať.



A tipujem, že tvoja mama to chcela nie kvôli sebe, ale kvôli tebe aby si to mala v živote ľahšie. Keďže dnes je štúdium na výške také aké je, že vznika denne množstvo kadejakých vysokých, tak v podstate už každý blb ma vysokú. Nechcela aby si to mala v živote až také ťažké, pretože teraz to ťažké budeš mať, či si tu zanadávaš 500x, či ma tu teraz zdrbeš, alebo hocičo iné. Ale nikto ti nevraví, že si blbá, alebo čo.



Každopádne, to, že si sa vykašľala na školu (tvoja vec, tvoj problém), dvere do života sa ti nezavreli. Teda ak nebudeš sedieť na doma na zadku a chceš niečo dosiahnúť.
 fotka
ratsanares  3. 9. 2009 09:37
podla mna dnes nie je doba na pracu... podla mna si zvolila zle... podla mna to nie je na lutost... podla mna je to skor na usmev... podla mna to teraz bude horsie ako predchvilou... podla mna sa do skoly vratis... podla mna sa da studovat aj zarabat... podla mna sa da prekonat

zvyknem sa mylit
 fotka
grietusha  3. 9. 2009 09:46
mne sa vôbec nepáči tá predstava, že s VŠ to je ľahšie. práve preto, že dnes má už titul kdejaký kkt, to až tak extra neznamená. dnes sa viac pozerá na výkon a schopnosti ako na titul. a v dobe nekvalitných škôl, kde sa tituly rozdávajú jak sliepkam zrno, to je správne.



rob čo ťa baví, lebo tak je to správne. život nemusí ísť podľa šablóny ZŠ-SŠ-VŠ-práca. nie sme stroje.
 fotka
idea  3. 9. 2009 09:48
@grietusha by ma zaujimalo ako bude robit to co chce, v dnesnej dobe, kde praca je pojem nedostatkovy. Myslis, ze vsade ju vezmu s otvorenou narucou? Vysokoskolaci maju problem si najst pracu... a fakt z dobrych skol. Vies kolko sikovnych a ctiziadostivych ludi, je teraz doma nezamestnanych?
 fotka
grietusha  3. 9. 2009 09:50
Screenshot




k tým titulom...
10 
 fotka
grietusha  3. 9. 2009 09:52
@idea lenže u nás je zakorenená zvláštna predstava, že s titulom by mal byť každý, kto sa chce dobre zamestnať. samozrejme, sú zamestnania, ktoré vysokoškolské vzdelanie požadujú.



ale je milión možností, kde po tebe odborné znalosti nebudú potrebovať a tvojou diplomovkou by si mohli akurát tak vytrieť prdel, pokiaľ sa vieš len oháňať papierom, ale jednoducho nemakáš. a tým nenarážam len na manuálnu prácu. alebo akékoľvek iné "podradné" veci.
11 
 fotka
mayo  3. 9. 2009 09:54
@idea to, že som vychodil Harward a nezobrali ma niekde do práce, kde som chcel, pre mňa zasa neznamená, že budem doma sedieť na riti, lebo mám titul a pocit, že mi krivdia.



Práca nieje pojem nedostatkový, pracovať môže každý kto chce.



Ja sám, nemám ani maturu(vyhodili ma zo školy) a pracujem už rok s platom, čo ani mojí rodičia dokopy nemajú(a sú to študovaní ľudia).



A nepomohla mi škola, ale to, že som proste chcel a makal na sebe.
12 
 fotka
mayo  3. 9. 2009 09:55
@idea ok, ako si to prepočítavam v hlave, tak som to trošku s platom prehnal, ale tak-či-tak, na to, že mám 19 rokov je to veľmi spokojná cifra.
13 
 fotka
idea  3. 9. 2009 10:01
@mayo @grietusha ja vobec netvrdim, ze ten kto ma vysku automaticky to ma lahke... vobec nie, ako som uz aj pisala v predoslych postoch, musi na sebe makat, makat a este makat aj ked tu vysku by mala, ide o to ci chce. Len si myslim, ze ta vysoka skola jej moze trochu dopomoct. Ale to plati podla mna vtedy ked clovek vie co od zivota chce a ma svoj ciel.
14 
 fotka
tomas  3. 9. 2009 10:04
@nessallia aj ja som chodil na školu, ktorá ma nebavila. Slovenské školy sú často len strata času. Chodil som na žurnalistiku a druhý rok som sa tam neunúval ísť (paradoxne ako druhák som dostal 3 známky z predmetov na ktoré som ani raz nešiel, lebo som ani raz nevkročil do tej budovy, a keď toto nie je dôkaz bordelu v slovenských školách tak neviem čo potom).

Ešte som chodil na fakultu managementu univerzity komenského, akože tam sa mi celkom zo začiatku páčilo, potom som dostal pocit, že dobrí učitelia odišli a zostali len kravy, tak som to tiež nechal tak, lebo už to nebolo ono (síce som skončil ako bakalár, čiže kvázi mám titul, ale chýbalo málo aby som bol magister, ale proste to nemalo cenu).
15 
 fotka
tomas  3. 9. 2009 10:05
Takže verejne tu priznávam, nedokončil som ani jednu vysokú školu na ktorú som šiel A tiež sa rodičia, a hlavné stará mama rozčulovali, že si nikdy nenájdem prácu alebo tak ak nebudem mať školu
16 
 fotka
tomas  3. 9. 2009 10:06
A k hláške "Škoda tých dvoch rokov, mohla si to dotiahnuť aspoň na bakalára...." ktorú by povedala mama.



Ak by si mala bakalára, ak by si stratila zbytočne ešte ďalší rok, tak po bakalárovi "No vidíš, že ti to ide, už si za polovicou, zvládla si bakalára, tak tie dva roky ešte na magistra dotiahneš, nemusíš, ak nechceš..." a ty na to "ok tak nechcem" a ona zrazu "ale bakalár je nič, bakalára môže mať každý, to nie je vlastne skoro žiaden titul..." bla bla bla
17 
 fotka
ashlee  3. 9. 2009 10:19
stalo sa mi niečo podobné,iba s tým rozdielom,že nejdem pracovať,ale začínam študovať,ale tentokrát už na normálnej škole
18 
 fotka
shelia  3. 9. 2009 10:28
"Škoda tých dvoch rokov, mohla si to dotiahnuť aspoň na bakalára...." presne toto mi hovoril kazdy jeden clovek, ked som prerusila studium po 2 dokoncenom rocniku, no a co? tak som podnikala a pracovala a zmenila svoj zivot. mnohe som sa naucila a po tom roku, som si skolu dokoncila. no nemam pocit, zeby ten samotny titul bol nejaka vyhra...Proste titul. A taktiez si myslim, ze to, ze niekto dokonci skolu, neznamena automaticky, ze je inteligentny



@tomas hovoris mi z duse, akonahle som dokoncovoala treti rocnik, taketo hlasky o dalsich 2 rokoch sa objavovali, no ja som sa uz nenechala prehovorit. Toto mi dostatocne stacilo...
19 
 fotka
ink  3. 9. 2009 10:38
@grietusha @mayo

Mať VŠ neznamená okamžite právo a istotu, že dostanete prácu. Ale zvyšuje to šance. A tiež, ruku na srdce, tá škola človeku čosi dá. Nielen vedomosti, ale aj určité skúsenosti. Nemôžem povedať, že ľudia s VŠ majú život ľahký, ale určite si aspoň trochu ľahšie nájdu prácu. Nehovoriac o tom, že ako VŠ si môžeš vypýtať aj vyšší nástupný plat.
20 
 fotka
mayo  3. 9. 2009 10:46
@ink môže byť, z tejto strany to nepoznám, tak to neviem posúdiť. No podľa mňa titul nebude o pár rokov znamenať skoro nič. Dnes ešte je tá doba, kedy sa viac oplatí študovať než pracovať.



Mám kámoša, ktorý má za sebou 3 vysoké školy, vydal aj pár kníh a prácu hľadá už pol roka.



Ja som sa len vyjadril z vlastných skúsenosti, kedže som dopadol ešte horšie ako "nemať titul".
21 
 fotka
grietusha  3. 9. 2009 10:47
@ink ja nemám nič proti výške ja mám len veľa proti ľuďom s názorom, že je VŠ potrebná k životu a ak odtiaľ odídeš, tak si posereš život. koho zaujíma, že ťa tá škola nebaví a len sa tam silíš...



sama to chcem dotiahnuť na PhD. môj odbor ma baví, moja škola je skvelá (však to vieš aj sám...) a chcem byť doktorandom, ktorý robí prednášky. to je strašne super. ale nechcem to kvôli titulu samotnému, aby sa mi ľudia potom klaňali alebo čo. jednoducho chcem robiť výskum vo svojom odbore a prednášať. vždy ma to bavilo. a doktorandské štúdium mi tú možnosť veľmi dobre dáva.
22 
 fotka
hajzelodkosti  3. 9. 2009 10:50
nemyslim, ze titul a vysoka skola zarucia pracu ktora nas bude bavit, ktora nam prinesie vela penazi. Vysoka skola nam da vedomosti, ktore by sme mozno inde za taku dobu nenacerpali. A potom, ked ti ludia vyjdu z tej VS s tymi vedmostami vela ich nechcu nikde.



Vsetko je to o skuenostiach, praxi a inteligencii. Napr. taky grafik ak je nedobry nepotrebuje ani SŠ. Tu sa nepozeraju na vzdelanie, ale to ci to vies naozaj dobre. A tak isto programtor, koder, webmaster a pod. A mozem povedat, ze toto su velmi lukrativne a financne dobre ohodnotene miesta.



Tymto enchem povedat ze VS nie, ano aj ja ju chcem, ale ked mi to proste nepojde, nebudem to silit a drtit sa aby som mal pred menom nieco dlhsie nez je moje priezvisko. Poznam vela vysokoskolakov, ktory su sikovny, mudry a inteligentny a takiez velmi vela co nemaju sajnu o com bola skola, ktoru skoncili. Maju titul a myslia, ze vedia. Lenze oni nevedia a tromfne ich kadejaky SŠ.



Su ludia, ktory sa dokazu ucit perfektne a mozu mat aj dve vysoke a su ludia, ktory to nedokazu ale su samouci a vedia riesit problemy, vedia sa rychlo prisposobit a o tom to je.



VŠ len otvara viac dveri nic viac.
23 
 fotka
lussatko  3. 9. 2009 11:05
"Presne tak, všetko ste zabili, pretože vás viac zaujíma či máte doma dieťa s titulom, ako to, že máte doma dcéru"

mam to doma podobne. aj ked som maturovala minuly rok, a nechcela som dalej pokracovat, tak som mala doma hotove peklo. no a tento rok som konecne nasla skolu kam chcem ist a dostala som sa tam. a idem prec
24 
 fotka
nessallia  3. 9. 2009 11:37
@16 presne toto som tam zabudla dopisat v tom nasrati. Ako by som pocula svoju malomestiacku matku. "Vsak uz len rok a budes mat papier v rukach." a potom by to bolo: "Co teraz s bakalarom, chces to nechat v polovici? Vsak to dotiahni." no a keby som im nechala volny pristup k mojej hlave, tak skoncim ako doktorantka a asistentka najvacsieho uchyla na katedre (pretoze uci jediny normalny predmet).
25 
 fotka
richardson  3. 9. 2009 11:42
A ako sa cítiš?
26 
 fotka
nessallia  3. 9. 2009 11:44
Neviem ci to pochopili niektori ludia spravne. U mna sa totiz nikdy neratalo s tym, ze budem pracovat vo svojom odbore. Ono totiz ani nie je miesto pre moj demetny odbor, takze aj keby som koncila s Ackami, tak by som si musela pracu hladat v inej oblasti (alebo ucit tuto chujovinu dalsich chudakov a sirit tento virus, ktory sa uci len preto aby ho mohli dalsi ludia ucit). A samozrejme, ze au-pairka je pre mna docasne riesenie, len sanca dostat sa prec okamzite a potom su moznosti otvorene.....
27 
 fotka
nessallia  3. 9. 2009 11:45
@25 momentalne, ked mi ludia uz nehovoria ake som chudatko, skoro dobre. Vazne dobre.
28 
 fotka
nessallia  3. 9. 2009 11:57
@5 bol to blog pisany akoby mojim kamaratom, ktori ma poznaju a napriek tomu ma lutuju. Nazor cudzich je viac menej pre moj citovy zivot irelevantny. Ich nazor si sice vypocujem, ale nema vahu ako nazor mojich priatelov, ktori zjavne vsetci do jedneho nepochopili situaciu. A preto pisem blog, aby som na nich nevrieskala.
29 
 fotka
transplantovana  3. 9. 2009 12:23
v mojom okolí je dosť bývalých spolužiakov, ktorí išli na inú školu, pol roka sedeli doma a depkárčili, v treťom ročníku prerušujú štúdium. Podľa mňa až teraz niekedy nastal čas, kedy sme si začali uvedomovať, čo naozaj chceme a rodiny to nechápu, pretože veď doteraz nám prakticky nič nevadilo a boli sme šťastní ako na strednej. (párkrát som už sedela urevaná doma, že ja školu na to, čo chcem robiť, nepotrebujem..)

a teda si viem predstaviť, že kebyže školu nechám ja, ako by som sa razom stala z jedného najšikovnejších členov našej rodiny tou stokou, čo sa nevie vysporiadať s vlastným životom.

držím palce, nech zvládneš ten vyčítavý nápor od "tých najbližších"
30 
 fotka
teny555  3. 9. 2009 12:30
poznám baby také kravy, napr. bývale spolužiačky niektoré...9 rokov sa denne 4 hodiny biflovali,na gympli to bude to isté, na vyške tiež, ale nevedia čo chcú robiť, a o živote toho vedia velmi málo, môžu získať aj 5 titulov, ale stále to pre mna nebudú Ľudia, ľudia čo za niečo stoja, chcú žiť, a aspoň trocha vedia ako.....
31 
 fotka
pukynka_15  3. 9. 2009 13:09
..tak teda ja pojdem vypit .. aj pozvem
32 
 fotka
petika  3. 9. 2009 13:16
moj priatel chodil na skolu, na ktoru vobec nechcel ist, ale jeho rodicia na tom trvali.. vystudoval sukromnu vysoku skolu ako Bc.. a vies čo? momentálne ked si hladal prácu, tak ho nezobrali ani do debilného BauHausu, pretože sa nevyzná v dreve.. na poziciu, z jeho oboru, ho neprijmu, kedze potrebuje 2roky prax...a to je je iba minimálna prax.. odkial mal tu prax vziat? ked studoval?



moj brat odisiel z vysokej vojenskej skoly asi po pol roku.. vies ake peklo mal doma? ze preco odisiel, ked sa tam ledva ledva dostal, a co bude teraz robit a podobne..



a vies co? momentálne zacina 4ty rocnik na vojenskej.. vzali ho tam znovu a este do lepsieho oboru.. je najlepsi zo svojho rocnika



takze.. niekedy clovek chce len cas..



a ja ti drzim palce a verim, ze nadjeds a budes robit to, co ta bavi
33 
 fotka
norry  3. 9. 2009 13:27
z môjho pohľadu je chodiť na výšku ak už nič, tak aspoň výhodné v rámci toho, že to máš (zatiaľ zväčša) zadara a štát občas aj niečo dohodí (poznám pár ľudí, čo na štipku pekne zarobili). je lepšie byť registrovaný ako študent, než ako nezamestnaný...
34 
 fotka
majuri  3. 9. 2009 13:43
ale ze fest sa mi pacil tento blog,,,mas moju podporu,,nikdy nerob v zivote to co nechces,,iba co ta to ucini nestastnou,, mas svoju hlavu a si zodpovedna za svoje chyby a tak to aj bude,, vela stastia,, a kurva ZI
35 
 fotka
nakari  3. 9. 2009 14:47
sla by som si s tebou vypit...
36 
 fotka
anjelikbezkridel  3. 9. 2009 14:54
toto dám prečítať mojej mamine, nech sa nerozčuluje ked nechám výšku, lebo mna to teraz čaká...lebo všetko čo si napísala ti dávam za pravdu!
37 
 fotka
arwenxy  3. 9. 2009 15:02
Myslím si ze kopec rodicov si takto pokazilo vztahy s detmi, ked ich nutia robit , co deti nechcu a nechapu ze ich deti su schopne rozhodovat sa aj sami a ze ak ich k niecomu nutia kazia im tym zivot.
38 
 fotka
mart1n  3. 9. 2009 15:20
@30 5 titulov neziskaju, ked su naozaj "kravy, ktore sa len bifluju". Viem nam koho myslis, a to co si o nich povedal nesedi, tak netrep.
39 
 fotka
lesnamacicka  3. 9. 2009 16:44
Správne, choď si za svojím snom. Držím ti palce

Bolo by super keby viac ľudí pochopilo, že titul nie je všetko....
40 
 fotka
d170  3. 9. 2009 17:12
Ako napísal @hajzelodkosti Vš otvára viac dverí a ešte dodám to, že žiadny človek nemôže vedieť, čo všetko ho v živote stretne a či raz nebude ľutovať, že nemá vysokú, lebo keby mal, mohol by mať napríklad lepšiu prácu.

Takže vysokú nepovažujem za zbytočnosť a podľa mňa si ju mala dokončiť aj napríklad tak, že by si šla na externé štúdium a škola by ti až tak nezaťažovala život, kedže je tam menej hodín, ktoré stráviš v škole a trochu menej učenia.
41 
 fotka
hajzelodkosti  3. 9. 2009 17:46
@d170 casto maju lepsi pracu SŠ - su totiz praktickejsi ako som raz cital od pani z profesie ci z kerej onej to bolo



ak myslis lepsou pracou, ze ju maju lepsie hodnotenu tam moze byt pes zakopany.
42 
 fotka
ayreen  3. 9. 2009 17:50
Ja som mala pártýždňové obdobie, keď som si myslela, že končím. A potom som si povedala, že som krava. Koľko ľudí chce študovať na VŠ a nedostane sa na svoju vysnenú nikdy, prípadne po rokoch, prípade zoskratuje a ide niekam len aby niekde bol - na istotu.



Ja som sa dostala tam kam som chcela, či už obor, či konkrétna škola a tak urobím všetko čo bude v mojich silách aby som to dokončila a takisto chcem mať PhD., lebo mám v sebe čosi učiteľského, zrejme po mame.



Čiže v skratke - ak niekto študuje to, čo ho baví, som jednoznačne za to, aby si školu dokončil. A na druhej strane, v žiadnom prípade nesúhlasím s nútením (rodičov, či už kohokoľvek iného), aby niekto vyštudoval to, čo nechce. Poznám prípad, keď si dievča vyberalo aj predmety na maturitu podľa rodičov...lebo tí boli lekári tak aj ona musela...ja som za to, aby študoval niekto hoci aj záhradnícky dizajn, ak ho to baví.
43 
 fotka
d170  3. 9. 2009 18:12
@hajzelodkosti Každí personalisti sú iní a môže sa stať, že napríklad človek bude chcieť nejakú prácu, ktorá by ho bavila, nájde na ňu inzerát a zistí, že je tam potrebné mať vysokoškolské vzdelanie a prácu nedostane.

A nájdu sa aj takí zamestnávatelia, čo uprednostia toho z Vš, i ked vysoká škola hlavne v dnešnej dobe neznamená, že človek má nejaké lepšie vedomosti.

Nikdy človek nevie, že čo sa môže stať.
44 
 fotka
hajzelodkosti  3. 9. 2009 18:44
@d170 nuz aby si nebola prekvapena, ze aj ked hladaju VŠ casto ju dostane SŠ lebo na pohovore nejde o titul....
45 
 fotka
smajlica  3. 9. 2009 20:32
tak my mame na strednej moznost stvrty rocnik studovat len tie predmety ktore chceme.... kazdy z mojich spoluziakov sa radil s rodicmi co si ma dat ako studium a ja som len dnes povedala svojim rodicom ze som si dala bio, Fyziku, Anglinu a samozrejme slovencinu... a oni povedali dobre je to tovja volba ale co potom dalej? a vsade kde pridem ze mam maturitnu bio a fyziku tak sa ma pytaju ze kam dalej... preboha mna to vobec netrapi, rozhodujem sa behom jednej minuty... no a co ze netusim aka vyska je zamerana na biolu a fyziku... vsade je len chemia s bio alebo fyzika s matikou, preboha tak ja neviem a nestve ma to... idem si za svojim a makam na tom co si myslim ze som v tom dobra.. a ak nie som tak co uz, ludia robia chyby ... naco sa podriadovat, chod si aj ty za svojim, ked to tak citis... to je podstatne, lebo inak to je o hovne ked musis nieco nasilu... teda ja sa toho drzim, ez co chcem za tym si idem aj keby mali po mne vsetci macetry hadzat
46 
 fotka
lordjogi  3. 9. 2009 22:00
staci len pocut tvoje vyjadrovanie aby ta clovek posudil
47 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 10:28
@lordjogi vazne? Na kolko by si odhadoval moje IQ? Ak chces, mozem ti poslat moje profesijne testy alebo moj vstupny test do mensy (vysoko prekracujuci ich poziadavky). Aj inteligentny a distingvovany clovek ma pravo v rozculeni rozpravat ako chce a hlavne moze hresit (ved tu nenadavam nikomu konkretnemu, len si vybijam zurivost, aby som nepovedala ludom, ktorych mam inak velmi rada, nieco co by sa nedalo vziat spat). Ak ma chces hodnotit podla jednej strany textu, tak to rob aspon potichu, resp. neverejne.
48 
 fotka
minussska  4. 9. 2009 12:31
viesco???ser nato..nehovorim,ze skola nieje v zivote potrebna..to zase nie...ale tlacit sa do neakej hlupej skoly,pokial ta to nebavia a v zivote to nebudes chciet robit je uplne zbytocne....zbytocne ta to len vysili a aj tak ti to nic neprinesie...len kopu nervov....

ja som 4 roky sedela v skole ktora ma totalne nebavila...vymysel mojich rodicov.....chcela som ist na vysku...ale nesla som....

robim babysitting vo svajciarsku a dava mi to ovela viac ako sa plahocit za neakym titulom,ktory vobec nechces....

nehovorim,ze ked sa vratim s5 tu vysku si neurobim...

ale ved je na to cas...nikde nie je napisane,ze hned ako dostudujes jednu poondiatu skolu,musis sa hned jebat do druhej,,,,

to len nasi rodiacia to tak maju zakorene,ze bez skoly si nule,pretoze do ich hlav to zase tlacili ich rodicia...a tak to skusaju rovnakou formou aj na nas...

hmmm smolaa...niekedy nevyda haha....
49 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 17:48
@idea - súhlasím s tebou



@mayo -- no povedz nám to tu na východe kde mame najväčšiu nezamestnať, ja mam šťastie-preto ak chcem prácu mám, ale kamaráti zo strednej, koľko ich mám čo sa ma pytaju či by som sa neprihovoril, aby ich vzali, šikovný to chlapci, ale nemôžme vyhodiť ľudí čo makajú už 10 rokov máju rodi, a oni, prešli všetky stavby cez poprad,kežmarok,spišsku, všade im povedia že je plno,, a oni máju školu po ktorej môžu robiť stavby veducích s trochou praxe, A nevezmú, ako môžu potom cigánov zobrať ? keď ani pre bielych nie sú miesta...



A ďalej, ty si mal možno šťastie, ale si jeden z mnoho čo také šťastie malý, možno vieš niečo čo malo kto vie, možno máš potencial preto čo robíš... Ale nie všetci sú taký, ak by to bolo tak, že ktokoľvek by sa mohol uchádzať o to miesto stačilo by sa snažiť a makať ,, tak by Ťa asi dosť skoro vyrazili,,, ale opak je iný,,, asi by si nebol len tak jednoducho nahraditeľný a preto máš aj patričný plat ...



Ale ako tvrdím, len málo ľudí ma také šťastie ..
50 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 17:52
@17 ? normálna no som zvedaví čo povieš o rok ,,
51 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 18:03
52 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 18:18
A tebe dievča,,, nessallia, jedno fakt je, že oni to nikdy nemyslia zle, oni chcú len dobre, a tým pádom robia zle...

Ale o tom sa dá porozprávať, a stále si ich dcéra a aj bola, a už v tedy si bola dospela a mala si povedať, že ideš preč, že sa nepýtaš, ale oznamuješ, a ak stým nesúhlasia, tak stým už nič nespravíš, určite si vedela, že máš isť na školu ktorú nechceš, tak prečo si nakoniec išla ? toto neviem pochopiť ? bola si nesvojprávna ?,, Dva roky v ťahu alebo koľko to... A odchádzaš, možno len tu to ták píšeš,

a hneď ako napíšeš odhlásiť sa, tak sa otočíš a nikomu nič nepovieš a nikomu nevinadáš. Mama zajtra príde, že či neskúsiš ešte tuto školu, a ty len prikývneš.... Lebo sa bojíš,, kto vie aká je pravda... Mám susedu takú, nadáva, vyhráža sa, všetkým na okolo: už ma 21, a stále je doma, ešte nenabrala odvahy sa otočiť a povedať to čo si tu ty napríklad napísala priamo im do oči im tatovi a mamime....



Ak by si to takto doslovne povedala rodičom keď Ťa nútili ísť na VS, myslím že by ubrali od svojho, dali Ti letenku, a vráť sa až sa spametaš, ale asi si to neurobila...



Ale je to môj názor na tvoj článok nič viac
53 
 fotka
idea  4. 9. 2009 18:34
@nessallia mozes mat IQ aj 150 ..to neznamena nic v normalnom zivote... a ked nemas ciel je to este horsie ako mat ich 90 Moj nazor. (tym netvrdim ze nemas ciel, lebo ta nepoznam, len no... )



kazdopadne napis blog o tom ako sa ti dari o rok..som zvedava nic v zlom len sociologicko-psychologicka studia
54 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 18:36
@myslitel myslim, ze sa zbytocne vyjadrujes k veciam, o ktorych vies malo, zbytok si domyslis a potom kritizujes. Nasim som po maturite povedala, ze planujem ist von na rok dva a potom uvidim a oni ma POPROSILI aby som skusila skolu. Skus odmietnut nieco take, ked ti 19 rokov platili zivot. Povedala som, ze skusim a oni suhlasili, ze ked to nepojde tak to necham. Problem bol v tom, ako sa zachovali teraz. Svoje som povedala aj doma, pokojne a NAHLAS. Vedia, ze odteraz nemaju pravo odo mna nic ziadat (co sa tyka skoly). Bud taky laskavy a nerob zo mna hlupu neschopnu chuderu len podla svojich dohadov.
55 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 18:39
@idea tym cislom si celkom blizko. A o moje schopnosti, talent a ciele sa takisto nemusis obavat.
56 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 18:58
nessallia, odmietol by som ak by som vedel že je to nesprávne pre mňa, a nech sa zachovali akokoľvek určite sa tešia na tvoje deti čo raz budeš mať, toto vyrieši čas a to že máš iq , to mam aj ja aj daľši ,,,

Ja som si zmeral IQ u psychologičky, aj ostatný kamaráti, sú ľudia čo majú 145 a ani o tom nevedia, IQ je niečo ako potenciál o ktorom nevieme ,



Ja som mal 137, a kamarátka ma 130,

Pre mňa predstaviť si 2D predmety v priestore / deskriptíve je maličkosť, sudoku maličkosť, logika forever, ale naučiť sa 10x A4 bieda, a ta čo mala 130, na jednej izbe sme sa učili, a vraví už som v polke 5xA4, ja som začínal druhu asi tak je to z IQ, IQ nič nerieši,, a človek by ho nemal poznať ,, veľa modrých ľudí to tvrdi, lebo jedných to zmení k lepšiemu a snažia sa viac a druhých zas odradí,,,,



A iný si zas povedia a čo, ja mam aj tak vysoke IQ,

Niečo z filmu:

Som pripravený zabíjať,nie nie si, ale som, dokážem ustreliť muche krídla.

Asi tak by som prirovnal tvoje IQ v tom danom texte kde si to použila,



A áno viem málo, ale myslím si, že tento článok si napísala preto aby sme sa vyjadrili, a ja nemôžem sa to, že moja vyjadrovacia schopnosť je o dohadoch, aj cela veda je o dohadoch .. asi tak,



A okey neľutujem Ťa, a rád Ťa pozvem na ,,pivo´´
57 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 19:01
A ešte niečo, netvrdím že si urobila nesprávne, ale naopak správne, ale omnoho lepšie by bolo pred dvoma rokmi ,



Ale ako sa vraví, čo bolo bolo, zaoberáme sa čo je , a bolo to správne
58 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 19:26
@myslitel nie, nenapisala som ho preto, aby sa niekto vyjadroval (polovica nazorov ma iba zbytocne znova nasiera), ale preto, ze som potrebovala zo seba dostat emocie, ktore mnou lomcovali a povedat to sama sebe nemalo ucinok.



Ked budes chciet poucovat ludi alebo pisat si litanie na kazdu letmu zmienku - rob to laskavo vo svojom blogu a naspamuj moj.



A nabuduce by si sa mohol so mnou rozpravat ako so seberovnou (aspon vekovo urcite) a nie ma poucovat ako 13 rocnu siklu. Odpovedat nemusis (ale ty zjavne na vsetko odpovedat musis - tak strucnejsie poprosim), tvoj nazor ma nezaujima, pretoze riesis nieco, co nebolo podstatou blogu a teda ma iba rozculujes.
59 
 fotka
myslitel  4. 9. 2009 19:41
Ty si už rozčúlená dávno, a nemôžeš čakať že tu niečo napíšeš a nikto ti nič nenapiše alebo len same chvali ktore by ťa upokojili...



Asi tak, a litanie ? ,, hm,,, ak by si na môj prvý komentár napísala TS, odpísal by som už len v sprave, lebo všetky komenty ti chodia v TS,, preto som písal do blogu, lebo ty si tiež tam písala, a normálne je potom tam aj odpísať.



A hnevať sa nemože na nikoho, leda sama na seba... A pochybujem o tvojom vysokom iq, a od začiatku sa s tebou bavím ako zo seberovnou, ak sa ti to nezdá... Pre mňa za mňa ...

A každý názor Ťa zaujíma,, inač by si na nás nereagovala
60 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 20:08
@myslitel ano je normalne odpisat, ale ak si vsimnes, tak napriklad tvoj nazor na moje IQ je skoro taky dlhy ako moj blog a preto to pravom povazujem za spam.



A ak si vsimnes ton, akym pises tvoje komenty adresovane mne.... No pochybujem, ze sa takym stylom rozpravas napriklad so svojimi spoluziakmi.



A ci mi veris, ze mam vysoke IQ je mi ukradnute. To ze to nemam vycapene na webke neznamena, ze to tak nie je. Ale ci tomu veris, to ma fakt nezaujima.



Ak sa chces vyjadrit k teme blogu - nech sa paci nechaj koment. K comukolvek inemu sa prosim, vyjadruj do TS alebo najlepsie vobec.
61 
 fotka
idea  4. 9. 2009 21:37
a nie je to skor blog o tom ake mas vysoke IQ? Lebo uz si to spomenula minimalne 500x.

Kzadopadne good luck a chod si za svojim. A ved aj ides, to je fajn.
62 
 fotka
nessallia  4. 9. 2009 21:44
@idea ja som to tu spomenula MAXIMALNE 3x a to uz ratam aj komenty, v ktorych s niektorymi ludmi na tuto temu vediem "diskusiu". Nemozem za to, ze niekto si vytiahne z kontextu jedinu vetu a napise mi sem o nej samostatny blog (napr. @56 ).
63 
 fotka
saddath  11. 9. 2009 17:48
teraz som si predstavila, že toto sa môže stať mne.... neviem,na akú školu chcem ísť, ani čo hccem robiť...všetci za to do mňa pičujú (bohužiaľ nemám sny, ako že sa už vidím ako pani doktorka alebo právnička...alebo že v telke moderujem pprvé správy) a tak pôjdem na nejakú školu len tak, lebo sa mi možno zapáči mesto v ktorom bude...alebo len preto,že tam budem na intráku, alebo tam pôjde niekto koho poznám, alebo sa mi o tom bude snívať. a nakoniec zistím,že som si vybrala peknú pičovinu, ale všetci budú do mňa pičovať nech to dokončím...zlé zlé...



nečítala som komenty,takže neviem o čom sú. viem,že je zlé,ke´D musíš robiť niečo, čo ťa nebaví a v čom nevidíš žiadny význam.... aká to bola inak škola? a inak,skvelý blog....išla by som sa s tebu najebať kľudne...



a inak,to je tak všade,že niekto kto nemá vš, nebodaj sš je za úplneho kokota??
64 
 fotka
chicalavativa  12. 9. 2009 01:38
máš pravdu...zbytočne, žeby ťa niekto ľutoval...mama ti chcela len dobre, ale ked je to nasilu..má smolu...



tak ti len držím prsty, aby to bolo tak teraz ako to chceš ty
65 
 fotka
kamili0  12. 9. 2009 22:34
Kamaráta vyhodili po druhý krát z tej istej školy po šiestich rokoch bez bakalára. A nie kvôli tomu, že by neurobil skúšku ale nebol schopný jeden projekt spraviť a kvôli tomu nedostal zápočet. Kokot...
66 
 fotka
matthew322  16. 9. 2009 21:39
To je ďalšie novodobé podvedomé súdenie. Škola = osobnosť. Mal som tú česť spoznať mnoho tupcov s titulom. Hlavy mali preplnené vedomosťami, no jediné, čo s nimi dokázali, bolo ich sprostredkovanie. Žiadne pracovno dynamické využitie.



Školy nám sprostredkujú poznanie, ktoré by sa podľa mňa malo dostaviť každému, podľa vlastného výberu. No pokiaľ niekto disponuje len samotným poznaním bez toho, aby mu chápal, aby ho dokázal využiť na ceste k novým poznaniam, nieje o nič lepší než ostatní v okolitom svete....
67 
 fotka
fxx  23. 9. 2009 21:16
aj mna skoro vyhodili,nakoniec opakujem ročnik
68 
 fotka
danielm  29. 9. 2009 15:11
podla seba viem ze jedna znamost a celkovo znamosti na spravnom mieste je viac ako sto titulo_ mam ucnovku a stastie to mi treba viac ako namylsene si lestit menovku na byte s ING pred menom

neznasam takych kkt a pc
69 
 fotka
proki9  25. 5. 2010 23:08
Podla mna places nad rozliatym mliekom, ked si nesuhlasila s rodicmi preco si proste nesla prec? Jasne je to tazke zivit sa sam a studovat, ale ked mas velke reci maj aj velke ciny ... Vsetko je to tak ako je len pretoze si si to sama tak spravila
Napíš svoj komentár