Obávam sa, že mi po vyslovení tejto poburujúcej teórie hrozí upálenie, ale v rámci osvety si takýto objaviteľský fakt jednoducho nemôžem nechať pre seba.

Vzťahy sú (až na pár výnimiek) ako puding. Čokoládový konkrétne. Ide o to, že urobiť puding do hrnčeka, to nie je tak ľahké, ako ho urobiť normálne. Pri varení pudingu sa dá máločo pokaziť, ale ten rýchlodžad do hrnčeka? Fúúúú.... No tak po prvé, to množstvo vody, ktoré je napísané v návode, to je úplný blud. Treba skúšať, vymakávať techniku, dať o kúsok menej, o kúsok viac. No a keď už máme ten grif, akože aj po slepiačky a s rukou za chrbtom ho viem zaliať a vymiešať, prichádza problém numero duo, to jest, že je ho len do pol hrnčeka. Toto ma vie pekne zmiasť. Na obale je napísané "do hrnčeka", nie "do pol hrnčeka".

Ako povedala moja spolubývajúca: Daj si aj môj a máš ho akurát. Hovorila vtedy a skutočnom pudingu a nie o chlapovi pochopiteľne. V mojej hlave však zasvietila žiarovka a koncept vzťahovo-pudingovej teórie sa začal sám od seba v mojom mozgovom laloku pekne rozvíjať.

Keďže som sa počas svojho pôsobenia vzťahovej poradkyne pravidelne stretávala s problémom objemu pudingu a jeho zdvoj až strojnásobení, tak som nápad zjesť aj jej porciu zavrhla, pretože by som sa pudingu prežrala tak, ako tie baby sa prežrali chlapov. Totiž keď si narvete dve porcie do jedného hrnčeka, tak už neostáva miesto pre tie veci, čo robia z toho hnedého blafu dezert. Piškótky, šľahačka, čokoládové hoblinky, lyžička džemu. Chápeme zatiaľ všetci metafory? (Ja sa už totiž začínam strácať v pointe.)

No a pointa príbehu? Kým som domiešala tú práškovo-vodovú gebuzinu, tak som mala v hlave jasno. Už žiaden další narýchlo robený puding, môžem sa vykašlať na to, že je rýchlo a chutí podobne. Ja chcem poctivý puding, nech sa varí aj hodinu, mne je to fuk, však od sporáka dovidím na telku, tak sa nebudem ani nudiť. Hlavné je, že to bude poctivý puding z mlieka a dobre uvarený tak, ako sa patrí.

No a kto sa chytil metafory o vzťahoch na výške hneď na začiatku tak ten vie, čo chcem aj od života, nie len od pudingu.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
petka9  24. 10. 2008 14:03
brilantná teória
 fotka
andulili  24. 10. 2008 14:06
perfektne napísané , ale...



nepáči sa mi že si nazvala jednu s tak geniálnych vecí ako je puding blafom a napísala si že to nie je ono bez tých vecí (kazičov chuti pravého pudingu) čo ho robia dezertom
 fotka
petronellka  24. 10. 2008 14:06
mas uplnu pravdu...sama som si navarila 3 pudingy narychlo a teraz neviem co s tym...a teraz som zistila ,ze by mi kludne stacil jeden poctivo uvareny puding..
 fotka
bodka11  24. 10. 2008 14:10
dobreee
 fotka
holyknight  24. 10. 2008 14:12
chlapi su puding ccc

vysoko skolacky su zvlastny typ zien, a vacsinou su aj tak zadane...
 fotka
dreamagall  24. 10. 2008 15:33
Moc dobré Poctivo uvarené pudingy sú dobré, len ja som ten svoj nechala variť tak dlho že my vykypel a musela som ho vyhodiť. A ten další rýchlo varený tiež nebol boh vie čo. No teraz čakám na to čo mi prinesú dalšie pudingové sáčky...
 fotka
nessallia  24. 10. 2008 16:06
@2 No ono nešlo ani tak o chuť pudingu, ale skôr o výzor. A tu si musíme všetci uznať, že hoci čistý puding je najsamsupergeniálny chuťou, výzorom pripomína jedinú vec. Áno, je to blato XD
 fotka
galinka  24. 10. 2008 22:37
Pekné čítanie na noc

A moja osobná skúsenosť - raz som mala strašnú chuť na puding a urobila som si taký nejaký "rýchly" lebo iný doma nebol. Nemôžem povedať že by nejako extrémne chutil, ale zlý nebol. Ale na chuť normálneho poctivo uvareného pudingu to naozaj nestačilo. (Otázka teraz je, či som hovorila o pudingu, alebo som len využila tvoju metaforu )



@2 Náhodou, ja som zistila že mi v pudingu celkom chutia zavárané ríbezle (u nás doma ľudovo nazývané guličky ), tou kyslosťou tomu dávajú takú zvláštnu príchuť
 fotka
seagull1  25. 10. 2008 03:13
mam len otvorene usta, nad tou zaujimavou myslienkou... ale co ak si ten puding uvari, no az neskor zisti ze bol uz po zaruke a boli z neho brucho?
10 
 fotka
nessallia  25. 10. 2008 13:33
@9 Riskovala som síce život, ale hlboko som sa zamyslela nad týmto problémom, potom som v pamäti vydolovala, kedy som naposledy varila normálny puding a prišla som na to, že kým mi zovrelo mlieko, tak som si vždy stihla dôkladne prečítať zadnú stranu obalu. To sa však bohužiaľ týka iba pudingu a nie "pudingu". Tam si pomôž ako vieš. A zavri pusu, vletí ti tam dačo síce výživné, ale dosť nechutné.
11 
 fotka
johnysheek  13. 1. 2009 15:29
ja viem ze pisem dost neskoro ale ze lol a ze dobre napisane
radsej pomaly a vychutnat si i tu pripravu.. bo sa myslim vravi.. rychlo prislo rychlo odislo
Napíš svoj komentár