Keď si ľahnem v noci do postele, rozmýšľam nad tým, že mi moju mamu jej choroba raz navždy vezme. Vždy pri tejto predstave plačem. Vždy sa snažím jej pomôcť a byť tu pre ňu, keď to potrebuje aj nepotrebuje, no stále mám odporný pocit prázdnoty v hrudi, že nerobím dosť. Chcem si užívať prítomnosť, no nejde to, aj keď sa ozaj strašne snažím, som len otrokom môjho strachu. Mám totiž stále pred sebou ten obraz, s ktorým sa mi sníva každú noc, ktorý ma straší pred spánkom, ktorý vidím aj keď na ňu pozriem a ona sa na mňa usmieva.
Som slabá.
Pre mňa neexistuje väčšia bolesť, ako vidieť moju mamu plakať. Vidieť, že jej bolo ublížené. Mojej mame. Ani si nedokážem predstaviť, že pre mňa niekto spraví v živote viac, ako ona. Už neviem, ako sa odvďačiť. Som zlá dcéra.
Zatínam päste.
Som strašný slaboch, lebo s tým neviem bojovať. Viem sa len usmievať, usmievať sa naspäť na ňu, aby ma moja mama nikdy nevidela plakať. Moja mama ma nemôže vidieť trápiť sa.. Jediné, čo mám pred sebou, vždy keď mi je menej dobre. Kým ju mám, nič mi neublíži, nič nestojí za plač. Prečo to vidím, no aj tak si to neuvedomujem?
Musím byť silnejšia.
A tak zakončujem túto bezsennú noc, pretože som si dala výzvu. Človek si musí stále, pravidelne dávať výzvy. Mojou je byť silná za každého, kto to nezvládne sám. Nikdy pre mňa nebude mať nič väčšiu hodnotu ako ľudia, ktorých milujem a moja vnútorná sila, schopnosť ochraňovať čo je mi najdrahšie.

Už žiadne ďalšie slová, už len skutky.

 Blog
Komentuj
 fotka
tom3555  23. 7. 2012 13:11
Ak potrebuješ vedieť, či neexistuje spôsob, ako svojej mame pomôcť, skús toto:

Na televízií doma od pondelok do piatok od 9:00 ukazujú reláciu, kde účinkuje doktor Oz.

Je to angličan, ale relácia je preložená.

Ale radšej si pozri program, lebo si niesom istý.

Ale viem naisto, že je to na tv doma.

Radí od jednoduchých prípadov až po najťažšie.

Ak sa ti jeho relácie zapáčia, môžeš mu aj napísať, ak vieš po anglicky.

Ak aj nie, so slovníkom to hravo zvládneš.

Prečo to píšem?

Pretože v Anglicku sa skôr vyvinú nejaké lieky alebo postupy ako tu v Slovenskom žebrákove.,kde sa poniektorím doktorom lení čo i len vyšetriť pacienta.

www. stránku neviem, ale ak si dáš do google:

doktor oz

Môžeš si stránku pozrieť aj keď je žiaľ v angličtine.

Pozri si ho predtým v telke.

Ak sa ti bude jeho vystupovanie ľúbiť, môžeš sa s ním skúsiť spojiť a opýtať sa ho.

Možno existuje nejaký primitívny spôsob aspoň na zmiernenie alebo pozastavenie choroby ak nieje možné ju napríklad liečiť.
 fotka
antifunebracka  26. 4. 2017 16:41
Už chápem, prečo si niekedy taká až prehnane tvrdá. Toto musí byť strašne ťažké - niečím takým si prechádzať, človeka to obalí ulitou. Bude lepšie, ja v to verím.
Napíš svoj komentár