Dávnejšie napísané, nikdy nezverejnené. Nakoniec to dávam sem, lebo si myslím, že Birdz to najskôr strávi

Nemám rada povrchných ľudí. Nech si nosy vylámu na svojej plytkosti.
Čo mi ale viac vie zobrať pekný pocit z dňa je nejaký extrémne šťastný a emotívny rozum, ktorý má potrebu donekonečna písať o tom ako sa má najkrajšie na svete, ako miluje, je milovaný, ako je všetko dokonalo dokonalé a extrémne nádherné napriek ťažkým chvíľam, ktoré samozrejme v blízkosti svojich ostatných rozumov dokáže prekonať, inak by sa asi rezal niekde vo vani v zamknutej kúpeľni. Že som hnusná?
Som. Lebo presne takíto prehnaní chmuľovia mi kazia moje malé radosti z malých vecí. Kvôli nim si musím uvedomovať, že nie je u každého všetko tak idylicky brilantné. Namiesto aby som sa tešila s nimi sa len zamotávam do tej sladkej lepkavosti, ktorú okolo seba vypúšťajú.
Slová majú veľkú moc. Nemám rada, keď sa zbytočne preháňa. Vyjadrenia typu najlepší, najkrajší, naj naj naj.... Skutočne sa to tak myslí? Už nie. Sú to silné slová, no strácajú prehnaným používaním, kedy to ľudia ani tak nemyslia. Namiesto výrazu "pekný" použijú "najkrajší". Prečo zabúdame na slová presnejšie vyjadrujúce naše pocity? Prečo má toľko ľudí potrebu zbytočne veci preháňať?
Nech sa slová používajú jemne a s citom, nech sa najkrajšie prežité chvíle nekazia tým, že ich označíme za dokonalé. Dokonalosť sama o sebe sa zažiť nedá a to je na nej dokonalé a krásne Vážme si predsa toho, že môžme o niečom povedať, že je to "len" pekné. Nie hneď najkrajšie, to by sa nám všetky ostatné veci predsa museli páčiť menej. A navyše... aj tak by sa mali tie najúžasnejšie chvíle nechávať pre seba. Je to osobné bohatstvo každého z nás a zverejňovaním statusov o ňom na FB iba stráca. Naučme sa nepreháňať a hovoriť pravdivo, keď už to má stáť za to, nech si každý vychutná svoju emóciu a uloží ju tak, aby sa k nej mohol po rokoch vrátiť do spomienok bez pozlátok a zavádzajúcich opisov. Lebo jedného dňa sa nám môže stať, že keď sa za sebou obzrieme, ostaneme sklamaní z toho, že nič nebolo ani zďaleka také "dokonalé", ako sme si vsugerovali.

 Blog
Komentuj
 fotka
sechs  5. 12. 2012 18:14
Úsmev popod fúz mi vyčarila spomienka na časy mnoho rokov dozadu, keď som ja Teba "najviac ľúbil"



Kedy ideme na pivec, Lea?
 fotka
nightmare96  5. 12. 2012 18:16
@sechs tak ked sa to "naj" nepouziva prilis casto je to znesitelne joj ked budem doma, cez skuskove som tvoja budem chodit konecne viac do Bombury
 fotka
nightmare96  5. 12. 2012 18:17
plus pisala som to v amoku
 fotka
sechs  5. 12. 2012 18:23
@nightmare96

No som zvedavý, či sa ozveš, alebo sa zase stretneme niekde náhodou na folkových



Mimochodom, držím palce na skúškach Mňa to žiaľ, čaká tiež
 fotka
roxanie  5. 12. 2012 19:51
@nightmare96 ale netreba zabúdať na chválenkárov
 fotka
antifunebracka  30. 1. 2013 17:13
hmm velmi mudro hovoris... pacia sa mi tvoje myslienky, je to originalne a zaroven dost pravdive
Napíš svoj komentár