„Človek by ani neveril“ fučala Monika, „že ja v takomto stave“ chytila sa za brucho, „sa budem terigať na kúpalisko“ poznamenala si skôr sama pre seba.

„Nemôžeš predsa sedieť celých 9 mesiacov doma. Nie si chorá, len tehotná. Sama si to predsa povedala nie?“ podotkla jemne Zuzana a pri pohľade na upachtenú sestru sa neubránila úsmevu. Monika si to však všimla a ohradila sa : „noo dobre sa ti smeje čo? Ty si mala všetky 4 tehotenstvá ukážkové sestrička, nie ako ja. Mne tá malá dáva zabrať už teraz a to ešte ani nie je na svete“ povzdychla si.

„á takže malá?“ chytila sa témy Zuzana, „nehovorila si, že už viete pohlavie“ poznamenala vyčítavo.

„No nie tak celkom ... “

Museli si urobiť oddychový čas a na chvíľu si sadnúť na najbližšiu lavičku, pretože Monika naozaj vyzerala, že má dosť. Teda jej ani jedno z detí nedávalo tak zabrať, ako toto malé jej. Určite to bude riadny huncút. Pomyslela si Zuzana a povzbudzujúco sa usmiala na sestru, ktorá usúdila, že to je znak toho aby pokračovala.

„No vieš Zuzka, nevieme pohlavie. Vlastne Tomáš by aj chcel, ale ja nechcem, veď vieš všeličo sa môže prihodiť ... „Ale Monika sú to len povery“, skočila jej do reči sestra. „ bola by som rada keby to bolo dievčatko. Chcem párik, ale to asi každý, vlastne“ zatvárila sa zahanbene, „to je jedno čo to bude len nech to je zdravé“ povedala nakoniec, no bolo viac ako viditeľné, že jej sestra sa na chvíľku odobrala do vlastného sveta kde snívala o ešte nenarodenom dieťatku a predstavovala si ho s veľkými očami, v letných šatočkách, s mašličkou v páperových vláskoch ...

Obe sa na chvíľu odobrali do vlastného sveta.

Ona už dobre vedela aké to je byť matkou, mala predsa 4 deti ktoré nadovšetko milovala, no bolo príjemné pozerať sa na radosť niekoho blízkeho, tobôž keď to bola jej malá sestrička, ktorú ešte prednedávnom navážala v kočíku. Niť spomienok po dosť dlhej chvíli prerušila Monika: „ Preboha deti! Meškáme ...“

 Blog
Komentuj
 fotka
montanalegal  24. 8. 2013 20:45
SUPER BLOGY
Napíš svoj komentár