Vybehla na chodbu až sa za ňou prášilo. V Londýne sa zdvihli a jednoducho šli kam potrebovali. Obzerala sa na všetky strany, aby našla tie poondiate dvere, na WC. Zazrela kráčajúcu osobu, ktorá si to mierila k nej. Vicki nevydržala a zakričala: ,,Hej!´´
Osoba sa zvihla zrak od zeme a pozrela na ňu.
,,Neviete kde je tu záchod?´´ Vyletelo z nej a dobre vedela že to vyznelo drsne. Plece ju bolelo čím viac.
,,Chodte rovno a potom doľava´´ zakričala osoba a Vicki podľa hlasu rozoznala že je to chlapec. Smial sa. Zrejme mu táto situácia prišla vtipná.
Vicki kývla hlavou na znak vďaky a pokračovala rovno.
Po ceste videla na stenách nejaké obrazy a oznamy a povedal si že si ich prečíta neskôr. Všimla si steny, pokryté slabo žltou farbou a vsadené veľké plastové okná. Škola bola dosť veľká a pekne zariadená. O chvíľu zbadala dvere od záchodu a vletela tam ako raketa. Pozrela sa na plece a od bolesti zastonala.
,,Do frasa´´ vydýchla.
Obrysy čierneho trojuholníka ešte viac sčerneli a oko ktoré bolo zasadené v strede bolo červené. Panebože, čo mám robiť. Mám nejakú chorobu? Alebo som retardovaná? V duchu si kládla otázky, na ktoré stále nevedela odpovedať.
,,Mala by som sa vrátiť do triedy. Presne to aj urobím.´´ Snažila sa sama seba ukľudniť a nakoniec sa vrátila, pretože aj tak malo zvoniť.
,,Počuj, ako sa vlastne voláš?´´ ozvalo sa dievča, s ktorým sedela.
,,Vicki a ty?´´ vrátila jej otázku.
,,Kate´´ podala jej ruku a potriasli si ňou.
,,Koľko máme pretávku?´´ opýtala sa Vicki, pretože sa s Daveom dohodli že sa stretnú.
Kate zahmkala a odpovedala: ,,15 minút. Prečo?´´
,,Len si potrebujem niečo vybaviť. Ďakujem.´´ Žmurkla a odišla.
Ponáhľala sa lebo veľa času nemala. Bežala tak rýchlo ako mohla. Chcela aby mali čo najviac času. Zastavila aby si oddýchla a potom pomaly schádzala schodmi. Keď zazrela dvere vydýchla si. Pozrela na hodinky. Mali 10minút. Nestál tam. Vyšla von, na parkovisko a obzerala sa okolo seba, no videla len ľudí prechádzajúcich po ulici.
,,Chýbala si mi´´ ozvalo sa za ňou a od ľaku nadskočila. Vzápätí sa v nej ozvala tá vzrušujúca sila a Davea odhodilo.
Vicki si prikryla ústa rukou aby nezačala jačať a rozbehla sa Daveovi na pomoc.
,,P-p-prepáč. Neviem čo sa stalo. Jednoducho...si odletel.´´ Posledné slovo nebolo takmer počuť.
Dave ktorý sa ešte otriasal sa na Vicki pozrel s úžasom.
,,Páni. Nevedel som že od strachu ma až odhodíš!´´ Vyvaľoval oči.
Celé to bolo také domotané...zvláštne. Vicki sa cítila ako monštrum. Ale nemohla si pomôcť a musela sa usmiať nad dobrým pocitom sily. Hneď sa spamätala, uvedomila si že napadla svojho frajera. ,,Ježišikriste!´´ zhíkla.
Dave zdvihol ruky v obrannom geste.
,, To je v poriadku Vick. Vážne. Nič mi nie je. Navyše...´´ zmĺkol lebo Vicki mu skočila do reči.
,,V poriadku?´´Jačala a bolo jej jedno že to počuje celá ulica.
,,Veď som ťa napadla. Vážne ti nič nie je? Ja... vieš v poslednej dobe neviem čo so mnou je. Deje sa niečo čudn= čomu nerozumiem a... ´´ nedopovedala. Dave ju objal a pobozkal.
Zaplavilo ju teplo a cítila že Dave je horúci. Nie preto, že by mal horúčku ale od vášne. Nevedela ako dlho tam stáli, ale vedela že ak nevypadnú, zmeškajú na hodinu.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár